Presentació
Pàgina divulgativa de l'obra de l'arquitecte tarragoní Josep Ma. Jujol.

NOTÍCIES D'ACTUALITAT


 
CONFERÈNCIA EN VALLMOLL
21 de agosto 2016
 
 
 ermitavallmoll
La Asociación Amics de l'Ermita del Roser, organizaron una conferencia impartida por el Director del ARXIV JVJOL, con el título de Conozcamos a Jujol. Durante una hora los 87 asistentes se deleitaron con las didácticas y concretas explicaciones, ilustradas con proyecciones, que proporcionaron una visión total del arte y la arquitectura jujoliana, si bien de forma abreviada.

El público quedó muy complacido y algunos lamentaron no fuese más larga la sesión.
 
INAUGURACIÓ DE LA SALA JVJOL
 
En el marc de les festes de Santa Magdalena organitzades pel Gremi de Pagesos de Tarragona tingué lloc el passat dia 19 de juliol la inauguració de la Sala Jujol, espai privilegiat que a la seu social del gremi ubicada al carrer Arc de Sant Llorenç, 7 de Tarragona exposa de forma permanent el llegat jujolià al gremi i es complementa així la visita a l’església on s’hi poden contemplar les obres de l’arquitecte. L’acte va ser presidit per l’Ilm. President de la Diputació Sr. Poblet, el president del Gremi de Pagesos, Sr. Font, el president del Col·legi d’Arquitectes, Sr. Tous i comptà també amb la presencia d’altres autoritats locals i la intervenció del fill de l’arquitecte, director de l’Arxiv Jvjol que gentilment ha cedit els seus esboços i tantejos per completar els continguts de la sala. L’espai el pot visitar qualsevol que ho desitgi prèvia petició al Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. Tel. 628670489 (Sra. Pilar).
 
 
salajujol 
 

CONFERÈNCIA

 El passat dia 19 de juliol, en un acte organitzat pel Gremi de Pagesos de Tarragona,  la Dra. Anna Isabel Serra, professora de la Universitat de Tarragona, va impartir una conferència a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona dedicada a l’obra de l’arquitecte Jujol. En aquest acte el nombrós públic assistent, que va superar totes les expectatives, va poder gaudir d’una classe magistral per part de la conferenciant, la qual va posar de manifest el seu ampli coneixement de l’obra de l’arquitecte tarragoní i una profunda comprensió  del seu llenguatge que va descodificar amb entuasiasme fent-lo entenedor a la major part dels assistents que correspongueren a la docent amb un càlid i generós aplaudiment en acabar l’exposició. L’acte va ser presidit per les autoritats locals, el president del Gremi de Pagesos, el del Col·legi d’Arquitectes de la provincia de Tarragona entitat amfitriona que gentilment col·labora amb el Gremi en la difussió de l’obra de l’arquitecte tarragoní.

 
 conferencia
 
RVTA JVJOL
 
Els Amics de la Vall de Núria van realitzar el dissabte dia 9 d'abril una part de la RVTA JVJOL al Camp de Tarragona, amb el guiatge de dos membres de l'ARXIV JVJOL.

Visitaren el Santuari de Montserrat de Montferri, el Temple de Vistabella, i a Els Pallaresos visitaren Casa Bofarull, Casa Andreu, la Parròquia i Casa Solé.

Els 58 assistents quedaren admirats del prodigiós art arquitectònic i decoratiu de l'arquitecte Jujol.

Aprofitaren per visitar les Caves Vives Ambròs, que a Montferri el·laboren el Cava Jujol.
 
 
NOVA PÀGINA WEB 
Us participem que els darrers dies una productora ha confeccionat una interesant pàgina titulada www.jujol-gaudi.com que està en tres idiomes: anglès, castellà i català.
 

 

CONFERÈNCIA  "JVJOL A MONTFERRI"
A CONSTANTÍ

 constanti2
 

El passat 18 de març, divendres. Ha tingut lloc el III col·loqui d’enguany, sobre el tema Jujol a Montferri. Un arquitecte al servei de l'Església, que ha presentat Bartomeu Jané Areny, màster universitari “Architettura e arti per la liturgia” al Pontifici Institut de Litúrgia de Sant Anselm a Roma. El ponent ha presentat Josep Ma. Jujol com a persona i com a arquitecte, s’ha referit a les seves excepcionals qualitats artístiques, que el converteixen en un geni, ha descrit i comentat diferents obres seves. S’ha referit de manera detallada al santuari de Montferri, dedicat a la Mare de Déu de Montserrat: el seu origen, característiques, simbolismes, procés constructiu. Es referí al factor a l’aspecte religiós de Jujol, forjador de la seva personalitat i inspirador de la seva obra.


 
RESTAURACIÓ D'ELEMENT DECORATIU A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE CONSTANTÍ
 sol
El passat mes de desembre es tornà a instal·lar després de la seva restauració un element decoratiu obra de Jujol a la capella del Santíssim. El sol jujolià símbol eucarístic, que penja de l'arcada d'entrada a aquesta capella ha estat restaurat per l'ebanista tarragoní Joan Estebanell, i torna a lluir amb tot el seu esplendor.