Presentaciˇ
COLLA SARDANISTA ROSA DE REUS Entitat sardanista i de cultura popular. Orient, 17. Apartat 324. 43204 Reus Tel. 977345040-977343568ľ977317342-977816265-977762411 csrosadereus@tinet.cat csrosadereus@gmail.com facebook-Instagram: @csrosadereus

ACTIVITATS 2018

groc

 
GUIA GUIA SARDANISTA 2018

Si voleu un exemplar en paper, passeu-lo a buscar pel nostre local (els dijous de 8 a 10 h)
 


bata    PLACES EXHAURIDES!

EXCURSIÓ AMB AUTOCAR DES DE REUS PER CONÈIXER ELS ESCENARIS DE LA BATALLA DE L’EBRE, amb la guia ASSUMPTA MONTELLÀ

Diumenge, 25 de febrer de 2018

8.00 h: Sortida de Reus
9.30 h: Miravet. Inici de la batalla. Travessarem el riu amb una barcassa. Esmorzar. 
11.00 h: Poble vell de Corbera. Visita els carrers enrunats i entrada a l'església.
13.00 h: Corbera d’Ebre. Visita museu de la Batalla de l'Ebre. Museu modern i interactiu.
14.00 h: Dinar restaurant (15 €. També us podeu portar el dinar de casa).
16.30 h: Les trinxeres de la Fatarella.
17.00 h: Fossa de les Camposines. 
17.30 h: Tornada

PREU: 40 euros per persona (inclòs dinar, barcassa, museus i guia)
Data límit inscripcions: 15 de febrer de 2018


En preparació:

EXPOSICIÓ DE LES FOTOGRAFIES GUANYADORES DEL

51 CONCURS FOTOGRÀFIC APLEC BAIX CAMP

ALS MERCATS MUNICIPALStaula


‘TAULA PEL SARDANISME A REUS’

Aprofitant que el 2017, Reus va ser proclamada Capital de la Cultura Catalana, la Colla Sardanista Rosa de Reus va organitzar la TAULA PEL SARDANISME A REUS. Un projecte destinat bàsicament a pensar en el futur, que s’estructurava en unes sessions de debat sobre la sardana a Reus.

El projecte es va muntar sobre la base d’unes preguntes que després es donarien a col·lectius determinats per conèixer-ne l’opinió. Es tractava, doncs, de preguntar sobre la participació en actes sardanistes, la formació, la joventut i la sardana, causes de la desmotivació, creació de colles, entitats, suports institucionals i activitats que es fan a la ciutat.

Es va donar veu al debat a les entitats sardanistes, escoles, cobles, institucions, mitjans de comunicació i entitats d’altres localitats. Es va fixar un calendari a cavall de tres mesos, dos per al debat i un per a la taula rodona en concret, que va tenir lloc dissabte, 20 de maig de 2017, al Centre d’Art Cal Massó de Reus.

Si bé les conclusions són la radiografia de l’actualitat sardanista a la ciutat de Reus, voldríem remarcar dos dels apartats que considerem més importants del dossier:

Þ les propostes de millora i

Þ les millores a implementar properament.

La TAULA ha estat una activitat molt positiva, perquè ens ha permès parlar obertament sobre la sardana a Reus. D’ara endavant, el primer pas ja no ha de sortir de l’entitat organitzadora de la TAULA, sinó que pot provenir de qualsevol iniciativa.

Adjunt a aquest butlletí trobareu el dossier en pdf. Si el voleu en paper, demaneu-nos-el a: csrosadereus@tinet.cat (fins a acabar existències).


Per descarregar el pdf de la 'Taula pel sardanisme a Reus' cliqueu"  aquí


 

Figueres lliura els Premis CAPITAL SARDANA 2017

Properes capitals:

Þ MONTBLANC 2018

Þ PERPINYÀ 2019

Þ SANT FELIU DE GUÍXOLS 2020

 llib

NOTA LLEGIDA EL DIA 18/11/2017, en ocasió dels actes de presentació del dossier de la TAULA PEL SARDANISME A REUS i el lliurament de premis del 51 CONCURS FOTOGRÀFIC APLEC BAIX CAMP 2017: 

Havíem oblidat els moments dramàtics de la nostra història, però els esdeveniments recents ens han fet recuperar la memòria. El franquisme segueix viu, com es va demostrar en la repressió de l’1 d’octubre, i la democràcia està intervinguda. Els dirigents de dues grans organitzacions civils són a la presó, i també hi són les principals autoritats del país que van complir amb el mandat de les urnes de setembre de 2015.

És el nostre govern legítim, i no en reconeixem cap altre.

Com a ciutadans exigim la posada en llibertat dels presos polítics.         

Les entitats de cultura popular seguirem treballant per normalitzar el país, i seguirem lluitant per aconseguir la veritable democràcia.

No hem de perdre l’esperança, ni hem de deixar que la tristesa ens guanyi, la República catalana serà una realitat.ENTITAT 

aec
cens      vxl     volunt
     
 portal             indep  ccc2017
     

    
 unesco LLIB
     
face qr inst
    baixa del butlletí