Presentació
Pàgina divulgativa de l'obra de l'arquitecte tarragoní Josep Ma. Jujol.

NOTÍCIES D'ACTUALITAT


RVTA JVJOL
 
Els Amics de la Vall de Núria van realitzar el dissabte dia 9 d'abril una part de la RVTA JVJOL al Camp de Tarragona, amb el guiatge de dos membres de l'ARXIV JVJOL.

Visitaren el Santuari de Montserrat de Montferri, el Temple de Vistabella, i a Els Pallaresos visitaren Casa Bofarull, Casa Andreu, la Parròquia i Casa Solé.

Els 58 assistents quedaren admirats del prodigiós art arquitectònic i decoratiu de l'arquitecte Jujol.

Aprofitaren per visitar les Caves Vives Ambròs, que a Montferri el·laboren el Cava Jujol.
 
 
NOVA PÀGINA WEB 
Us participem que els darrers dies una productora ha confeccionat una interesant pàgina titulada www.jujol-gaudi.com que està en tres idiomes: anglès, castellà i català.
 

 

CONFERÈNCIA  "JVJOL A MONTFERRI"
A CONSTANTÍ

 constanti2
 

El passat 18 de març, divendres. Ha tingut lloc el III col·loqui d’enguany, sobre el tema Jujol a Montferri. Un arquitecte al servei de l'Església, que ha presentat Bartomeu Jané Areny, màster universitari “Architettura e arti per la liturgia” al Pontifici Institut de Litúrgia de Sant Anselm a Roma. El ponent ha presentat Josep Ma. Jujol com a persona i com a arquitecte, s’ha referit a les seves excepcionals qualitats artístiques, que el converteixen en un geni, ha descrit i comentat diferents obres seves. S’ha referit de manera detallada al santuari de Montferri, dedicat a la Mare de Déu de Montserrat: el seu origen, característiques, simbolismes, procés constructiu. Es referí al factor a l’aspecte religiós de Jujol, forjador de la seva personalitat i inspirador de la seva obra.


 
RESTAURACIÓ D'ELEMENT DECORATIU A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE CONSTANTÍ
 sol
El passat mes de desembre es tornà a instal·lar després de la seva restauració un element decoratiu obra de Jujol a la capella del Santíssim. El sol jujolià símbol eucarístic, que penja de l'arcada d'entrada a aquesta capella ha estat restaurat per l'ebanista tarragoní Joan Estebanell, i torna a lluir amb tot el seu esplendor.