::Inici >La hist˛ria

La hist˛ria

Hist˛ria de la Coral Aroma Vallenca

Curriculum

SOCIETAT CORAL AROMA VALLENCA
 
La Societat Coral Aroma Vallenca va ser fundada l´any 1861. És l’entitat més antiga de la ciutat de Valls, així com un dels primers cors sorgits arreu de Catalunya arran de la influència del mestre Josep Anselm Clavé.
Actualment l’Aroma Vallenca està formada per més d’una trentena de cantaires de diferents edats. El repertori que interpreta, a quatre veus mixtes, passa per tots els estils musicals i temàtiques molt diverses.
La Societat Coral Aroma Vallenca organitza amb regularitat i des de l´any 1991 la Trobada de Tardor, on hi intervenen com a convidades diverses agrupacions corals i instrumentals d´arreu de Catalunya.
També participa en les Trobades de Corals Vallenques organitzades per l´Ajuntament, acte que es desenvolupa durant la Festa Major de Sant Joan a Valls.
La Coral Aroma Vallenca col·labora en tots aquells actes en què se la requereix.
Alguns dels fets més destacats de la seva trajectòria són:
1961 - En motiu del primer centenari de l´entitat, l’Ajuntament de Valls li otorgà el Fènix de Plata de la ciutat.
1988 - Valls va ésser l´escenari de la III Vila Claveriana, i el mateix any, la Federació de Cors Clavé en un acte d´homenatge a les entitats centenàries, en el marc del Palau de la Música Catalana, va fer entrega a la Societat Coral Aroma Vallenca de les medalles de plata i de bronze, ambdues amb distintiu blau.
1989 – Va participar en la 2a Trobada de Cors de Clavé a la Pobla de Montornés.
1995 - Obté el primer premi del II Festival Coral ORLANDO DI LASSO, a Roma, en la categoria de cançó tradicional.
1998 - Com a preparació de l´ Any Clavé, la commemoració dels 175 anys del naixement de Josep Anselm Clavé, tenors i baixos de la S.C.A.V. s´integraren en la Macrocoral d´homes de les Comarques Tarragonines. Aquest fet va donar com a resultat l´enregistrament d´un disc compacte amb cançonsdel mestre Clavé.
1999 - Com a commemoració de l´Any Clavé, la S.C.A.V. organitzà un concert a Valls, on hi participaren la Banda Simfònica Catalana, la Macrocoral d´homes del Vallès, Osona i Ripollès, la Macrocoral d´homes de les Comarques Tarragonines, i la mateixa Coral Aroma Vallenca.
2000 - Com a cloenda de l´Any Clavé, la Coral Aroma Vallenca es desplaça al Palau Sant Jordi de Barcelona per participar en aquest acte que fou retransmès en directe pel Canal 33 de televisió de Catalunya.
2004 - L’Ajuntament de Barcelona va fer entrega a la Federació de Cors de Clavé de la medalla de la ciutat de Barcelona i la Generalitat de Catalunya de la Creu de Sant Jordi, per tots els actes de l’any Clavé. La Federació va considerar que sense les corals, no s’hagués pogut dur a terme, i en reconeixement, va fer entrega d’una rèplica de les dues distincions a l’Aroma Vallenca.
 
És una modesta entitat carregada d´història, però també viva i present dins el fet quotidià de la vida cultural vallenca.....