Penseu que són suficients els serveis per nens amb discapacitat de 0 a 3 anys?

Enquesta:

La Federació Catalana d'Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT)La
FEPCCAT, es constitueix l'any 2000 amb la intenció d'aglutinar les entitats catalanes que tenen com a objecte la defensa dels drets i interessos de les persones amb paràlisi cerebral o etiologies similars, l’assistència, la promoció de la seva autonomia, la inclusió social i laboral i en definitiva, la millora de la seva qualitat de vida.

La nostra Federació està inscrita al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 394.

La FEPCCAT forma part de la
 Confederación estatal ASPACE, ostentant la seva representació a Catalunya.

Sobre la FEPCCAT:


Amb el suport de: 

NOTÍCIES:


Entitats representatives de les persones

amb discapacitat de la província de Lleida

denunciem el copagament confiscatoriLleida, 23 de març de 2015.

Les entitats representatives de les persones amb 
discapacitat de la província de Lleida, volem manifestar el nostre rebuig total a l'actual regulació del copagament de serveis que preveu la Llei d'Autonomia Personal i Atenció a la Dependència (Llei 39 / 2006).

Totes les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat de la província de Lleida, ens afegim a la iniciativa del Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i del Comitè Català de Representants de  Persones amb Discapacitat (COCARMI), per modificar l'esmentada norma, amb l'objectiu d'establir criteris clars, justos i equitatius sobre la participació dels usuaris en el cost de les prestacions.

Per això, aquestes entitats iniciem una recollida de signatures per potenciar una Iniciativa Legislativa Popular ILP (acompanyada de 500.000 signatures a tota Espanya), que promogui l'esmentat canvi de la Llei 39/2006. Amb aquesta finalitat totes les entitats lleidatanes fem nostra la campanya "afirma teus drets, signa contra el copagament confiscatori" que acompanya aquesta recollida de signatures.

________________________
Ampliar el cartell

Per més informació o dubtes contacta amb nosaltres enviant un correu a:

participacio@fepccat.org


__________________________
______________


ESCLATEC PRESENTA LA CADIRA ESTEL i ESCLATIC

Barcelona
20 de març 
El divendres 20 de març Esclatec va presentar la Cadira de rodes omnidireccional Estel i l'app de missatgeria instantània EsclaTIC en el marc de l'acte "Cinc Solucions Tecnològiques per a Tothom" organitzat per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Dos projectes desenvolupats en el departament d'R+D+I d'Esclatec, format per nois i noies amb discapacitat.


Moltes felicitats!

Europa Press
http://www.europapress.es/catalunya/noticia-esclatec-disena-silla-omnidireccional-facilita-desplazamiento-personas-discapacidad-20150318141352.html
 
La Vanguardia
http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20150318/54429077205/esclatec-disena-una-silla-omnidireccional-que-facilita-el-desplazamiento-de-personas-con.html
 
BTV. Connexió Barcelona.
 

INAUGURACIÓ CIM ASPACE

BARCELONA

26 de febrer de 2015

El proppassat 26 de febrer la Consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya,  l'Hble. Sra. Neus Munté, l’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona,  i la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Il·lma. Sra. Maite Fandos, acompanyats del president i presidenta de l’Associació i Fundació ASPACE, Sr. Lluís Farrés i Sra. Anna M. Aurell, van inaugurar el nou Centre Integral Montjuïc d'ASPACE, entitat membre de FEPCCAT.

 

El CIM (Centre Integral Montjuïc) es concep com un centre obert que integra serveis de salut i de rehabilitació, piscina adaptada, poliesportiu, sala de fisioteràpia i multisensorial, així com un centre diürn, centre de teràpia ocupacional i servei d’acolliment residencial. També compta amb una aula docent i els serveis centrals de l’entitat.

La construcció d’aquest nou equipament ha estat possible gràcies al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, la Fundación ONCE, entitats privades, els Patrons d’Honor de l’entitat i una part de finançament propi d’ASPACE. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha cedit els terrenys on s’ubica el centre.

En l’acte inaugural ASPACE ha estat acompanyada dels membres de la Junta Directiva de l'Associació, el Patronat de la Fundació i els Patrons d’Honor d’ASPACE, representants de l’Administració i de les entitats del sector, entre ells FEPCCAT i Confederación ASPACE, proveïdors, amics, famílies, usuaris de la Residència i professionals d’ASPACE.

Durant la inauguració, el Director General, Sr. Carles Sanrama ha agraït l’assistència a tots els presents i a tots els qui han col·laborat d’una manera o un altre, en fer realitat aquest projecte tant esperat.

D’altra banda, la Consellera de Benestar Social i Família, Sra. Neus Munté ha destacat l’empenta d’ASPACE “per tirar endavant un projecte d’aquestes característiques sumant esforços entre tots”.

Per la seva part, la presidenta de la Fundació ASPACE, la Sra. Anna Aurell,  ha recalcat els 54 anys d’història de l’entitat.

El Sr. Lluís Farres, president de l’Associació va voler agrair a tothom la constància i el compromís per aixecar aquest equipament i amb qui  projectar nous reptes importants per al futur d’ASPACE, tot fent una menció especial al Patró d’Honor, Sr. Jorge de Pallejà.

Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona, el Sr. Xavier Trias, va reafirmar, amb un to càlid i proper, que és un miracle, en el context com l’actual, “aixecar un equipament d’aquestes característiques”.

Des de FEPCCAT, volem felicitar l’Associació ASPACE i la seva Fundació pel projecte realitzat, amb el que estem segurs milloraran la qualitat i quantitat dels seus serveis,  i els encoratgem a seguir treballant, com fins ara, en benefici de les persones amb paràlisi cerebral.

__________________________

_________________________________________

________________________________________________


La Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars, FEPCCAT,  s’adhereix a la campanya de recollida de signatures per donar suport a la Iniciativa legislativa Popular contra el copagament confiscatori

 

Dimarts 17 de febrer – La FEPCCAT, s'adhereix a la Iniciativa Legislativa Popular contra el copagament en dependència, una campanya impulsada a Catalunya pel Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat –COCARMI-, per la qual cosa a partir d'aquest dilluns 16 de febrer s'ha iniciat una campanya de recollida de signatures per reformar l'actual sistema de copagament en dependència, que ha portat a milions de persones a una situació extrema.

Casos com el que va publicar ahir el Cocarmi, el d'una jove de 30 anys, Blanca B., que va amb cadira de rodes des de ja en fa 11, rep una pensió de 605€ i està obligada a pagar 1300 per continuar vivint a la residencia on fins ho feia pagant 305€, i tot per la indemnització rebuda per l’accident. Malauradament, aquest no és un fet aïllat, casos com aquest es repeteixen arreu, de Catalunya i l’estat Espanyol, on les persones més vulnerables han d’acabar pagant més del que reben i tenen.

Que demanem:

Una reforma de la Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Prevenció de la Dependència envers:

 1) exempció del copagament a tota persona que percebi menys d'1.331 euros (2,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples)

 2) en cas d'haver d'abonar part del servei rebut, fixar una aportació màxima per persona que no sigui superior al 60% del seu cost

3) que a la persona en situació de dependència se li garanteixi una quantitat per destinar a despeses personals que no sigui inferior a 40% de la seva capacitat econòmica.

Per poder assolir aquestes demandes, i  fer efectiu un canvi legal davant el Congrés dels Diputats, per al seu debat i aprovació, és imprescindible presentar un mínim de 500.000  signatures que donin suport a aquesta iniciativa legislativa popular.

Des de la FEPCCAT fem una crida a la solidaritat de tots els ciutadans per recolzar amb la seva signatura el dret a uns serveis que no poden estar supeditats a la renda de la persona o al seu lloc de residència, amb l'objectiu que ningú es quedi fora del sistema de protecció social per manca de recursos i demana, a la Generalitat de Catalunya en el marc de les seves competències, modifiqui la normativa que regula aquest copagamant injust que fomenta la desigualtat social i el risc de pobresa.

Si vols col·laborar amb aquesta acció, i signar en contra del copagament, pots dirigir-te a qualsevols de les entitats membres de FEPCCAT (clica a sobre per saber la seva ubicació):

Appc de Tarragona; Aprodisca de Montblanc; Aremi de Lleida; Aspace de Barcelona; Esclat de Barcelona; L'Espiga de Vilafranca del Penedès; Escola Guimbarda de Barcelona; Fundació Maresme de Mataró; Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat; Mifas de Girona; Nexe Fundació de Barcelona.

___________________________Vols conèixer quina ha estat l'última campanya de Fundación Carrefour en benefici de les persones amb paràlisi cerebral?

Fes clic aquí!

(o còpia el següent enllaç:http://youtu.be/NWP4Yr7upFM) 

L'Associació Esclat organitza, el proper 28 de novembre, un Sopar Solidari a l’Hotel Porta Fira****, davant del Recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. L’acte comptarà amb l’actuació de Halldor Mar, músic islandès que ha publicat recentment un disc on versiona en anglès les cançons més conegudes del fenomen de la Nova Cançó. 
Serà una vetllada plena d’emocions, música i solidaritat amb les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars en un edifici emblemàtic, guardonat amb el premi d’arquitectura Emporis Skyscraper Aword al millor gratacels del món. No t'ho pots perdre!

El sopar té un preu solidari de 30€ per persona que inclou l’actuació de Halldor Mar. L'acte és obert a tothom!

Què has de fer per assistir al Sopar Solidari Esclat?

1. Omplir el formulari d’incripció (Inscriu-te aquí)

2. Fer un ingrés al compte ES95 2100 3005 4522 00467467 en concepte de Sopar + Nom i cognoms

Per qualsevol consulta, contacta amb l'Associació ESCLAT:
Dpt. de Comunicació i captació de recursos
 
T. 93 450 11 50 ___________________________________________________


JA A LA VENDA EL CALENDARI

MOU-TE PELS QUIETS 2015

No et quedis sense!!!!!


Un Calendari amb el que han participat de forma altruista ​el Jordi Èvole, el Risto Mejide, Màrius Serra, Aina Clotet, Toni Albà, Dani Comas, Marc Màrquez, Carme Ruscalleda, Francesc Mauri i el Grup Musical Els Gossos. I té com a protagonistes els nostres infants, únics i especials, que atenen a l'Escola Bressol Especialitzada de Nexe Fundació.


On pots comprar-los?

L'oficina de Nexe del Carrer Cardener 53 de Barcelona, 
​​o bé a través de www.nexefundacio.org. 
o per telèfon: 932846423 (També per enviaments i/o altres consultes).


__________________________________________________MOLTES GRÀCIES A TOTS!!
 
AL VOSTRE COSTAT HEM ASSOLIT UN NOU ÈXIT 

 DE LA CURSA SOLIDÀRIA


"EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL"Barcelona, 5 d'octubre de 2014

 

Moltíssimes gràcies a tots per acompanyar-nos aquest passat diumenge, 5 d'octubre, a la 4a edició de la cursa solidària "En marxa per la paràlisi cerebral" Esperem que gaudissiu d'una jornada increrible que va tenir lloc contra tot pronòstic, ja que a primera hora del matí semblava que no podríem celebrar.
Ens sentim molt afortunats de comptar amb el suport dels Laboratoris IPSEN i la Fundació IPSEN, els agraïm enormement la seva col·laboració, generositat i complicitat,  però sobretot el seu compromís de continuar treballant per la millora de la qualitat de vida de les persones amb lesió cerebral, coorganitzant la Cursa Solidària "En marxa per la paràlisi cerebral", que esperem pugui celebra moltes edicion.

També volem donar les gràcies a...:

...l'Ajuntament de Barcelona, el Districte de Les Corts, ja que sempre hem comptat amb la seva col·laboració, posant facilitats en tot moment i en el que han pogut. Un clar exemple de la bona voluntat del Districte de les Corts per treballar en favor de la inclusió i integració de les persones amb discapacitat.


...l'Alex, el Pol, el Pau, la Júlia, la Marina, tots ells del CEE Aspace, al Nil, la Núria i el Ferran, amics i familiars , perquè heu estat una imatge amb
molta força!!
 .
... tots aquells que, d'una manera o una altra, han col·laborat per fer realitat aquesta cursa:


 I finalment, però no per això menys importants, volem fer un especial agraïment a tots els voluntaris d'IPSEN Pharma, Voluntaris de La Caixa, a tu Bianca,  als provinents de les nostres entitats membres i també a tots aquells que ens van ajudar de manera individual i espontànea,  gràcies a tots per la vostra tasca i esforç, perquè sabem que aquest any no va ser fàcil.

 

TOTES LES IMATGES I VIDEOS DE LA IV CURSA LES TROBARÀS ENTRANT AL SEGÜENT ENLLAÇ: 

https://www.facebook.com/enmarxa


Moltíssimes gràcies a tots i fins l'any vinent!!


______________________________________
Per més informació, entra a: https://www.facebook.com/enmarxa  ; i/o envia un correu a gablons@gablons.com, si vols assistir a les classes preparatòries.

Mostra coreografia Flashmob: 
http://vimeo.com/94460596  4a edició 

 

El proper 5 d’octubre tindrà lloc la 4a edició de la Cursa Solidària “En marxa per la Paràlisi Cerebral”, organitzada com tots sabeu per la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars -FEPCCAT- i IPSEN Pharma, en favor de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats afins.

Una cursa que té tres grans reptes:

1. Fer un homenatge a totes les persones que d’una manera o altra conviuen amb la paràlisi cerebral o amb altres etiologies similars, i que dia rere dia lluiten per dur a terme una vida el més normalitzada possible.

2. Reconèixer la tasca i trajectòria de persones i entitats que treballen en l’atenció, la formació, la defensa dels drets, la integració social i laboral d’aquest col·lectiu, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida.

3. Donar visibilitat i sensibilitzar tota la societat de la realitat i  les capacitats d’aquestes persones.
Inscripcions:


 
 
Inscripció general

 
Inscripció exclusiva per a membres o socis de les entitats adherides a FEPCCAT : Per accedir al formulari d'inscripció pots contactar directament amb la teva entitat o sol·licitar-nos l'accés a través del següent formulari (Clica aquí)

 

Reglament:Accedeix al reglamentImatge d'aquesta 4a edició


L'Alex amb els seus companys i amics, de l'escola d'educació ASPACE de Barcelona, el seu millor amic Nil i els seus cosins ja ho tenen tot a punt per posar-se en marxa !!

I tu?Clica la imatge per conèixer l'Alex, els seus amics i els seus cosins.
Fila zero o donatius: 
Si no pots venir el dia de la cursa, però vols col·laborar amb nosaltres, pots fer-ho a través d'una inscripció a la fila zero, o bé fent un donatiu al següent núm. de c.c:

ES47 2100-0203-71-0200881638 

           

 Xerrada

GESTIÓ DEL TEMPS:

Organitzar-se quan tens un fill amb discapacitat... i altres fills i una casa i una feina…

 A càrrec d’Àngels Ponce.

Terapeuta Familiar. Coach i Treballadora social de Nexe Fundació.

  La xerrada es durà a terme el proper 30 de maig de 2014, de 16:15 a 18:00 h, a la seu del Centre de recursos de Nexe Fundació (C. Cardener, 53)

Per més informació sobre la xerrada i el procediment d’inscripció, clica aquí

 

 

 

 

Taller

INTRODUCCIÓ A LA MODULACIÓ PEDAGÒGICA

 A càrrec d’Anna Esclusa Feliu

Pedagoga, Formadora de Basale Stimulation® i Terapeuta Affolter.

 La formació es realitzarà el proper 27 de Juny 2014, de 16:30 a 19:30 h, a la seu del Centre de recursos de Nexe Fundació (C. Cardener, 53)

Per més informació sobre la xerrada i el procediment d’inscripció, clica aquí

 ___________________________________________________________________________web header vectorial inkscape PETIT
     
       
 

Lliurament dels premis APPC el proper dijous 29 de maig

La Muntanyeta reconeix el doctor Jordi Ponces, l'espai Tothom de Tarragona Ràdio, Ipsen Pharma i Andrés Castelló en la segona edició dels premis APPC. Els guardons es lliuraran el proper dijous 29 de maig en un acte al Refugi 1 del Port de Tarragona, que tindrà lloc a partir de les 20 hores. L'entrada a l'acte és lliure, i comptarà amb una representació teatral d'Al Trot Teatre. Us hi esperem!

Llegiu-ne més
 

 
--

banner socis mail

www.appctarragona.org  |  Facebook  |  Twitter  |  LinkedIn

Muntanya de Sant Pere, s/n
Tarragona 43007
977 21 76 04

  

FES UN PAS, CORRE AMB AREMI !!!!El proper diumenge 27 d’abril l’Associació AREMI coorganitza amb la AAVV BALÀFIA la 32ª CURSA Balàfia-AREMI. Un esdeveniment cultural i esportiu que tindrà com a tret diferencial, la integració de les persones amb discapacitat, afavorint i impulsant la convivència i participació en la vida comunitària. Tots els beneficis de la cursa estan destinats a programes i activitats que realitza l’Associació AREMI en els seus diferents serveis.

 

 

La CURSA consta de tres recorreguts: 1km , 5km i 10km; amb diferents categories que tenen en compte les persones amb mobilitat reduïda, o bé que utilitzen cadira manual o elèctrica.

Hi haurà premis per als tres primers classificats de cada categoria, tot i que, el sol fet d’inscriure’s a la cursa inclou SAMARRETA TÈCNICA COMMEMORATIVA. En acabar les curses hi haurà coca amb xocolata per a tothom.

 

La inscripció a la CURSA es pot realitzar via Internet a través de la següent direcció: http://cursabalafiaaremi.blogspot.com.es/.

També podeu col·laborar a la cursa a través de les aportacions a la Fila 0.

 

En el fulletó adjunt trobareu tota la informació relativa a horari, lloc de sortida i  preu de les inscripcions.

 

Us convidem i encoratgem a participar-hi i fer-ne difusió.

Esperem comptar amb la vostra assistència, fem que aquesta Cursa esdevingui una Festa on tots i totes hi tinguem cabuda.

 

Així doncs, a què estàs esperant?

“Fes un pas... Corre amb AREMI”

 

Per qualsevol dubte podeu adreçar-vos a:Benvolguts/des,

 

 

Ens plau informar-vos que, el proper diumenge 27 d’abril l’Associació AREMIcoorganitza amb la AAVV BALÀFIA la 32ª CURSA Balàfia-AREMI. Un esdeveniment cultural i esportiu que tindrà com a tret diferencial, la integració de les persones amb discapacitat, afavorint i impulsant la convivència i participació en la vida comunitària. Tots els beneficis de la cursa estan destinats a programes i activitats que realitza l’Associació AREMI en els seus diferents serveis.

 

La CURSA consta de tres recorreguts: 1km , 5km i 10km; amb diferents categories que tenen en compte les persones amb mobilitat reduïda, o bé que utilitzen cadira manual o elèctrica.

Hi haurà premis per als tres primers classificats de cada categoria, tot i que, el sol fet d’inscriure’s a la cursa inclou SAMARRETA TÈCNICA COMMEMORATIVA. En acabar les curses hi haurà coca amb xocolata per a tothom.

 

La inscripció a la CURSA es pot realitzar via Internet a través de la següent direcció: http://cursabalafiaaremi.blogspot.com.es/.

També podeu col·laborar a la cursa a través de les aportacions a la Fila 0.

 

En el fulletó adjunt trobareu tota la informació relativa a horari, lloc de sortida i  preu de les inscripcions.

 

Us convidem i encoratgem a participar-hi i fer-ne difusió.

Esperem comptar amb la vostra assistència, fem que aquesta Cursa esdevingui una Festa on tots i totes hi tinguem cabuda.

 

Així doncs, a què estàs esperant?

“Fes un pas... Corre amb AREMI”

 

Per qualsevol dubte podeu adreçar-vos a:

cursa.aremi@gmail.com

Telèfon: 973 264644

ASSOCIACIÓ AREMI  
                                                      
Imatge en línia 1

 

 

  


_________________________________________________________________

 


"ASPACE CAMINA" A LA TRAILWALKER
   

 
____________________________________________


GUANYADORES

2n CONCURS "SOM ÚNICS"
Bases participació concurs 2013:
Doc.A
Doc.B

___________________

 DIA INTERNACIONAL

DE LES PERSONES AMB

DISCAPACITAT

 

3 DESEMBRE

Cada dia menys oportunitats.

I ara que???

 

MANIFEST COCARMI

Avui, 3 de desembre, commemorem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, instaurat per l’Organització de les Nacions Unides fa més de 20 anys.

És cert que en aquests 20 anys els avenços en atenció i reconeixement de drets del col·lectiu de la discapacitat han estat notables i la major part de països occidentals han vetllat pel seu compliment.

Malauradament, la crisi que arrosseguem des de fa cinc anys ha significat un pas enrere en moltes de les fites que s’havien assolit, i que s'han vist consumides pel desplegament d'unes retallades que han afectat una llarga llista àmbits, entre ells l'educació, la sanitat, el treball i els serveis socials, on la gran protagonista d'aquest àmbit ha estat la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, que s'ha vist completament truncada. La conseqüència real d'aquestes retallades és que milers d'infants, joves i adults amb alguna discapacitat i les seves famílies estan vivint  situacions que freguen  la pobresa, la marginació i l’exclusió, sense oblidar els que ja hi estan immersos.  Perquè  en l'aplicació d'aquestes retalladesno s'ha tingut en compte el greuge comparatiu que, ja de per si, tenen aquestes famílies.

L’aposta pels serveis socials és una obligació de tot govern i no ha de ser vista  com una despesa, sinó com  una inversió de futur envers el poble: una inversió en creació de llocs de treball, en integració social i laboral, en independència i autonomia personal i en igualtat d’oportunitats per a un col·lectiu que viu amb desavantatges.

Aquesta inversió social fa que la societat sigui més inclusiva i més justa. Escoltar a les persones, apostar per elles, i per sobre de tot, valorar les seves capacitats i defensar els seus drets són condició indispensable per fer una governança a l’abast de tothom.

Des del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, en nom d’una desena d’associacions i federacions de la discapacitat que representen més de mig milió de persones,  demanem un profund replantejament de l’acció de govern pel que fa a les partides d’atenció a les persones. Es per això que li demanem actitud, compromís i fermesa en la defensa dels drets de les persones. Els drets són els que ens donen garanties i ens situen en igualtat de condicions. No garantir-los fa que les desigualtats s'accentuïn i facin una societat més feble i menys solidària i humana.

El COCARMI i les seves entitats, en els dies previs al Dia Internacional de la Discapacitat, ha  expressat el seu malestar pel descens de recursos al col·lectiu  a través d’una campanya a les xarxes socials, amb una desena de missatges, el lema I ara què? i l’etiqueta #SOSDiscapacitat

1-     L'escolarització d'alumnes amb Necessitats Educatives Especials en centres ordinaris cau per primer cop en 10 anys. I ara què?  #SOSDiscapacitat

Entre el curs 2000/01 i el 2011/12 el percentatge d'alumnes amb Necessitats Educatives Especials, susceptibles  de ser escolaritzats en escoles  ordinàries, va anar creixent de forma sostinguda cada any, del 50% inicial al 64,3% del curs 2011/12, segons dades del departament d'Ensenyament i del ministeri d'Educació. Aquesta tendència, però, es va trencar el curs 2012/13, l'últim del qual es tenen dades, ja que es va retrocedir fins el 62,9%. Aquests indicadors, i alertes com les llançades darrerament pel Síndic de Greuges, la Plataforma Ciutadana per l'Escola Inclusiva o l'Associació Catalana de Psicopegadogs i Orientadors, ens mostren que les retallades en educació estan fent recular el camí engegat fa anys cap a un model d'escola inclusiva.

 

2- No s’estan impulsant les polítiques d’ocupació i d’oportunitats. I ara què? #SOSDiscapacitat.

El Centre Especial de Treball (CET) és una de les diferents formes que tenen les persones amb discapacitat d’accedir al mercat laboral. Es tracta d’una organització empresarial amb finalitat social que opera en un entorn productiu i assegura un treball remunerat, així com un servei de suport personal i social a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Combinació d’interès econòmic i cohesió social del CET com eina fonamental per a la integració sòcio-laboral. Dades a Catalunya: 205 CET; 14.196 treballadors  (la taxa d’atur de les persones amb discapacitat és del 73% aprox.)Treball amb suport, serveis de teràpia ocupacional, ajuts a la contractació i bonificacions a la Seguretat Social són altres vies que faciliten la integració laboral del col·lectiu.

3 -A Catalunya, les empreses no rebran ajuts per a la contractació indefinida de persones amb discapacitat. I ara què? #SOSDiscapacitat.

Des de l’any 2011, el departament d’Empresa i Ocupació no ha convocat els ajuts per a la contractació indefinida de persones amb discapacitat, uns ajuts que garantien l’estabilitat laboral de les persones amb discapacitat.

4- El Govern ha retallat la llei de la dependència un 47% en un any. I ara què? #SOSDiscapacitat

Els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2014 retallen la Llei de la Dependència en un 47%. Això complica encara més la delicada situació de les famílies i les entitats, que han de fer front al dia a dia amb menys recursos econòmics. I això, malauradament, està incrementant les situacions en les quals es vulneren els drets de les persones amb discapacitat.

5-Cauen els fons per al foment de l’autonomia personal i vida independent de les persones amb discapacitat. I ara què? #SOSDiscapacitat 

El sistema de la Llei per la Promoció de l’Autonomia Personal i atenció de les Persones amb situació de Dependència, que es va posar en marxa el 2007, està accelerant la seva caiguda fins el punt que el nivell de cobertura ha retrocedit en el temps per situar-se per sota dels nivells de fa quasi dos anys. El cop més important a aquesta llei es va produir amb el Reial Decret de juliol de 2012 de Reformes per a la racionalització del sistema pel qual es va aprovar una bateria de mesures amb un impacte que el propi Govern espanyol va valorar per al 2013 en 1.108 milions d’euros d’estalvi (només en dependència) en les diferents Administracions, segons s’exposava en el Programa Nacional de Reformas remès a Brussel·les pel govern el passat mes de maig.  Segons dades de l’IMSERSO, al llarg de 2013 s’han reduït en 15.302 les persones ateses. Actualment existeixen 736.249 a tota Espanya beneficiaris d’algun ajut que contempla aquesta llei. Això suposa 2.338 usuaris menys que les dades registrades a desembre de 2011. Cal destacar que hi ha milers de persones embussats en el sistema esperant que els arribi el seu torn. La llista d’espera de potencials beneficiaris als quals les comunitats han reconegut ja la condició de dependents amb dret a ajuts i que encara no han estat atesos representa una borsa de 198.041 persones. 

6-Fre als vistiplaus que les persones amb discapacitat necessiten per a les residències i els centres d’atenció de dia

Cal que la Generalitat de Catalunya emeti les autoritzacions d'ingrés, és a dir els vistiplaus, que les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament necessiten per accedir i ser ateses en serveis bàsics, com centres d'atenció diürna (centres ocupacionals i Centres d'Atenció Especialitzada) i serveis residencials (llars-residències i residències). Actualment, només les persones que surten de l'etapa escolar tenen plaça en serveis d'atenció diürna, però l'accés als recursos residencials està saturat. Pel que fa al treball, hi ha una situació de col·lapse en el sistema que garanteix la inserció sociolaboral del col·lectiu, tant en el mercat de treball protegit com en l'empresa ordinària. 

7-Aturat el desplegament de la Llei de la Llengua de Signes Catalana. Barreres a la comunicació. I ara què?.  #SOSDiscapacitat

La Llei de la Llengua de Signes Catalana es va aprovar el 2010 per unanimitat parlamentària. És necessari i urgent el seu desplegament però fins al moment no s'ha engegat per manca d'un pressupost que permeti impulsar les accions necessàries que garanteixin la igualtat d'oportunitats de les persones sordes en tots els àmbits, especialment en educació i serveis socials, així com per a l’eliminació de barreres de comunicació.  

8- Cau un 92% el pressupost de la Secretaria de Família en 3 anys. On és el suport a    les famílies cuidadores? I ara què? #SOSDiscapacitat

Els programes de suport i acompanyament a les famílies en l’àmbit de la discapacitat són cabdals per garantir la seva correcta participació en el procés de tractament i recuperació i en l’ús adequat dels recursos. El suport a les famílies contribueix molt positivament a garantir un major benestar personal. En els darrers anys els programes de suport a les famílies s’han vist reduïts en el seu finançament de forma dràstica: el pressupost de la Secretaria de Famílies ha passat dels quasi 214 milions d'euros de l'any 2010 a 16 milions d'euros al 2014. Això dificulta enormement la continuïtat de les intervencions i dels programes de suport, i té un impacte molt negatiu en l’atenció directa a les persones. Com podem atendre bé a les persones sense els recursos adients?

9-  Hem tornat al blanc i negre, som a un pas de la beneficència. I ara què? #SOS Discapacitat. 

Les retallades en serveis i prestacions, com la retallada de més del 95% de la partida dels ajuts del Programa d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA) del 2013,  provoquen situacions inaudites que recorden a les que es produïen quaranta anys enrere: persones amb discapacitat que es queden a casa. Una realitat que xoca amb la lluita de fa dècades per evitar la discriminació i l’estigmatització de la discapacitat. Les persones amb discapacitat requereixen uns serveis que millorin el seu benestar i el seu estat de salut, i per això no podem permetre que es quedin a casa. Cal que els governants reflexionin sobre els efectes reals en la ciutadania de les seves decisions i facin retallades en aquelles partides que menys perjudiquin les persones amb discapacitat.

 

10-   La manca de recursos frena la inclusió social: no retalleu en accessibilitat. I ara què?#SOSDiscapacitat

En els darrers anys hem treballat molt intensament perquè el Parlament de Catalunya regulés de manera específica els drets i les necessitats de les persones sordes que es comuniquen en llengua oral, i que utilitzen la tecnologia i/o la lectura labial. En aquest moment la Llei d’Accessibilitat està en debat parlamentari i esperem que en els pròxims  mesos tinguem una llei que garanteixi els drets de les persones amb discapacitat i gaudir d’una igualtat d’oportunitats en tots els àmbits. El dret a participar i gaudir de totes les activitats i esdeveniments i tenir accés a  bens, productes i serveis. Necessitem que la Llei sigui una realitat en breu i que també ho sigui la seva aplicació amb recursos.

 

 Barcelona, 3 de desembre de 2013

________________________________BASES PARTICIPACIÓ CONCURS 2013:


DOC. A
DOC. B_________________________________________

CURSA SOLIDÀRIA
"En marxa per la paràlisi cerebral"

-12 d'octubre 2013-


Comunicat important:

“Degut a una errada en la recollida de dades d'un important nombre de participants i  d'altres que es van inscriure incorrectament sense ser conscients del que això podia suposar, lamentem comunicar-vos que no hem pogut obtenir els resultats de tots els participants inscrits a través de la web de la FEPCCAT.
Per això, des de la FEPCCAT i IPSEN volem demanar disculpes a tots els que no heu trobat els vostres resultats i us preguem que sobretot tingueu en compte que aquesta ha estat una carrera solidària no competitiva i que, amb la inclusió dels xips, la nostra intenció, tot i que fallida, era donar compliment a les demandes de corredors habituals de curses. 
No dubteu que, per a futures edicions, seguirem amb totes i cadascuna de les  indicacions que provinguin del suministrador dels xips, a fi que no es repeteixi aquesta situació, per la qual cosa esperem veure-us a tots "en marxa per la paràlisi cerebral" a la quarta edició d'aquesta cursa. 
Moltes gràcies a tots per la vostra participació i comprensió”.
 
3A EDICIÓ DE LA CURSA SOLIDÀRIA "EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL"
12 D'OCTUBRE DE 2012, 10.00H

(FOTOGRAFIES EN BREU)

 

Amb la participació de prop de 2000 persones, la tercera edició de la cursa solidària en marxa per la paràlisi cerebral, organitzada per la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral i etiologies similars i patrocinada pels laboratoris IPSEN Pharma i la seva Fundació, va esdevenir una nay més en tot un nou èxit de participació que va superar, i de mollt l'anterior edició.

Com en anteriors edicions, persones de totes les edats i capacitats, varen ser els protagonistes d'una jornada familiar, festiva i sobretot participativa, que un any més va esdevenir en tot un exemple d'integració i inclusió per part de la nostra societat i on les persones amb discapacitat van demostrar, un cop més, que amb esforç i voluntat no hi ha barreres, al marge de les seves capacitats.

Durant tota la festa, ens va acompanyar el periodista Santi Meifren, qui va fer unaexel·lent tasca com a speaker, animant tots els presents i donant la benvinguda a les diferents autoritats que hi varen assistir, com l'Hble. Consellera  del Departament de Benestar Social i Família, la sra. Neus Munté i Fernàndez, el regidor del Districte de les Corts, el sr. Antoni Vives,

 


També ens va acompanyar la reconeguda model catalana a nivell internacional, Judith Mascò, qui acompanyada de la seva família, ens va donar tot el seu suport al llarg de la jornada, i ho va fer de manera altruista i amb la màxima implicació.

Tanmateix, i com no podia ser d'una altra manera, van estar presents els representants  de totes dues entitats organitzadores, Jaume Marí, president de la Federació Catalana d'Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars -FEPCCAT-, el director general de IPSEN Pharma, el sr. Thibaud Eckenschwiller i la directora de relacions institucionals de IPSEN Pharma la sra. Gloria Tapias.

Agrair també la presència dels representants de les nostres entitats membres:, Lluís Farrés i Carles Sanrama de l'Associació ASPACE de Barcelona, Joan Rovira i Lola de la Fuente de l'Associació ESCLAT de Barcelona, Anna Solàs de l'Escola Guimbarda de Barcelona, Cécile de Visscher de NEXE Fundació Privada, Antònio Gonzalez d'Institució Balmes, Carme Sureda d'APRODISCA de Montblanc, Jaume Marí en representació de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral APPC de Tarragona, Ma Mercè Batlle l'Associació AREMI de Lleida i Montse Roca de l'Associació ESPIGA de Vilafranca del Penedès.

 

Aquest any, els premis que van ser gentilesa de la Fundació Jesus Serra, van estar dissenyats i elaborats pels nois i noies de l'Associació l'ESPIGA de Vilafranca del Penedès, per l'Associació ESCLAT i per l'Associació ASPACE.

 

IPSEN Pharma, va fer mostra un cop més del seu compromís i solidaritat, fent entrega d'un xec per valor de 15000€ a la FEPCCAT, donatiu del qual estem profundament agraïts, ja que gràcies a aquests, podrem donar continuïtat a la tasca realitzada per la FEPCCAT en benefici de les persones amb paràlisi cerebral i les seves entitats membres.

 

Tot just entregats els premis de la cursa, el grup Aprodisca Batuke, format per nois i noies amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental, va amenitzar la festa a ritmes de percussió i dances carioques. 

El grup Batubaroa batucada, que també es va oferir per actuar desinteressadament per segon any consecutiu,  va animar els corredors, quan arribaven al 2,5km del recorregut de 5km, a ritmes de percusió brasilera.

 

Entra al nostre facebook si vols veure fotografies de la jornada i molt més....

http://www.facebook.com/enmarxa

No volem emplaçar-vos a una propera edició, sense abans haver donat les gràcies a tots els que han fet possible que aquesta cursa hagi estat un èxit, pel que a continuació anomenarem a tots els que han col·laborat d'una manera o d'una altra amb aquesta cursa solidària:

AL NOSTRE PATROCINADOR:

IPSEN PHARMA i LA FUNDACIÖ IPSEN, PERQUÈ SENSE ELLS, AQUESTA CURSA NO SERIA POSSIBLE. MIL GRÂCIES!!

A LES NOSTRES ENTITATS I ELS SEUS USUARIS; FAMILIARS I AMICS:

Associació ESCLAT de Barcelona
Associació ASPACE de Barcelona
Escola Guimbarda de Barcelona
NEXE Fundació de Barcelona
Institució BALMES de Sant Boi de Llobregat
APRODISCA de Montblanc
Associació APPC " La Muntanyeta" de Tarragona
Associació AREMI de Lleida
Associació L'ESPIGA de Vilafranca del Penedès


EMPRESES COL·LABORADORES:


BÂTIMENTS
FUNDACIÓ JESUS SERRA
PRO-MAT
NOVA HARRIET
LA TAVELLA
SUPERMERCATS CONSUM
FUNDACIÓN SOLIDARIDAD CARREFOUR
WRIGLEY'S
CHUPA-CHUPS
BUFF

INSTITUCIONS:

AJUNTAMENT DE BARCELONA, DISTRICTE DE LES CORTS
GUÀRDIA URBANA 
CREU ROJA 
FUNDACIÓ JESUS SERRA
FUNDACIÓ DEL BARÇA
DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL I FÀMILIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
MINISTERIO DE SANIDAD SERVICIOS SOCIALES E IGUALDAD DEL GOBIERNO DE ESPAÑA

VOLUNTARIS:

LA CAIXA
IPSEN PHARMA
NOVA HARRIET
ASPACE
ESCLAT 
AREMI
APPC
Escola GUIMBARDA
I TOTA LA RESTA DE PERSONES QUE DE MANERA INDEPENDENT I VOLUNTÀRIA VAN VOLER DONAR-NOS UN COP DE MÀ.

 

 


  

JORNADES DEL DIA MUNDIAL DE LA PARÀLISI CEREBRAL

-11, 12 i 13 d'octubre, Barcelona -

 


L'Hble. Consellera de Benestar Social i

Família, la sra. Neus Munté:

"La Crisi, mai servirà d'excusa per a

desposseir a les persones amb discapacitat

de drets tan durament conquistats"


Jaume Marí, president de Confederació ASPACE, va inaugurar el proppassat dissabte 12 d'octubre les jornades de celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, on va assegurar que “hi ha poques discapacitats que puguin dir que disposen de més de 230 centres especialitzats a tot l'estat”, pel que va aprofitar per demanar davant els representats de les diferents administracins públiques més recursos per a poder atendre a les més de 120.000 persones amb paràlisi cerebral que viuen a tot l'estat.


L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'Hble. Consellera de Benestar Social i Família, la sra. Neus Munté i Fernàndez, qui va afirmar que la crisi mai suposarà una excusa per desposseir a les persones amb discapacitat de drets tan durament conquistats.

Per la seva banda, l'Il·lma. Regidora de Família, Infància, Usos del temps i Discapacitats de l'Ajuntament de Barcelona, la sra. Irma Rognoni, va sostenir que per al consistori “les persones són l'únic objectiu, i per això, invertir en futur és invertir en diversitat funcional”.

 

Luís Cayo, President del CERMI, va defensar durant la inauguració que “precisament quan el moviment associatiu té més sentit és en els moments de crisis”, i va lloar la labor del col·lectiu de la paràlisi cerebral, que va definir com “un moviment viu, dinàmic” i del que va dir que “mai es resigna”.

Felicitacions que es van unir a les de Miguel Sagarra, qui va mostrar davant l'auditori la seva “admiració” per la força del col·lectiu ASPACE.

 

Durant la jornada també es van desenvolupar tres tallers pràctics, dirigits tots ells a fomentar l'autonomia de les persones amb paràlisi cerebral i, molt especialment, a conèixer pràctiques encaminades a respectar les decisions d'aquestes persones, que moltes vegades queden en un segon terme amagades per paternalismes.

 

A més, les pròpies persones amb discapacitat van poder provar el primer prototip d'un programa informàtic per a telèfons mòbils i tablets que farà accessibles a les persones amb paràlisi cerebral la majoria de les aplicacions del sistema operatiu Android. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de #ASPACEnet, el programa de Confederació ASPACE i Fundació Vodafone Espanya per facilitar la comunicació de les persones amb aquesta discapacitat.

El diumenge 13 d'octubre les jornades es van tancar amb una sessió dedicada a conèixer el treball i els assoliments d'#ASPACEnet. La trobada que va tenir lloc a l'Ateneu de Fabricació de Barcelona, va comptar amb la participació de diferents usuaris implicats en projectes de noves tecnologies on van poder explicar al públic quin era el desenvolupament d'aquests i les seves finalitats, objectius i èxits assolits a través d'aquests.

Un cop finalitzades les ponències d' #ASPACEnet, va tenir lloc un espectacle irrepetible, una actuació realitzada per infants, nois i noies i adults, alumnes i usuaris de 7 de les entitats membres de la FEPCCAT. L'espectacle, amb el títol EVOLUCIÓ va voler mostrar l'evolució de la paràlisi cerebral al llarg dels anys fins arribar on som ara. 
El proper 12 d'Octubre, 

 apunta't a la 3a edició

"En marxa per la paràlisi cerebral"
INSCRIU-TE JA!!!!

                                                 
El proper 12 d'octubre, a les 10:00h, tindrà lloc, al Districte de Les Corts de Barcelona, la 3a edició de la cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral”.

Aquesta cursa, que està organitzada per la FEPCCAT i pel grup IPSEN Pharma i la seva Fundació, pretén sensibilitzar la nostra societat de les capacitats de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars, així com reconèixer la tasca que dia rere dia fan professionals, voluntaris i entitats, en benefici d'aquest col·lectiu.

 

Un any més, comptarem amb el ple suport i col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona – el Districte de Les Corts, i per primer cop amb l' Associació Marathon que serà l'entitat encarregada d'assumir l'organització tècnica, així mateix col·laboraran amb nosaltres: el Ministerio de Salud, Servicios Sociales e igualdad, la Generalitat de Catalunya, Transports Metropolitans de Barcelona, Consum, Fundació Jesus Serra, La Tavella, Saucony, Fundación Carrefour, Chupa-chups, Buff i un gran nombre de voluntaris, però sobretot amb el vostre, companys, família, amics, simpatitzants, runners..., perquè sense el vostre suport, aquesta cursa no seria possible!!

 

Us animem doncs a participar d’aquesta III Cursa Solidària “En marxa per la Paràlisi Cerebral”, com sempre us obsequiarem amb una samarreta i una motxilla commemorativa de la cursa, amb diferents regals gentilesa dels nostres col·laboradors i moooooltes sorpreses més....

Com en les anteriors edicions tindreu dues opcions de recorregut, a triar per cadascun de vosaltres, d'1 quilòmetre o de 5 quilòmetres, essent la sortida i l’arribada al mateix punt l'Av. Sant Ramon Nonat, Districte de Les Corts.

 

Com podeu fer les vostres inscripcions:

 

 

  • Fent un ingrés, al compte de la Caixa 2100-0203-71-0200881638 .

     

  • També es podran fer inscripcions, directament a les oficines de les entitats federades a la FEPCCAT. FEU CLIC AQUÍ per conèixer la relació d'entitats membres.

 

Per conèixer tota la informació relativa d'aquesta 3a edició de la cursa solidària “En marxa per la Paràlisi Cerebral”, FEU CLIC AQUÍ i accedireu al reglament que conté totes les dades relacionades., així com els plànols dels diferents recorreguts.

 

Busquem VOLUNTARIS per aquesta 3a edició de la cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral”, així que si no pots córrer i vols col·laborar amb nosaltres, dóna'ns un cop de mà i ompla el formulari del marge dret de la pantalla ( a l'apartat altres).

 

Moltes gràcies a tots,  us hi esperem!!!!


________________________


JORNADES DEL DIA MUNDIAL

DE LA PARÀLISI CEREBRALBarcelona, 11, 12 i 13 d'octubre


La Confederación ASPACE organitza per tercer any consecutiu el Dia de la Paràlisi Cerebral, una trobada que, fins avui, tenia caràcter nacional. En aquesta ocasió tenim l'orgull de presentar el que a partir d'ara serà el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, una edició amb un marcat caràcter internacional que sorgeix de l'adhesió, per part de Confederació ASPACE, al World Cerebral Palsy Day, una cita que se celebra cada primer dimecres d'octubre per reivindicar els drets dels 17 milions de persones amb aquesta discapacitat que viuen al món.

Organitzacions de tot el món vénen recolzant aquesta iniciativa global (Alemanya, Amèrica, Austràlia, Àustria, Azerbaidjan, Bangladesh, Bulgària, Canadà, Xina, Croàcia, Eslovènia, Finlàndia, Gran Bretanya, Índia, Indonèsia, Irlanda, Nova Zelanda, Nigèria, Països Baixos, Panamà, Polònia, Portugal, Saint Lucia, Singapur, Sri Lanka, Sud-àfrica, Suïssa i Turquia), a la qual ara s'ha unit Espanya de la mà de Confederació ASPACE.

Aquest any, el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral tindrà lloc el dimecres dia 2 d'octubre 2013 i per commemorar-ho, com en les passades edicions nacionals, Confederació ASPACE ha elaborat un complet programa d'activitats per als dies 10, 11 i 12 d'octubre, fent-ho coincidir en cap de setmana per facilitar el desplaçament de famílies i professionals, vinguts d'arreu, a Barcelona, ciutat que aquest any acollirà les activitats que tindran lloc en motiu de la celebració del Dia Mundial de la Paràlisis Cerebral.

Haver obert els nostres horitzons fins al Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral no implica un canvi de filosofia en la forma en què Confederació ASPACE entén la data més assenyalada de l'any per 120.000 famílies espanyoles. Per això, en motiu d'aquesta celebració tindran lloc unes jornades formatives i culturals en les quals, com en anteriors celebracions, les persones amb paràlisi cerebral seran les autèntiques protagonistes.

Per aquest motiu s'ha elaborat una programació pensada per al col·lectiu, on tant les activitats d'oci, com els tallers i les ponències giraran entorn als interessos expressats pel col·lectiu a través d'una enquesta realitzada el passat mes de maig.


CLICA AQUÍ, PER DESCARREGAR-TE EL DOSSIER COMPLERT DEL DIA MUNDIAL DE LA PARÀLISI CEREBRAL, en català

PINCHA AQUÍ PARA DECARGARTE EL DOSSIER COMPLETO DEL DÍA MUNDIAL DE LA PARÁLISIS CEREBRAL, en castellano


Programa previst:Si estàs interessat en assistir a aquestes jornades, pots fer-ho a través del següent enllaç:

 http://www.aspace.org/aspace/news/2013/documentos/inscripciones/Inscripcion_DMPC_2013.DOC,
(accediràs directament al formulari d'inscripció).

Les persones interessades, haureu d'enviar el butlletí d'inscripció a l'atenció de Silvia Prieto, a l'adreça de correu electrònic:
 silvia.p@confederacionaspace.org o por fax al 91 563 40 10. Per consultes o més informació, podeu enviar un correu a admimonfepccat@gmail.com, o bé trucar al telèfon 91.561.40.90.

_________________________________________ La cursa Mini Gladiator Port de Tarragona recollirà fons per La Muntanyeta

cartell 3aGladiator Extrem web
La tercera edició de la Gladiator Port de Tarragona comptarà amb unacursa solidària a favor de La Muntanyeta. Es tracta de la cursa infantil Mini Gladiator Port de Tarragona, que se celebrarà el diumenge dia 14 de juliol a partir de les 10 del matí. Les inscripcions d'aquesta cursa, a un euro, es destinaran a l'APPC.

La Mini Gladiator Port de Tarragona compta amb dos circuits, un de 900 metres per als nens i nenes de 7 a 9 anys, i un altre de 1.500 metres per als infants d'entre 10 i 12 anys. Les inscripcions seran un donatiu d'un euro per infant, i es poden fer a Bikila Tarragona.

Des de La Muntanyeta estem molt agraïts a l'organtizació de la cursa per aquesta iniciativa a favor de la nostra entitat, i per això us animem a participar en aquest gran esdeveniment!

Trobareu més informació de la cursa aquí.

_
_________________________________________________________

 


NEXE FUNDACIÓ PRIVADA rep el Premi Nacional a la

Excel·lència en la Dependència atorgada per la

Fundació Caser

 

Per la seva solució integral per la primera infància amb gran dependència i les seves famílies

 

Barcelona, 18 de juny del 2013.- La Fundació Caser per la Dependència ha concedit a Nexe Fundació Privada, el Premi a l’Excel·lència en Dependència dins de la IV Edició dels Premis Dependència i Societat. Nexe Fundació Privada rep el gallardó per la seva trajectòria de 30 anys oferint una atenció global i precoç a aquests/es nens/es i  recolzant a les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida, a demés de desenvolupar una important tasca de sensibilització a la societat.  

 

2 de cada 1000 nens/es nascuts a Europa pateixen pluridiscapacitat, una discapacitat d’origen neurològic que s’associa  a un trastorn motriu important i un retard greu, provocant a l’afectat/da una restricció de les capacitats de percepció, comunicació i autonomia diferents, precisant cada nen/a unes necessitats diferents. Els/les nens/es amb pluridiscapacitat existeixen i tenen dret a una vida digna. 

 

L’acte que ha tingut lloc al Col·legi d’Arquitectes de Madrid, COAM, ha estat presidit pel Secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat D. Juan Manuel Moreno. Els responsables de la Fundació han destacat l’èxit de convocatòria aconseguit un any més, amb 400 candidatures presentades, i han assenyalat que en la seva quarta edició, els premis ja són tot un referent en el sector.

 

El Premi a l’Excel·lència en Dependència s’atorga a la persona, empresa o entitat que s’hagi destacat pel desenvolupament d’iniciatives o treballs que contribueixin a donar solucions integrals als problemes derivats de la dependència, considerant tots els aspectes de la mateixa, ja siguin d’indole econòmic, normatiu, de garantia d’equitat i qualsevol altre que condicioni la vida del dependent. El Jurat ha tingut en compte la seva naturalesa innovadora, així com el seu caràcter d’universalitat que possibiliti la seva implementació en qualsevol part de l’estat espanyol. Per això, ha premiat amb 18.000 euros aNexe fundació Privada pel desenvolupament d’un projecte educatiu a mida per a nens/es amb pluridisapacitat i edats compreses entre els zero i els 6 anys.

 

Fundación Caser per la Dependència, institució promoguda pel Grup Caser, té com objectiu  ser un gran centre multidisciplinari d’estudi, reflexió i conscienciació  social sobre las necessitats de les persones dependents i els seus familiars. De dreta a esquerra; Sònia Corpas Directora de Nexe Fundació, Cécile de Visscher, Presidenta de Nexe Fundació i el Secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat D. Juan Manuel Moreno


_______________________________________________________

_______________________________________________________
_______________________________________________________


_______________________________________________________
EL CLUB BASKET TARRAGONA SOLIDARI AMB LA MUNTANYETA (L'APPC)

8 d'abril, 2013 
 
 

Coincidit amb la recta final de la lliga EBA, el Club Bàsquet Tarragona (CBT) ha confirmat la seva col·laboració amb l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona. El club vol aprofitar que, dels sis darrers partits de lliga, quatre els juguen a casa, per organitzar activitats a favor del centre de paràlisi i que l'afició tarragonina pugui fer petites col·laboracions per aconseguir equipament per La Muntanyeta. En concret, l'objectiu és adquirir una llitera elèctrica, que millorarà l'educació i l'assistència dels nens afectats de paràlisi cerebral.

La primera activitat va tenir lloc aquest propassat diumenge dia 7, i va comptar amb la col·laboració especial de Vermut Yzaguirre. El CBT es va enfrontar victoriós al Mollet al pavelló del Serrallo amb un resultat de 75-63 pels del Serrallo. Abans del partit, es va oferir un vermut Yzaguirre a preu simbòlic d'un euro, la recaptació obtinguda s'ha destinat íntegrament a l'adquisició de la llitera.

Amb aquesta i altres accions, esperen aconseguir petits donatius per tal de poder adquirir una llitera elèctrica que permeti millorar l'educació i l'assistència dels nens i nenes afectats de paràlisi cerebral.

Des de la FEPCCAT, ens sumem al Club Bàsquet Tarragona i La Muntanyeta per animar la ciutadania a participar en aquestes activitats solidàries i, al mateix temps, a gaudir de l'espectacle que oferiran els blaus en aquests propers partits al pavelló del Serrallo.


LA CONSELLERA DE BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA VISITA ESCLAT MARINA

Abril, 2013


L’ Honorable Sra. Neus Munté, Consellera de Benestar i Família, acompanyada de la Sra. Carmela Fortuny, Directora General de l’ Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), van visitar la Residència i Centre de dia Esclat Marina, entitat membre de la FEPCCAT.

phpiXxoIR

 Durant la visita van destacar la qualitat de les instal·lacions i l’atenció oferta als usuaris/es i residents a la Residència i al Centre de dia ESCLAT Marina, així com l’esforç que fan professionals i voluntaris per a manterir-la. La Consellera, va mostrar el seu interès de visitar altres centres de l'Associació ESCLAT.CONFEDERACIÓN ASPACE i VODAFONE IMPULSEN L'ÚS DE LES TIC DIRIGIT A PERSONES AMB PARÀLISI CEREBRAL

 Març, 2013

Confederación ASPACE i  Fundación Vodafone Espanya han renovat el conveni de col·laboració que van signar l'any passat per desenvolupar el projecte # ASPACEnet, que té com a objectiu impulsar l'ús de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) com a eines de suport per a l'autonomia i la millora de la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral.

Jaume Marí i Francisco Román

Els presidents de les dues entitats, Jaume Marí i Francisco Román han assenyalat la importància d'aquest tipus d'iniciatives per "potenciar la formació, el treball en xarxa entre els professionals dels centres i fomentar l'orientació i formació de les persones amb paràlisi cerebral i els seus familiars pel que fa a l'ús de les noves tecnologies ".

Una de les iniciatives que es posarà en marxa és la primera edició del concurs per a desenvolupadors, que buscarà solucions tecnològiques per a les persones amb paràlisi cerebral, el primer workshop del qual es va celebrar el passat mes de març amb l'objectiu d'analitzar els usos de les TIC i la seva contribució al desenvolupament integral i possibilitats d'accés al mercat laboral d'aquest col·lectiu, però encara hi ha molts reptes tecnològics per resoldre.

En aquest sentit, en el marc d'aquest conveni, que té vigència fins al juny de 2014, també es convocarà el primer concurs de projecte cross nacional. Aquest concurs té com a objectiu, en una primera fase, millorar l'accessibilitat física d'una persona amb paràlisi cerebral a un terminal mòbil.

El projecte # ASPACEnet, que ja ha millorat la infraestructura en noves tecnologies d'onze entitats ASPACE, està impulsat per la Comissió de Noves Tecnologies de Confederació ASPACE, i persegueix objectius com la disponibilitat en els centres de sistemes de suport per a aquestes persones, com ara polsadors, ratolins i teclats alternatius.

Confederació ASPACE i Fundació Vodafone España aposten per la promoció de la recerca i la transferència del coneixement perquè les TIC suposen una plena inserció social de les persones amb paràlisi cerebral, ja que les tecnologies de suport i de comunicació alternativa són claus perquè les persones amb paràlisi cerebral es relacionin i comuniquin amb el seu entorn, i exerceixin la seva participació social amb autonomia i igualtat de condicions.

 


L'APPC ORGANITZA A L'OCTUBRE LES III JORNADES SOBRE LA PARÀLISI CEREBRAL
 

 Març, 2013

 L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, membre de la FEPCCAT, és una entitat que posa el focus en la innovació constant, i també en la divulgació del coneixement. És per això que, el proper mes d'octubre, organitzaran les III Jornadas de Parálisis Cerebral.
Sota el títol
 Ideando el futuro, volen que aquestes jornades siguin un punt de trobada on poder compartir experiencies a través de les diferents experiències, que innovadores, donaran a conèixer els darrers avenços en aquest camp, en diversos àmbits: el social, el mèdic, la fisioteràpia i la tecnologia entre d'altres. Així doncs, Tarragona esdevindrà, els dies 18 i 19 d'octubre, l'epicentre de la paràlisi cerebral, amb unes jornades que reuniran els millors experts d'arreu.

En aquest enllaç hi trobareu la crida, per les persones que estiguin interessades a participar-hi amb alguna comunicació o pòster. Anirem ampliant la informació a mesura que ens vagi arribant.

 

El CONCERT SOLIDARI DE BEGOÑA ALBERDI EN BENEFICI DE LA MUNTANYETA, TOT UN ÈXIT!!

Dimarts 26 de febrer, 2013

Prop de 900 persones van mostrar el propassat 24 de febrer, la seva solidaritat en el concert de la soprano Begoña Alberdi a Tarragona. La Sala August del Palau Firal i de Congressos de Tarragona es va omplir per una bona causa, ja que Alberdi va ser la protagonista d'una gala solidària a favor de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC) La Muntanyeta. La reconeguda soprano va estar acompanyada de la Banda de Grau Professional i l'Orquestra Simfònica del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, així com de la Coral de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de la mezzosoprano Mercè Obiol.

concert7

Begoña Alberdi és una soprano barcelonina amb una destacada carrera tant en el món de l'òpera com en el del teatre més rupturista i innovador, i ahir va canviar escenaris com el Liceu o el Teatro Real de Madrid per ser a Tarragona i contribuir amb l'activitat de La Muntanyeta, que ja fa 35 anys que defensa els drets de les persones amb paràlisi cerebral, a més d'oferir-los tots els serveis necessaris per la seva educació, atenció a la salut i residencial, gaudiment de l'oci i tot allò que permeti el seu desenvolupament.

L'acte, presentat per la periodista Raquel Sans, es va iniciar amb una petita mostra d'imatges de La Muntanyeta, que va servir d'agraïment a tots els assistents al concert. Amb les dificultats econòmiques que pateix el tercer sector, la seva col•laboració amb un donatiu de deu euros és fonamental, i es destinarà a mantenir la qualitat dels serveis que ofereix l'entitat.

Durant la gala, que va comptar amb la presència de personalitats com el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, o l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, es van interpretar obres com Coriolà de Beethoven, i Carmen de Bizet, que van delectar els assistents.

Després de l'èxit de l'esdeveniment, des de La Muntanyeta volen traslladar el seu agraïment a totes les persones que hi han col·laborat i han fet possible aquest gran èxit. NEXE FUNDACIÓ SERÀ PREMIADA PER LA SEVA ATENCIÓ GLOBAL A L'INFANT AMB PLURIDISCAPACITAT I LES SEVES FAMÍLIES 


Dijous, 28 de febrer de 2013

Amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries que se celebra el pròxim dijous 28 de febrerla Comissió Gestora del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya (integrada per associacions de pacients, la Federació Catalana de Malalties Poc Freqüents, FEDER delegació Catalunya i la Fundació Doctor Robert - UAB) atorgarà un Premi a Nexe Fundació per l’atenció global a l’infant amb pluridiscapacitat i a les seves famílies.

                                                                                                                                                                                                                                                        

L’entrega es realitzarà el pròxim dijous 28 de febrer, i en el marc en el marc de les Jornada amb motiu de la Malaltia Minoritària  que se celebrarà al CCCB de Barcelona

 

És un reconeixement per tots/es, nens/es, famílies, professionals i col·laboradors/es de Nexe-
 

Clica aquí, per veure PDF en el que podrás veure tota la informació relativa a la celebració d'aquesta jornada 

 

Moltes felicitats!!LA SOPRANO BEGOÑA ALBERDI EN CONCERT A TARRAGONA A FAVOR DE L'APPC "LA MUNTANYETA"

 
Diumenge, 24 de febrer de 2013


El proper 24 de febrer a les sis de la tarda, la soprano Begoña Alberdi, acompanyada de les formacions musicals del Conservatori de Tarragona i del Cor de la URV, oferirà un concert solidari a favor de La Muntanyeta.

Serà tot un esdeveniment d'alta qualitat i al mateix temps solidari, que tindrà lloc a la Sala August del Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Begoña Alberdi és una soprano amb una destacada carrera tant en el món de l'òpera com en el del teatre més rupturista i innovador, i ha compartit escenari amb estrelles de la talla de Monserrat Caballé, Giovanna Casolla, Plácido Domingo o Josep Carreras. Us assegurem que serà un esdeveniment d'alta qualitat musical i al mateix temps solidari molt amè.

Us recordem que per venir al concert es poden adquirir invitacions amb un donatiu de deu euros a les nostres oficines, al Conservatori de Tarragona o bé a través de la nostra pàgina web:

http://www.appctarragona.org/noticias-actualidad-appc/noticies-appc/235-concert-solidari-de-la-soprano-begona-alberdi

Us animem a participar en aquest acte solidari d'alta qualitat musical, ja que en aquests temps de dificultats econòmiques, activitats com aquesta són impresincibles per poder mantenir la qualitat dels nostres serveis i de l'atenció als nostres usuaris. També us demanem que, en aquests darrers dies que falten per al concert, ens doneu un últim cop de mà per fer-ne difusió i ajudar-nos a que l'acte sigui un èxit.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

 

L’Associació Esclat juntament amb la Universitat de Barcelona celebren, el proper 21 de març,  la Jornada formativa: 


 “La Innovació en l’atenció directa de les persones

amb paràlisi cerebral i discapacitats similars”

 

Dijous, 21 de març de 2013

L’Associació Esclat juntament amb Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona organitzen una jornada de formació: “La Innovació en l’atenció directa de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars” el proper 21 de març al Palau de les Heures (Recinte Mundet – Universitat de Barcelona).

La jornada s’emmarca en els actes de celebració del 35è aniversari de l’Associació Esclat que des del 1977 treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb greus pluridiscapacitats.

L’objectiu principal de la jornada és donar a conèixer la tasca pedagògica, assistencial i de recerca de l’entitat, així com també les aportacions més innovadores al llarg de la seva trajectòria. La jornada està dirigida a estudiants universitaris i a professionals del sector de la discapacitat.

Durant la jornada es faran diferents tallers que impartiran professionals de l’Associació Esclat on es tractaran temes com la hipoteràpia, l’ús de la tecnologia i la innovació en un centre especial de treball, la sexoafectivitat, entre d’altres. També es farà una taula rodona sobre els nous enfocaments en la rehabilitació i atenció mèdica de les persones amb pluridiscapacitat. Finalment, l’acte conclourà amb una taula rodona que tractarà sobre la connexió entre el món universitari i el sector social, en què participaran els representants de les federacions ECOM. FEPCCAT i DINCAT, i també la Dra. Josefina Fernàndez, Directora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de Barcelona.

Clica aquí per coneixer el programa complert d'aquesta interessant jornada formativa

Més informació: comunicació@associacioesclat.com


___________________________________________________________________


NOIS I NOIS D'ASPACE LLAR AL CONCERT D'ARREBATO

Barcelona,  febrer de 2013

Divendres 1 de Febrer, un grup de nois i noies d'ASPACE LLAR de Barcelona, van assistir al concert del grup Arrebato, que va tenir lloc a la Sala Bikini de Barcelona.  Va ser una nit inoblidable, plena de somriures i emocions.

 

Un cop finalitzat el concert, Arrebato van baixar de l’escenari per fer-se fotos amb els nois/es, i va signar un munt d’autògrafs. Fins i tot van cantar plegats una cançó a capel·la!!!
 

GRAN MARXA PER LA DISCAPACITAT A MADRID, EL PROPER 2 DE DESEMBRE "SOS DISCAPACITAT"


Coincidint amb el dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, el CERMI (Comitè Espanyol de representants de les persones amb discapacitat) ha convocat pel proper 2 de desembre, a les 12h, una gran marxa a Madrid amb el lema "SOS Discapacidad- Derechos, inclusión y Bienestar a Salvo".
 
Aquesta gran marxa, que ha nascut amb la intenció de defendre els drets i la inclusió de les persones amb discapacitat i les seves famílies, preveu comptar amb la participació de milers de persones amb discapacitat, els  seus familiars, professionals, voluntaris i simpatitzants vinguts d'arreu de l'estat Espanyol, Tots plegats, es manifestaran per fer un clam davant les dificultats amb les que es troben, les quals han estat fomentades per l'actual crisi econòmica i les decisions polítiques.

El proper dia 2 de desembre, tant la FEPCCAT com la Confederación ASPACE, estaran representades a Madrid, pel sr. Jaume Marí, president de totes dues entitats, sumant-se a aquesta iniciativa i donant tot el seu suport. 
 
Aquest moviment "SOS Discapacidad", es mantindrà mentre perduri la fase més crítica de la crisi econòmica, pel que possiblement tinguin lloc altres iniciatives similars en defensa dels drets del col·lectiu.
 
Trobareu més informació relativa, accedint al següent enllaç: http://www.cermi.es/es-ES/Paginas/SOSDiscapacidad.aspx


 
RESULTATS DEL PRIMER CONCURS DE FOTOGRAFIA "SOM ÚNICS"

Octubre, 2013
Clica aquí si no pots veure les imatges


 SI T'AGRADA LA FOTOGRAFIA, NO ET POTS PERDRE....
 


 


 


35è ANIVERSARI DE L'ASSOCIACIÓ ESCLAT

NO POTS FALTAR A LA GRAN FESTA QUE TENEN

PREPARADA!!!
.......
CONCERT BENÈFIC DEL COR VIVALDI A FAVOR

DE LA FUNDACIÓ CATALANA GUIMBARDA
El proper dia 27 d'octubre, a l'Auditori AXA de l'Illa Diagonal, tindrà lloc un fantàstic concert benèfic del Cor Vivaldi que farà a favor de la Fundació Catalana Guimbarda, per aquest motiu, fem una crida per tal que hi assisteixi el màxim nombre de persones.Nou èxit de la 2a edició de la cursa solidària....

7 d'octubre de 2012,Amb la participació de prop de 1500 persones, la segona edició de la cursa solidària en marxa per la paràlisi cerebral, organitzada per la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral i etiologies similars i patrocinada pels laboratoris IPSEN Pharma i la seva Fundació, va esdevenir en tot un nou èxit que va superar, de molt, els participants de l'anterior edició.

Persones de totes les edats i capacitats, varen ser els protagonistes d'una jornada familiar, festiva i sobretot participativa, que va esdevenir en tot un exemple d'integració i inclusió per part de la nostra societat i on les persones amb discapacitat van demostrar, un cop més, que amb esforç i voluntat no hi ha barreres, al marge de les seves capacitats.

Durant tota la festa, ens va acompanyar el periodista Santi Meifren, que va fer d'speaker animant tots els presents i donant la benvinguda a les diferents autoritats que hi varen assistir, com l'Hble. Conseller  del Departament de Benestar Social i Família, el sr. Josep Lluis Cleries, el regidor del Districte de les Corts, el sr. Antoni Vives, el director general de Recursos i Planificació del Departament de Salud, el Dr. Constante i Beitia, la directora general d'Educació Infantil i Primària del Departament d'Ensenyament, la sra. Alba Espot, la directora dels Serveis Territorials de Barcelona, la sra. Carme Canela i la regidora de la Regidoria de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats de l'Ajuntament de Barcelona, la sra. Irma Rognoni.
També ens varen acompanyar la vicepresidenta de la ONCE Catalunya la sra. Maria Enciso, el president de la Federació ECOM, el sr. Antonio Guillen i la gerent de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Ingrid Lafuente, entitat que va assumir l'organització tècnica de la cursa, així com un gran nombre de rostres coneguts com la periodista Pilar Calvo, el ballarí internacional Angel Corella, i el reconegut xef Carles Abellan, entre d'altres..

Tanmateix, i com no podia ser d'una altra manera, van estar presents els representants  de totes dues entitats organitzadores, Jaume Marí, president de la Federació Catalana d'Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars -FEPCCAT-, el director general de IPSEN Pharma, el sr. Thibaud Eckenschwiller i la directora de relacions institucionals de IPSEN Pharma la sra. Gloria Tapias.

Tot just abans de donar el tret de sortida, el grup Aprodisca Batuke, format per nois i noies amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental, va amenitzar el tret de sortida i l'arribada dels participants a ritmes de percussió i dances carioques. El grup Batubaroa batucada, que també es va oferir per actuar desinteressadament,  va animar els corredors, quan arribaven al 2,5km del recorregut de 5km, a ritmes de percusió brasilera.

Un dels moments més especials, va ser quan entre el grup Aprodisca Batuke i el grup Batubaroa batucada, es va crear una fussió musical, que tot i ser de manera espontànea va sonar de maravella. Moltes gràcies a tots!!!

Tot seguit d'uns breus parlaments, es va procedir a fer l'entrega de premis, que de manera simbòlica volia fer un reconeixement als primers de cada categoria, aquests van ser lliurats pels representants de la FEPCCAT i de IPSEN, així com de les diferents autoritats que varen estar presents. Un any més, els premis van estar dissenyats i elaborats pels nois i noies del Centre Ocupacional de l'Associació ESCLAT i és de justícia dir que eren inmillorables. Gràcies nois, sou uns artistes!!

Finalment, IPSEN Pharma, va fer entrega d'un xec per valor de 15000€ a la FEPCCAT, donatiu del qual estem profundament agraïts, ja que gràcies a aquests, podrem donar continuïtat a la tasca realitzada per la FEPCCAT en benefici de les persones amb paràlisi cerebral i les seves entitats membres, les quals van estar presents durant la cursa entre elles l'Associació ESCLAT de Barcelona, l'Associació ASPACE de Barcelona, l'Escola Guimbarda de Barcelona, NEXE Fundació Privada, Institució Balmes, APRODISCA de Montblanc, l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral APPC de Tarragona, l'Associació AREMI de Lleida i l'Associació ESPIGA de Vilafranca del Penedès.

Tots els que vulgueu veure com va trasnscòrrer la jornada, podreu fer-ho entrant al següent enllaç:  https://picasaweb.google.com/111285070865603510812/CursaSolidaria
EnMarxaPerLaParalisiCerebral2012?noredirect=1&fb_source=message
,
on el sr. Carles Sanchez hi ha penjat un gran nombre de fotografies d'aquesta cursa i a qui volem agrair-li ben sincerament aquest fantàstic regal, de permetent-nos visualitzar les imatges que va captar amb tot detall, i on molts dels participants podran veure's en marxa per la paràlisi cerebral. Moltíssimes gràcies sr. Sanchez!!


Entra al nostre facebook si vols veure fotografies de la jornada i molt més....

http://www.facebook.com/enmarxa


No volem emplaçar-vos a una propera edició, sense abans haver donat les gràcies a tots els que han fet possible que aquesta cursa hagi estat un èxit, pel que a continuació anomenarem a tots els que han col·laborat d'una manera o d'una altra amb aquesta cursa solidària:

AL NOSTRE PATROCINADOR:

IPSEN PHARMA i LA FUNDACIÖ IPSEN, PERQUÈ SENSE ELLS, AQUESTA CURSA NO SERIA POSSIBLE. MIL GRÂCIES!!

A LES NOSTRES ENTITATS I ELS SEUS USUARIS; FAMILIARS I AMICS:


Associació ESCLAT de Barcelona
Associació ASPACE de Barcelona
Escola Guimbarda de Barcelona
NEXE Fundació de Barcelona
Institució BALMES de Sant Boi de Llobregat
APRODISCA de Montblanc
Associació APPC " La Muntanyeta" de Tarragona
Associació AREMI de Lleida
Associació L'ESPIGA de Vilafranca del Penedès

EMPRESES COL·LABORADORES:TOURLINE EXPRESS (logística i transport)
NOVA HARRIET (agència de comunicació)
LA TAVELLA (Horta Ecològica)
SUPERMERCATS CONSUM (sucs de fruita)
UNILEVER (Axe i Rexona)
WRIGLEY'S (Orbit, sugus, solano..)
CHUPA-CHUPS (gominoles, medalles...)
COCA-COLA (aquarius i llibretes)
FORN DE PA HÄNZEL (dorsals)

INSTITUCIONS:


AJUNTAMENT DE BARCELONA, DISTRICTE DE LES CORTS (us via pública i infraestructures)
GUÀRDIA URBANA 
CREU ROJA 

CENTRE CÍVIC CAN DEU (prèstec carpes)
DIPUTACIÓ DE BARCELONA (arc inflable i carpes)
FUNDACIÓ DEL BARÇA (polseres i bolígrafs)


DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL I FÀMILIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
DEPARTAMENT DE SALUT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA


VOLUNTARIS:

LA CAIXA
IPSEN PHARMA
NOVA HARRIET
ESCLAT 
ASPACE
AREMI
NEXE Fundació
Escola GUIMBARDA
I TOTA LA RESTA DE PERSONES QUE DE MANERA INDEPENDENT I VOLUNTÀRIA VAN VOLER DONAR-NOS UN COP DE MÀ.

 

 

 


 

.. MÀLAGA ACULL LA CELEBRACIÓ

DEL DIA NACIONAL DE LA 

PARÀLISI CEREBRAL

Mes de 400 persones van trobar-se aquest propassat dissabte, dia 6 d'octubre, a la Universitat de Màlaga per celebrar el Dia Nacional de la Paràlisi Cerebral.
Durant la celebració, es va fer lectura d'un manifest en el que les entitats asseguraven els díficils moments pel que estan passant, degut a la perdua de finançament públic i als endarreriments en els pagaments, i van recordar a les administracions públiques que la seva legimitat recau en la obligada defensa de la seva ciutadania. Van afegir que, quan un Estat, fa retallades que afecten el benestar de les persones amb discapacitat en temps de crisi, aquest Estat perd part de la seva legitimitat.

Com en la primera celebració d'aquesta diada, celebrada l'any passat a Pampona, la FEPCCAT i les seves entitats van voler estar-hi presents, entre elles, l' APPC de Tarragona, AREMI dje Lleida, ASPACE de Barcelona i ESCLAT també de Barcelona.
Mentre l'any passat era ESCLAT de Barcelona qui feia una ponència, en aquesta ocasió ho feien l'Associació AREMI de Lleida i l'Associació ASPACE de Barcelona.

-Des de l'Associació AREMI, van presentar el projecte "Dissenya la teva experiència" mitjançant la mostra d'ún vídeo que van elaborar els nois i noies del GruDissenyGràfica del Centre Ocupacional AREMI. En el vídeo, mostraven la tasque que realitza aquest grup en el seu dia a dia i van deixar clar que tenen tot l'interès i posen tot l'esforç per ampliar els seus coneixements en el camp del disseny gràfic. Tanmateix, van recordar que disposar dels recursos necessaris és garantia d'igualtat d'oportunitats
.Si vols veure el vídeo del "GrupDissenyGràfic", fes clic aquí.

-Des de l'Associació ASPACE, van projectar una mostra del curtmetratge I perquè nosaltres no? elaborat i protagonitzat pel grup de nois i noies del Centre d'Integració Social ASPACE-Badalona. El curtmetratge, ja havia estat guanyador del premi "Venus als valors Humans" dins el Film Festival Filmets celebrat a Badalona. En el vídeo, posen en relleu que el seu dret a decidir no es tingut en compte quan intervenen les relacions afectives. 
Si vols veure el vídeo "I perquè nosaltres no?", fes clic aquí.El conjunt dels presents, van reclamar a les institucions públiques els recursos, materials i humans, que siguin necessaris per disposar de les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans, fet que implica poder pendre les seves pròpies decisions sense estar sotmesos a les voluntats de terceres persones.

Finalment, i representant les 120.000 persones amb paràlisi cerebral de l'Estat, els presents van sol·licita que, entre d'altres, poguessin dur a terme una vida en comú amb la resta de la ciutadania, deixant de ser objecte de sobreprotecció, a més de formar part dels deferents òrgans de govern i representació a institucions i associacions. 

 


Apuntat ja...

a la 2a edició de la cursa solidària: 

“EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL"

 


El proper 7 d'octubre, a les 10:00h, tindrà lloc, al Districte de Les Corts de Barcelona, la 2a edició de la cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral”.

Aquesta cursa, que està organitzada per la FEPCCAT i patrocinada pel grup IPSEN Pharma, pretén sensibilitzar la nostra societat i reconèixer les capacitats de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars, i també, la tasca que ,dia rere dia, fan professionals, voluntaris i entitats, en benefici d'aquest col·lectiu.

En aquesta 2a edició comptem de nou amb l'Ajuntament de Barcelona – districte de Les Corts, la FECPC - Federació Catalana de Paràlisi Cerebral i el Club Atletisme de Nou Barris, tots ells també com a organitzadors, així com d'altres espònsors i un gran nombre de voluntaris, als que hem d'agrair de nou la seva col·laboració, ja que sense ella aquesta cursa solidària no seria possible.

 

 

IV CAMINADA SOLIDÀRIA

LA MUNTANYETA, el proper

21 d'octubre de 2012, TARRAGONA 

 

"Pomografia", a càrrec del grup

'Al Trot Teatre'  de l'APPC de Tarragona

 


En motiu del 35è aniversari de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC), la seva companyia teatral "Al Trot Teatre", representarà l'obra "Pomografia" al teatre Metropol de Tarragona el proper diumenge dia 15 de Juliol, a les 18:30h.

Amb el títol "Pomografia", que va ser estrenada per primer cop el passat mes de setembre, podrem veure el gran talent que desprenen els seus actors.

Les entrades, que tenen un cost de 2,00€, poden adquirir-se de les següents maneres :

-Directament a les taquilles del Metropol, o
-Per internet a través de la pàgina www.tarracoticket.cat .

(Tingueu en compte que són entrades numerades)

 

 

No ho oblideu!!!

 

 

El proper diumenge 15 de juliol, a les 18:00h, al Teatre Metropol (Plaça de la Font, 1) de Tarragona, teniu una cita amb “Al Trot Teatre” per veure "POMOGRAFIA".

 

 Entitat organitzadora:

Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC)

·          Contacte: 977 217 604
appc@appctarragona.org
http://www.appctarragona.org/

 

 


L'APPC de Tarragona crea un programa

perquè les persones amb discapacitat 

controlin l'ordinador amb la web-cam

 

Switch Viacam és un programa lliure originat a l'Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona perquè les persones amb aquesta o una altra discapacitat controlin l'ordinador a través dels moviments de qualsevol part del cos gràcies a la càmera web de l'ordinador.

Fer clic "a distància" és l'objectiu de Switch Viacam, el que permet a persones amb mobilitat reduïda utilitzar els dispositius interactius més comuns (teclat, ratolí, joystick, etc.). Utilitzant una càmera web, Switch Viacam permet configurar una àrea concreta dins de la qual es detecta qualsevol objecte en moviment, el que dispara un clic del ratolí o la pulsació d'una tecla determinada, en funció de la configuració establerta per l'usuari.

Fins ara, la solució per apropar les noves tecnologies a les persones amb paràlisi cerebral ha estat connectar a l'ordinador un polsador, que per les seves característiques o dimensions, i utilitzat de forma conjunta amb programes informàtics especialitzats, permet substituir el teclat i el ratolí, aparells de difícil maneig per a persones amb poca mobilitat.

No obstant això, Switch Viacam substitueix a tots aquests aparells, simplificant molt l'accés a l'ordinador a les persones amb discapacitat, ja que no requereix de cables ni altres elements auxiliars, es pot configurar per usar-se amb qualsevol part del cos i és gratuït, sent necessari per al seu ús únicament un ordinador personal i una càmera web.

El programa, impulsat per l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC Tarragona) i subvencionat per la Comissió URV Solidària dins del programa d'acció social, ha estat desenvolupat per César Mauri, responsable d'Innovació de APPC Tarragona i president de la Comissió de Noves Tecnologies de Confederación ASPACE, que també és autor d'altres eines orientades al col · lectiu de la paràlisi cerebral com Enable Viacam i SITPLUS.

"A través de l'estímul que suposa l'ús de l'ordinador, hem aconseguit que un jove amb paràlisi cerebral, que tenia els seus músculs molt debilitats a causa d'un intervenció quirúrgica, es mantingui de peu", comenta Isabel Ruiz, fisioterapeuta de l'entitat, i qui ha vingut usant Switch Viacam en les seves sessions de rehabilitació amb els usuaris de l'associació.

El programa es pot descarregar gratuïtament al web http://sviacam.sf.net. 

 

MÉS DE 14.000 PERSONES 

DAVANT L'ARC DE TRIOMF VAN DIR:

“SI ENS RETALLEU ENS ABANDONEU”


AIXÒ SI QUE NO!!!!


DIUMENGE 20 DE MAIG, BARCELONA 

Amb el lema “Si ens retalleu ens abandoneu. Això sí que no!”,ahir ens vam aplegar, davant l'Arc de Triomf de Barcelona, més de 14.000 persones vingudes de tot Catalunya en un acte de protesta contra la retallada del 56% que el govern espanyol ha fet en les polítiques actives d'ocupació a Catalunya, posant en perill la integració laboral de les persones amb discapacitat.

Aquesta tisorada posa en risc, els llocs de treball de més de 4500 persones amb discapacitat, i de prop de 1200 llocs de treball corresponents als professionals que gestionen els plans de formació i inserció laboral.

L'acte, que va tenir el suport de gairebé tots els partits polítics catalans i els sindicats i dels màxims representants de les entitats més representatives del sector de la discapacitat a Catalunya. Va comptar amb la presència del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Jaume Marí, president de la FEPCCAT, també va voler donar el seu suport, desplaçant-se des de Tarragona per ser-hi present.

La protesta es va fer en un ambient festiu, entre actuacions musicals i lúdiques, com ara una batucada a càrrec d'Aprodisca Batuke de Montblanc (entitat membre de FEPCCAT), a més d'una actuació castellera i un flash mob. La periodista i ex-directora de TV3, Mònica Terribas, va ser l'encarregada de llegir un manifest en el que va demanar a la societat en general protegir les persones més vulnerables de quedar excloses del món sociolaboral. Durant la l'acte, es va enderrocar un mur que simbolitzava les barreres amb què es troben les persones discapacitades en el moment d'aconseguir la plena inserció laboral.


 

Moltes gràcies a tots i totes pel vostre suport i solidaritat !!!

CONFERÊNCIA:

" L'ALIMENTACIÓ EN PERSONES AMB 

PLURIDISCAPACITAT.

DUBTES, INCERTESES I RESPOSTES"Dijous 3 de maig, de 18 a 21h a la Biblioteca “Rubió i Balaguer” de 

Sant Boi de Llobregat

 

 

L'Associació d’Atenció Basal en col·laboració amb la Institució Balmes S.C.C.L. i Nexe Fundació (membres de la FEPCCAT), organitzen la Conferència:  " L'alimentació en persones amb pluridiscapacitat. Dubtes, incerteses i respostes".

Aquesta interessant conferència (amb traducció paral·lela) anirà a càrrec del Doctor Thierry Rofidal, metge francès especialitzat en trastorns d’alimentació en persones amb pluridiscapacitat severa i tindrà lloc el proper:

Per a les persones amb pluridiscapacitat severa i greu, l'alimentació resulta un acte en el qual poden aparèixer serioses dificultats. Els problemes de deglució, de microaspiracions, la manca de visió… converteixen, de vegades, aquesta situació en una experiència poc agradable tant pel qui menja com pel qui dóna de menjar.
Els dubtes i incerteses sobre la necessitat d'alimentar-se, el respecte al desig i a la voluntat de l'altre, les formes noves de fer-ho mitjançant sondes o amb substituts alimentaris que no semblen equilibrar-se amb el desgast energètic, obren enormes interrogants de difícil resposta. A més, en persones amb gran immobilitat les diferents solucions no solen estar massa consensuades.
Els professionals d’ATBA desitgem trobar respostes individualitzades i adequades per a aquest col·lectiu de persones. Per això convidem al doctor Thierry Rofidal perquè comparteixi la seva llarga experiència amb nosaltres en aquest camp tan específic. Esperem que pugui ajudar-nos a millorar la nostra pràctica .
Thierry Rofidal és metge especialitzat en l'acompanyament de persones amb pluridiscapacitat severa i treballa en l’ “Association des Papillons Blancs de la Région de Reims” de França. A més és formador sobre trastorns de l'alimentació (deglució, digestió i nutrició).


Dia: Dijous 3 de maig de 2012,

Hora: de 18 a 21 hores.

Lloc: Biblioteca “Rubió i Balaguer” . Carrer Baldiri Aleu s/n , de Sant Boi de Llobregat.

Preu: 15 euros / El pagament es farà el mateix dia i lloc, en horari de 17’30 a 18 hores.

Inscripció: Per e-mail a l’adreça qblesa@gmail.com. Especificant nom i cognom.

Certificat d’assistència: Si


 

 

35 ANYS DE L'APPC,


L’ASSOCIACIÓ DE PARÀLISI 

CEREBRAL DE TARRAGONA

-LA MUNTANYETA-HOMENATGE A LA CIUTAT, EN MOTIU DELS JOCS DEL MEDITERRANI 2017

Divendres 27 d’abril de 2012 a les 20.30 h a la Sala August del Palau Firal i de Congressos de Tarragona

El proper divendres 27 d’abril, a les 20:30 a l'Auditori August del Palau de Congressos de Tarragona, Rotary Club de Tarragonaorganitza un Concert Solidari a favor de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona, que també comptarà amb la participació de la Escola Conservatori de Musica de Tarragona, . 

Hi actuaran el grup de Metall, de Percussió, Orquestres, Cors i Bandes de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona. 

A sota us adjuntem enllaç, amb el que podreu accedir al programa del acte, significant que se estrenarà la Simfonia Mediterrània, composició de Sergi Guasch, que igualment és un homenatge a la ciutat per la seva nominació com seu dels Jocs del 2017.

L'assistència al acte és per invitació amb un donatiu de 10 euros.

Les invitacions es recolliran a la secretaria de la nostra associació o també, sol·licitant-les per correu electrònic aadministracio@appctarragona.org 

Si algú vol contribuir, però no hi pot assistir, pot fer-ho fent una transferència al compte corrent 2013-0291-97-0200704833.

Des de la Muntanyeta, ens demanen la colaboració de tots fent màxima difusió d'aquest concert solidari, a  les vostres empreses, al vostre cercle d'amistats, familiars, etc. 

Moltes gràcies de part dels nens/es - nois/es de l'APPC - La Muntanyeta

PROGRAMA CONCERT SOLIDARI (fes clik aquí)

APPC - La Muntanyeta

C/ Muntanya de Sant Pere s/n

43007 Tarragona

Tel 977 217 604

 

 

ESCLATEC CREA:  

"MERCAR"

UN CARRETÓ PER ANAR A 

COMPRAR QUE FUNCIONA AMB MOTOR

Despres de molt de temps treballant en aquest projecte, l'equip d'ESCLATEC ha assolit el seu objectiu dissenyar, crear i posar a la venda el "MERCAR" un carretó per anar a comprar sense esforços. Aquest gran enginy, incorpora un motor en la seva part inferior i un dispositiu en el mànec que activa la tracció d'aquest.  ESCLATEC de Barcelona, és un Centre Especial de Treball de l'Associació ESCLAT.
Aquest projecte, va estar exposat per primer cop al Fòrum de les Cultures de Barcelona dins l’exposició “50 cubs de les bones idees”, i posterioement  va estar guardonat amb el Premi Accés, que atorga la Fundació Salas com a reconeixement a la investigació i aplicació de solucions d’accessibilitat en l’àmbit de l’habitatge.


Si esteu interessats en el "MERCAR" i voleu més informació, podeu contactar amb :

L'Associació Esclat
Guitard, 80-92 (interior plaça)
08014 Barcelona (+34) 93 450 11 50Trobareu més informació relacionada amb el procés de creació d'aquest carretó a:

Revista Esclat núm. 60 (per poder llegir-la clica aquí)

 


 

V Jornades Tècniques:

 
“INTERACCIONS TERAPÈUTIQUES


i EDUCATIVES AMB ANIMALS"

 

Salou, 11 i 12 de maig de 2012

 
Per 5è any consecutiu, l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona –APPC-i el Proyecto “Tan amigos”, organitzen les Jornades Tècniques d’Interaccions Terapèutiques i educatives amb animals. L’objectiu d’aquestes és promoure el debat i l’intercanvi d’opinions en vers les teràpies assistides amb gossos en la pràctica professional, dins de l’àmbit de la salut, l’educació, el treball social i la integració. Durant les Jornades s’estudiarà la incidència d’aquestes teràpies, les seves aplicacions dins l’actual societat i es dura a terme una posta en comú sobre les diferents experiències obtingudes amb aquestes interaccions.

LLOC:

Palau de Convencions i Congressos de Salou

C/ de l’Advocat Gallego, 2 Salou (Tarragona)

INSCRIPCIONS:

Les places són limitades (por ordre d’inscripció).

Descarregueu el butlletí d’inscripció a www.tanamigos.es, i envieu-lo degudament omplert a la següent adreça de correu electrònic:jornadas@tanamigos.es

Quotes: Inclou cafè de treball i dos dinars

·                          Inscripció 145 €

·                          Personal Centros con el Projecto “tan amigos” 70 €

·                          Estudiantes de la URV (1,5 crèdits) 130 € + 18 € 


PROGRAMA: 

www.tanamigos.es/res/default/dpticovjornadasproyectotanamigos.pdf#Diptico%20V%20Jornadas

 

 

 


CREACIÓ D'UNA NOVA WEB PER RECOLLIR L'OPINIÓ D'INFANTS

 
I ADOLESCENTS


El Departament de Benestar Social i Família té com un dels seus objectius prioritaris impulsar i assolir el Pacte per a la Infància a Catalunya, promogut per la PINCAT, platafrma de la que és membre la FEPCCAT.

Per fer el Pacte és important l’opinió i la participació dels infants i dels adolescents.  Per aquest motiu s’ha dissenyat un espai web on es convida a tots els infants i adolescents a conèixer el Pacte, informar-se’n i reflexionar-hi a través d’un joc sobre el Pacte i poder donar l'opinió sobre aquells aspectes que consideren que s’han de tenir en compte a l’hora d’elaborar-lo. En aquest enllaçwww.gencat.cat/benestarsocialifamilia/pacteinfancia trobareu el web, i estarà operatiu fins el 20 d’abril 

Cal que plegats, promoguem i dinamitzem aquest web entre els infants i els adolescents, i les institucions o entitats que hi treballen directament amb l’objectiu de poder recollir el major nombre d’aportacions pel Pacte.

 

 

 


CONCERT SOLIDARI EN BENEFICI 

DE NEXE FUNDACIÓ

Descripción: Descripción: Banner_Moute_468x60px


El passat diumenge, 27 de novembre, va tenir lloc a L'Auditori  l'actuació deThe Gospel Viu Choir en el concert solidari “Spirituals”  en benefici deNexe Fundació. Aquest grup, que és tot un referent del al nostre país, col·labora amb la plataforma de sensibilització “Mou-te pels Quiets” des dels seus inicis i sempre amb una implicació que va molt més enllà d’un suport puntual. L’Auditori va vibrar a ritme de Gospel i Solidaritat i com sempre un gran nombre d'inquiets els va acompanyar i van gaudir tots plegats de l'espectacle.

Des de la plataforma del Mou-te pels Quiets van demanar que la Marea Blava dels Quiets del 
Mou-te arribés a tots els racons, i un any més, ho han aconseguit!!!

 

 

 


50é ANIVERSARI D'ASPACE BARCELONA

amb un concert de Lidia Pujol 

a Santa Maria del Mar

  

El proppassat divendres dia 25 de novembre, va tenir lloc a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, l'espectacle      "La Cerimònia de la Llum" representat per la cantant Lidia Pujol. 

El motiu, commemorar el 
50è aniversari d' ASPACE de Barcelona i retre-li homenatge a l'entitat per la seva llarga trajectòria.

L'espectacle, que va ser tot un èxit, va acollir a més de 700 persones. I és va comptar amb la presència de la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Cataluna, l'Hble. Sra. Joana Ortega i Alemany, així com amb els Directors Generals del Departament d'Ensenyament i Regidors, entre d'altres personalitats. 

En “La cerimonia de la llum”  Lidia Pujol i el seu grup van interpretar, entre d’altres, cançons del Llibre Vermell de Montserrat.

Aquí us deixem un enllaç, per a que pugueu veure com d'especial va ser aquest concert:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2011/11/26/%E2%80%98la-cerimonia-de-la-llum%E2%80%99-de-lidia-pujol-a-santa-maria-del-mar/

 

 

 

Professionals i pares

treballen junts per la

paràlisi cerebral a Barcelona

  

La ciutat comtal va acollir el passats 18 i 19 de novembre les III Jornades ‘Pares i professionals treballant junts’, al Col·legi Major Sant Jordi de Barcelona, amb l'objectiu de conjuminar esforços per a la millora del benestar de les persones amb paràlisi cerebral.
La sessió formativa va estar organitzada per la ICPS (Societat Internacional de Paràlisi Cerebral), EACD (Acadèmia Europea de Discapacitat Infantil) i ASPACE Barcelona, amb la col·laboració de Confederació ASPACE.

Barcelona, 11 de juliol de 2011. La ICPS, l'EACD  i ASPACE Barcelona, amb la col·laboració de la Confederació ASPACE, la Societat Espanyola de Fisioteràpia Pediàtrica i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, impulsen les III Jornades “Pares i professionals treballant junts”. La seva finalitat és incidir en la millora de la qualitat de vida de les persones del col·lectiu i exposar els avanços cientificotècnics en les teràpies i tractaments.

La sessió, que va reunir a reconeguts experts de l'àmbit de la paràlisi cerebral, va tenir lloc els dies 18 i 19 de novembre en el Col·legi Major Sant Jordi de la Universitat de Barcelona (Passatge Ricard Zamora, 4/8, Barcelona).

A l'acte inaugural hi va assistir Jorge de Pallejá, president d'honor d'ASPACE Barcelona; Lluis Farrés, president d'ASPACE Barcelona i de la ICPS; Jaume Marí, president de la Confederació ASPACE; Anita Loring, membre honorari d'ICPS i Hans Forsberg, president de l'EACD, entre d’altres.

Durant la sessió del divendres 18, professionals i pares de persones amb paràlisi cerebral van compartir i intercanviar pràctiques i experiències sobre la comunicació del diagnòstic a la família, el maneig del dolor i l'alimentació. Així mateix, es va  reflexionar sobre les diferents teràpies existents i la seva eficàcia, les expectatives dels pares i els avanços més recents en neurologia.

D'altra banda, el dissabte 19, professionals i pares es van centrar en la importància de la Comunicació Aumentativa i Alternativa (CAA), el concepte de qualitat de vida, el paper dels germans i la transició de la vida adulta de la persona amb paràlisi cerebral.

Per Lluis Farrés, president d'ASPACE Barcelona i de la ICPS, “la jornada, de la qual celebrarem la III edició, és el reflex i concreció del necessari compromís conjunt d'experts i famílies perquè els nostres fills millorin en qualitat de vida i benestar”.

Per la seva banda, Jaume Marí, president de la Confederació ASPACE i de FEPCCAT,  ha felicitat a les entitats organitzadores de la iniciativa i ha posat l'accent que “el moviment associatiu de la paràlisi cerebral ha adquirit força gràcies als pares i professionals que uneixen i comparteixen les seves experiències en el dia a dia, treballant braç a braç perquè la igualtat d'oportunitats i els drets de les persones del col·lectiu siguin una realitat”.
 

Descarrega't el programa que es va seguir durant de les III Jornades ‘Pares i professionals treballant junts’:

http://www.aspace.org/aspace/fotos/padresyprofesionales11.pdf

Informació:

http://www.aspace.cat/

 

 

ASPACE Barcelona

ASPACE Barcelona és una associació sense ànim de lucre que neix en 1959 per iniciativa d'un grup de pares de nens amb paràlisi cerebral amb l'objectiu de promoure iniciatives d'investigació, tractament, rehabilitació, educació i promoció de les ajuda a les persones del col·lectiu.

 

Contacte:

Isabel Caba: 93 200 25 34 // comunicacio@aspace.cat Lluis Farrés: 93 200 25 34 // presidencia@aspace.cat

 

La Confederació ASPACE

ASPACE és una entitat sense ànim de lucre, declarada d'utilitat pública, que agrupa a les principals entitats d'Atenció a la Paràlisi Cerebral d'Espanya. Amb implantació en les 17 Comunitats Autònomes, les més 70 entitats que integren ASPACE compten amb prop de 18.000 associats, principalment persones amb paràlisi cerebral, familiars i amics, i ofereixen serveis d'atenció directa a 8.400 afectats, amb més de 3.800 professionals i prop d'1.600 voluntaris treballant en els diferents Centres.

Tots els Serveis i Programes que es realitzen des d'ASPACE es basen en criteris de qualitat, amb la finalitat de proporcionar a les persones amb paràlisi cerebral l'atenció que precisen per aconseguir els màxims nivells de desenvolupament personal. Aquesta atenció l'entenem de manera integral, intervenint en els diferents aspectes que incideixen en aquestes persones.

ICPS

La International Cerebral Palsy Society (Societat Internacional de Paràlisi Cerebral) neix en 1969 i avui aglutina a 140 organitzacions membre de 49 països que cooperen per promoure i defensar els drets de les persones amb paràlisi cerebral i de les seves famílies.

EACD

L'European Academy of Childhood Disability (Acadèmia Europea de Discapacitat Infantil) és una entitat que reuneix professionals que treballen per la millora de la qualitat de vida dels nens amb discapacitat. Està integrada per 500 membres en els quals estan representats 35 països.

  

 


 

Gran èxit de convocatòria a la 


1a edició de la cursa solidària

 “En marxa per la paràlisi cerebral”

 

 

Ahir, 9 d'octubre vam celebrar al Districte de Les Corts de Barcelona l’esperada 1ª edició de la Cursa Solidària “En marxa per la Paràlisi Cerebral”. La cursa que va ser un gran èxit, era organitzada per la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars –FEPCCAT- i patrocinada pels laboratoris farmacèutics  IPSEN PHARMA.

 Amb la participació de més de 1200 persones, la cursa solidaria “En marxa per la paràlisi cerebral” va superar amb escreix, totes les expectatives inicials.

 A la cursa varen córrer nens, joves, adults i gent gran, alguns amb alguna discapacitat i altres sense, la majoria amb prèvia inscripció i altres de manera espontània, però tots van participar per la mateixa finalitat “per solidaritzar-se amb les persones amb paràlisi cerebral i etiologies afins”. Tots ells van poder escollir entre dos recorreguts un d’1 kilòmetre i un altre de 5 kilòmetres.


Entre els participants, un gran nombre de persones amb lesions cerebrals, que eren els autèntics  protagonistes, van participar-hi i van gaudir amb la resta de corredors d’una jornada familiar i festiva.


El Conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya,  l’Honorable  Sr. Josep Lluís Cleries, va donar per iniciada la cursa amb un tall de cinta, en presència del president de FEPCCAT, Jaume Marí i de la directora de Relacions institucionals d’ IPSEN PHARMA, Gloria Tapias.

Poc després s’afegien plegats a la marxa d’un kilòmetre amb la resta de participants, a la que també es van unir els representants de les entitats membres de la FEPCCAT, Mercè Batlle (AREMI de Lleida), Lola de la Fuente (ESCLAT), Joan Rovira (ESCLAT), Carles Sanrama (ASPACE Barcelona), Montserrat Roca (l’ESPIGA), Ma José Escribano (Escola Guimbarda), Carme Sureda (APRODISCA de Montblanc), Ramon Soriano (NEXE), Carles Muñoz (FECPC) així com famílies, usuaris i voluntaris de les pròpies entitats.

Un cop finalitzada la cursa, es va procedir a fer l’entrega de premis, dissenyats i realitzats pels nois i noies del Centre Ocupacional ESCLAT 2, i aquests van ser entregats als primers classificats de cada categoria pel propi Conseller de Benestar social i família, l’ Hble. Sr. Josep Lluís Cleries, por la regidora i presidenta de l’ Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, la sra. Irma Rognoni, per la Consellera d’esports del districte de Les Corts, la sra. Àngels Ventura, per la Consellera de Qualitat de vida, Igualtat i d’Esports, la sra. Sonia Tubau, pel president de la FECPC, el sr. Carles Muñoz, per l’ex jugador i ex entrenador del F.C.Barcelona, el sr. Toño de la Cruz, així com pel president de la FEPCCAT Jaume Marí i per  Gloria Tapias, com a representat d’IPSEN PHARMA patrocinador de la cursa.AGRAÏMENTS:


En primer lloc, volem fer arribar el nostre agraïment i reconeixement a IPSEN PHARMA. Gràcies  pels vostres valors, per la vostra col·laboració i complicitat, pel vostre suport, per la vostra generositat i perquè sense vosaltres, la 1a Cursa solidària "En marxa per la paràlisi cerebral" no hauria estat possible. I sobretot, gràcies pel compromís de continuar treballant per la millora de la qualitat de vida de les persones amb lesió cerebral, organitzant plegats la 2a edició de la Cursa Solidària "En marxa per la paràlisi cerebral".

Així mateix, volem agrair molt sincerament la col·laboració i el suport rebut per part de l’Ajuntament de Barcelona Districte de Les Corts, de la FECPC (Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals) del Club d’Atletisme Nou Barris, de la Guàrdia Urbana, així com dels nostres espònsors: Aigües de Veri, Aquarius, Mars, Orbit, m&m’s, Supermercats Consum, LaTavella, La Fundació FC Barcelona, La Caixa, Fundación Johan Cruyff.

També volem donar les gràcies a tots els voluntaris i amics que de manera desinteressada van fer l’esforç de col·laborar amb nosaltres, donant-nos un cop de mà en tot moment i en qualsevol tasca que requeria de la seva ajuda i suport.

I per acabar, però no per això menys importants, sinó tot el contrari, els nostres agraïments a totes les persones que és van solidaritzar amb la nostra causa i van realitzar les seves donacions, ja fos per participar a la cursa, com a través de la fila zero .

 

MOLTES I MOLTES GRÀCIES A TOTS !!!

 

Bé amics!  Fins l'any vinent, ens tornem a trobar a la 2a edició de la Cursa Solidària " En marxa per la paràlisi cerebral" !!

 

 

 

III Caminada La Muntanyeta

a Tarragona el

23 d'octubre de 2011

 

Ahir va tenir lloc a Tarragona la 3a edició de la Caminada La Muntanyeta, organitzada pel Grup excursionista Amics de La Muntanyeta (APPC de Tarragona).
Aquesta caminada que ja és un clàssic des de que va iniciar-se ja fa 3 anys, va comptar amb més de 600 inscrits en un dia que amenaçava pluja (però que finalment va aguantar) i en el que tots van gaudir d'una caminada pels paratges de la ciutat de Tarragona, d'un dia de portes obertes a les instal·lacions de l'APPC i d'un esmorzar de germanor. La III Caminada La Muntanyeta, és va caracteritzar un any més pel seu caire solidari i pel volum de participació, la qual va ser superior respecte les anteriors edicions.

 

Fotografies de la tercera Caminada La Muntanyeta:

 

http://www.caminadasolidaria.luzycolor.org/

 


Moltes felicitats i que per molts anys pugueu organitzar activitats com aquesta, fins la IV Caminada!

 

 

El Dia Nacional de la Paràlisi Cerebral

Amb la presència de més de 500 famílies i sota el lema Descobreix-nos!, la Universitat Pública de Navarra (UPNA) va acollir, en el marc del 40º aniversari d'ASPACE Navarra, una variada programació que ens va mostrar la capacitat de lluita, esforç i l'esperit de superació de famílies, amics i persones amb paràlisi cerebral, així com la labor de directius i professionals.

La FEPCCAT, va ser-hi present a través de les seves entitats membres, essent representades pels seus organs de govern, així com professionals dels diferents serveis que aquestes entitats ofereixen.  Hi varen ser presents l'associació ESCLAT de Barcelona, AREMI de Lleida, ASPACE Barcelona (tots ells a la fotografia), APPC de Tarragona i APRODISCA de Montblanc.

 Diferents taules rodones, activitats culturals, els I Premis ASPACE o la lectura del manifest van conformar la programació de les dues jornades que es van celebrar per primera vegada en la història.

 L’Associació ESCLAT, va participar juntament amb altres entitats, en els debats que es van dur a terme en una de les taules programades, la qual tractava la integració laboral de les persones amb paràlisi cerebral.  Van fer la presentació, el director del Centre Especial de Treball d'Esclatec i un treballador d'aquest servei.

  Volem felicitar la Confederación Aspace i Aspace Navarra per la seva iniciativa, la gran convocatòria de participació assolida, i com no, la seva hospitalitat !

Dossier de premsa: www.aspace.org/Aspace/fotos/dossierdiapc.pdf

 

Manifest: www.aspace.org/Aspace/fotos/dnpcmanifiesto.pdf

 

____________________________________________EL GIRONA FC MIFAS ESPLAIS

PRESENTA LA WEB: 

 WWW.GIRONAFCMIFASESPLAIS.COM 

 

Avui 21 de setembre, el Grup MIFAS ha dut a terme una roda de premsa per presentar la web www.gironafcmifasesplais.comespecífica pel Girona FC MIFAS Esplais i poder així recaptar fons per mantenir-se a la Divisió d’Honor B com a únic equip estatal català.

El President de MIFAS, Pere Tubert i el vocal de la Junta Directiva de l’entitat, Àlex Vinyolas, han estat els responsables d’anunciar la posada en funcionament d’aquesta nova web.

Val a dir, que l’equip del MIFAS iniciarà la temporada de la Lliga Nacional el proper 15 d’octubre a la pista de l’AMA Alcorcon y setmanalment s’aniran disputant la resta de partits amb els següents equips nacionals:

Lagun Aro Bilbao
BSR Marbella
CB Rangers (València)
CDM Elche
Abeconsa Basketmi (Ferrol)
Em Vistazul Dos Hermanas (Sevilla)
CLUDEMI (Almeria)
Caja Vital Zuzenak (Vitoria)
AMA FDI (Alcorcon)

 

La Lliga Catalana encara no té un format establert ja que té pendent quadrar els calendaris amb la lliga espanyola, però es preveu una competició dura ja que alguns dels equips que s'han quedat sense poder jugar la lliga espanyola per motius econòmics, centraran tots els seus esforços en la lliga catalana.

Des de la FEPCCAT us desitgem molta sort aquesta temporada!!

 Sopar solidari 

Port Aventura-APPC

Imprimir

 

 

La Fundació Port Aventura va organitzar amb èxit un sopar solidari, amb espectacle, dedicat a l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral -APPC-de Tarragona.

Aquest esdeveniment va tenir lloc el passat 08 de setembre al mateix parc d'atraccions.

Des de la FEPCCAT us felicitem per la vostra iniciativa!!

 

 

Aquí podeu fer les Inscripcions.

 

 


Gran èxit de la 34a edició de la

Tamborinada!


 

La Tamborinada 2011, que va tenir lloc el passat dia 29 de maig, va concloure amb una gran participació i  va comptar amb la presència del conseller del Departament de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el director general de Joventut, Toni Reig, i la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Montserrat Suari.

Més de 100 entitats hi varem participar, transformant el Parc de la Ciutadella, en un parc ple d'activitats esportives, espectacles musicals, teatre i jocs. 

 Com ja sabeu, des de la FEPCCAT, i amb la col·laboració de la FECPC, hi varem participar amb una activitat d'esport adaptat "l'èslalom" en que nois i noies de l'Associació Aremi de Lleida ens van demostrar que en l'esport no hi ha barreres. A més, des de l'Associació Aprodisca de Montblanc, van animar l'ambient amb el seu grup Aprodisca Batuke, que fens van deleitar amb un espectacle musical a ritme de sons brasilers i de balls malabars, als quals hem de felicitar!

Moltes gràcies a tots per la vostra participació!

Així mateix, també volem agrair a la Fundació La Roda i al Cocarmi, el haver comptat amb nosaltres per formar part de la Tamborinada 2011.

 


 

© Tinet Webfàcil és un producte desenvolupat per Tinet