::Inici >Ens arribem fins la Cerdanya. >Bellver de Cerdanya - Puigcerdà (btt)

Bellver de Cerdanya - Puigcerdà (btt)

L’objectiu és, sortint de Bellver de Cerdanya, arrivar-nos a Puigcerdà, passant per Bolvir, Soriguerola, Sanavastre, Sansor i Baltarga.

Itinerari el·líptic per btt.
Punt de sortida: Rotonda a la cruïlla entre les carreteres N-260 (La Seu d'Urgell - Puigcerdà) i LP-4033 d'entrada a Bellver de Cerdanya (Pont de Bellver sobre el Segre).
Punt d’arribada: La mateixa rotonda a la cruïlla entre les carreteres N-260 i LP-4033.
Punt de pas principal: Puigcerdà.
Punts de pas secundaris: Bolvir, Soriguerola, Sanavastre, Sansor, Baltarga.
Fonts: A Bolvir, Sanavastre i Sansor.
Creuament de carreteres: Si.
Ciclable: 100%.
Distància: 37,49 Km.
Desnivell acumulat de pujada: 317 m.
Altitud mínima: 1.013 m.
Altitud màxima: 1.162 m.
Pendent màxima pujada: +9,25 %.
Pendent màxima baixada: -7,73 %.
Temps en btt (incloses les parades): 2 hores i 57 minuts.
Observacions: Itinerari sense dificultats, només la precaució del creuament de carreteres si aneu amb nens.
 
Mapa i perfil de l'itinerari Bellver de Cerdanya - Puigcerdà, amb inclusió dels punts singulars.
 Mapa Bellver-Puigcerdà
 Perfil Bellver-Puigcerdà

Descripció:
Sortim de la rotonda a la cruïlla entre les carreteres N-260 (La Seu d'Urgell - Puigcerdà) i LP-4033 d'entrada a Bellver de Cerdanya (Pont de Bellver sobre el Segre).
Agafem la carretera N-260 en direcció Puigcerdà i marxem del poble de Bellver. Deixem a l'esquerra la cruïlla amb el poble de Cortàs. Arriben a la rotonda, deixem la primera sortida que ens portaria al túnel del Cadí i agafem la segona sortida direcció Puigcerdà. Passem per davant del càmping Bellver i a la següent corba, a l'Estret d'Isòvol, ja veiem a la dreta una petita presa al riu Segre.
En aquest punt deixem la carretera i agafem el camí a la dreta, és el "Camí Ral". Si no deixem aquest camí arribarem a Puigcerdà. Aquest camí està senyalitzat com a "Camí de Sant Jaume" amb unes senyals blaves que nosaltres seguirem en direcció contrària fins a Puigcerdà.
Al principi el camí segueix el curs del riu Segre. Passarem primer per una gravera abandonada i després arribarem al Santuari de la Mare de Déu de Quadres.  (+ info) 
Ermita Quadres façana Ermita Quadres absis Ermita Quadres posterior
 Façana principal.  Absis.  Façana posterior.

El camí es va separant del riu Segre i comença a agafar un lleuger desnivell. Arribem a la carretera N-260 que haurem de creuar amb molta cura ja que el trànsit és molt intens.
En creuar estem al poble de Bolvir. A partir d'aquí hi ha un bon tram de l'itinerari que és camí asfaltat.
Pujarem vers l'esquerra seguint els antics carrerons fins arribar a la Capella de la Mare de Déu de l'Esperança.  (+ info)
Bolvir Mare de Déu de l'Esperança    
Façana.     

Seguirem pujant i d'immediat arriben a l'Església de Santa Cecília de Bolvir.  (+ info)
Bolvir Santa Cecília Bolvir Santa Cecília entrada  
 Campanar.  Entrada.  

Baixem cap a la part baixa del poble i trobem una font.
Bolvir font    
 Font a Bolvir.    

Sortim del poble i ens trobem una rampa que ens fa posar el plat petit i segons les nostres forces una corona més o menys gran al pinyó.
En arribar dalt ens trobem el Santuari de la Mare de Déu del Remei.  (+ info)
Santuari Remei    
 Façana.    

Seguim, ara planejant, per dins d'una urbanització de luxe fins que veiem a primer terme Sant Martí de Cerdanya i al fons el perfil de Puigcerdà.
Passem per Sant Martí de Cerdanya, ens trobem amb la cruïlla amb la carretera GIV-4035, i creuem el pont de Sant Martí.  (+ info)
Puigcerdà arribada Puigcerdà pont de Sant Martí  
 Sant Martí de Cerdanya i Puigcerdà.  Pont de Sant Martí de Cerdanya.  

Passem per sobe la línia de ferrocarril i un cop a Puicerdà passem per un polígon industrial i passem per davant de la seva estació de tren.
Puigcerdà estació    
Estació de tren de Puigcerdà.    

Seguim vers una de les seves nombroses rotondes. Creuada la rotonda estem dins un nou polígon industrial que hem de creuar i agafar el camí de l'ermita de Sant Marc, deixant-la a la dreta, després passem pel costat d'un club de golf i seguim fins arribar al riu Segre, que creurem per un pont modern.
Segre pont    
 Pont sobre el Segre.    

Tot just passat el pont girem a la dreta seguint la carretera fins que trobem una cruïlla a la dreta on surt un camí de terra que agafarem. El seguim fins arribar a un una cruïlla de camins on hi ha un gual i un petit pont sobre el Segre.
Segre pontet    
Gual i pont al Segre.    

Seguin pel camí central fins a trobar l'asfalt.
En aquest punt totes les rutes entren a la carretera N-152 per després sortir-ne, aquesta és una maniobra molt perillosa ja que hi moltíssim trànsit. Per això he buscat una ruta que evita la N-152. Es tracta de quan estem al punt on tenim la cruïlla cap a Queixans a l'esquerra sortim vers la dreta, saltem una valla, atravessem una finca i baixem vers un túnel que atravessa la carretera i la via del tren per sota, fins arribar al camí lateral de la carretera E-9. L'única dificultat és que aquesta drecera, en no ser transitada està en molt mal estat.
Seguim el lateral fins haver passat la cruïlla amb la GIV-4034, a pocs metres a l'esquerra hi ha un túnel que ens permet passar per sota la E-9.
Un cop passat el túnel agafem la carretera vers l'esquerra. Passem pel costat del Mas Soriguera i seguim fins arribar a Soriguerola. Aquí entrem a la urbanització per veure l'església de Sant Martí de Soriguerola. (+ info)
Soriguerola Sant Martí Soriguerola Sant Martí detall  
 Vista de l'església.  Entrada.  

Tornem a la carretera per seguir-la, atravessant el golf vigilant amb les boles perdudes.
Arribem a Sanavastre. Aquí tenim una font on omplir les cantimplores i tenim l'església de Sant Iscle i Santa Victòria de Sanavastre. (+ info)                                                                                                                                                                
Sanavastre església Sanavastre  
 Sant Iscle i Santa Victòria.  Sanavastre.  

Sortim del poble i comencem una pujada per la carretera. Agafem un camí a la dreta i arribem a l'estany de Sanavastre que rodegem des de l'alçada.
Sanavastre estany    
 Estany de Sanavastre.    

Seguim el camí que passa per sota el cementiri, per sota una pedrera i per sota una urbanització i girem a la dreta, agafant la baixada vers el Segre. Un cop al riu tornem a pujar i arribem a Sansor. Aquí tenim una altra font, amb taula i bancs per mer una menjada.
Sansor font    
 Font de Sansor.    

Atravessem el poble i agafem el camí vers Baltarga, camí en mal estat i amb forta pujada. Quan arribem dalt del coll ens girem i observem la ruta que hem seguit.
Sansor    
Vista de la Cerdanya.    

Baixem el coll i arribem a Baltarga. Aquí podem observar autèntiques cases ceretanes, amb parets arrebossades i cobertes amb teula ceràmica àrab, i al costat podrem observar les noves urbanitzacions, pessebres amb parets de pedra vista i coberta de pissarra, tota una arquitectura falsa.
També podrem gaudir de l'església de Sant Andreu de Baltarga. (+ info)
 Baltarga casa Baltarga església   
 Casa ceretana.  Església de Sant Andreu de Baltarga.  

Seguim per un carrer paral·lel a la carretera C-16 fins arribar al final del poble. Aquí atravessem la carretera per la cruïlla que ens porta a la carretera LP-4033 que va a Bellver de Cerdanya. Seguirem la carretera fins atravessar Bellver i arribar al punt de sortida.

Final del recorregut.


Mapa interactiu sobre fotografia aèrea.
Amb indicació de la sortida i l'arribada (icona verda i negra).
Amb indicació dels punts singulars (banderoles taronges). 
ma Zoom de la imatge + / - ma desplaçadora Desplaçar la imatge

Per obrir l'itinerari a la web Wikiloc i així poder-vos descarregar el track, els waypoints, etc. cliqueu sobre aquest enllaç:
Wikiloc > Bellver de Cerdanya - Puigcerdà