Presentació
BENVINGUTS AL WEB DE L'ASSOCIACIÓ JUVENIL AUVËNGUEN, JÓVENS DE L'ESPLUGA. AQUÍ PODRÀS CONSULTAR LES NOTÍCIES MÉS ACTUALS DEL MOVIMENT JUVENIL DE L'ESPLUGA!

Auvënguen celebra cinc anys de dinamització dels joves en la vida social i cultural a l'Espluga

L'aniversari es celebrarà amb un acte públic, una nova samarreta i una exposició

LOGO 5 anysL'Associació Juvenil Auvënugen, Jóvens de l'Espluga, ha complert aquest 14 d'octubre el cinquè aniversari de la seva fundació l'any 2005. L'entitat, que va crear-se per dinamitzar la vida social i cultural dels joves de la població, ha dut a terme importants projectes que han fomentat una constant participació del sector juvenil a les activitats de la comarca. Per celebrar els 5 anys de treball a la vila, l’associació ha preparat pel dia 23 d’octubre a les set de la tarda un acte d'aniversari que començarà amb l’actuació del grup de batucada “Aprodisca Batuke” a la plaça de l’Església. Tot i això, la seu central de l’acte serà la sala polivalent de l’Antic Hospital on es duran a terme els parlaments, la presentació de la nova web i imatge de l'entitat com també la nova samarreta d’Auvënguen, aquesta amb un disseny exclusiu i sorprenent. Després, s'inaugurarà l’exposició muntada expressament per l’ocasió titulada “5 anys pensant en verd”. La mostra estarà situada al Punt d’informació Juvenil de l’Espluga. S'hi repassarà la trajectòria d’Auvënguen durant aquests 5 anys d’una forma dinàmica i didàctica.

5 anys pensant en verd

Auvënguen va néixer el divendres 14 d'octubre de 2005, quan una seixantena de joves espluguins es van reunir a l'Antic Hospital de la vila per constituir la primera entitat amb objectius estrictament juvenils. Tot havia començat un temps abans, l'any 2004, quan la regidoria de Joventut de l'Espluga va organitzar un seguit de 'Fòrums Locals de Joventut' en els quals es van establir les bases per crear una entitat juvenil i un Punt d'Informació Juvenil (PIJ).

 

Els joves van viure amb molt entusiasme la creació d'un organisme que per primer cop tindria l'objectiu de desenvolupar les seves idees i projectes i canalitzar les propostes cap a les institucions. La creació d'Auvënguen va celebrar-se pocs dies després, el 31 d'octubre, amb la primera Festa de la Castanyada. Des de llavors, el nom de l'entitat –expressió típica espluguina que expressa ganes de fer quelcom-, ha fet valdre totes les seves lletres ja que Auvënguen ha creat nombrosos projectes i desenes d'activitats per sectors molt diversos arribant en l'actualitat als més de 400 socis.

 

El projecte més visible ha estat la implicació directa de l'Associació Juvenil Auvënguen a la organització de la Setmana de la Joventut, amb l'Ajuntament de l'Espluga i el Punt d'Informació Juvenil Francolí, i amb una potent col·laboració dels espluguins i les altres associacions i entitats de la vila. Auvënguen també ha contribuït a la tasca comarcal de coordinació de les polítiques de joventut a la Conca de Barberà participant a apostes com la ConcaMarató que han unit els joves de moltes de les poblacions de la comarca.

CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Dissabte 23 d'octubre de 2010                                    Hora: 19h

Lloc: Sala Polivalent de l'Antic Hospital (Carrer Torres Jordi, 16 de l'Espluga de Francolí – Baixos)

Motiu: Acte institucional del 5è aniversari d'Auvënguen | Actuació de Aprodisca Batuke | Parlaments | Presentació del nou web i imatge | Presentació de la nova samarreta | Inauguració de l'exposició
Dilluns comença FAISTIU, la V edició de la setmana de la joventut de l’Espluga de Francolí

Faistiu 2010El jóvens de l’Espluga no s’han adormit i ja tenen a punt una nova edició de Faistiu. Després de l’èxit de la quarta edició, podem afirmar que la setmana de la joventut és una cita consolidada que mou joves de totes les edats i els involucra en tota mena d’activitats de caire lúdic i cultural. La nova edició es durà a terme del 19 al 25 de juliol.

Durant tota la setmana hi haurà un seguit d’activitats. Descarrega't el programa:
PROGRAMA FAISTIU

Dilluns es donarà el tret de sortida amb la presentació de la setmana de la joventut, la inauguració de l’exposició Faisiu, 5 anys fent setmanes joves i s’obrirà el pavelló amb diferents activitats. A la nit cinema amb la pel•lícula Sherlock Holmes.

Dimarts, es podrà gaudir d’un passeig a cavall, d’un taller de futbol i a la nit una de les novetats d’aquest 2010, cinema amb 3D amb la projecció de la pel•lícula Viatge Màgic a Àfrica.

Dimecres
, un taller de ràdio, un taller d’aeròbi, hip-hop, bollywood i spninnig i, a la nit la bicicletada nocturna, el tast de cervesa i s’obrirà la piscina perquè la gent pugui gaudir d’una vetllada musical i d’un bany refrescant.

Dijous, la gimcana dels quintos, el circuit d’ebikes (bicicletes elèctriques), el taller de foc, seguit d’un correfoc pels carrers i places i una altra novetat de la cinquena edició, al parc fluvial, es durà a terme, “El fluir de l’aigua”.

Divendres, tarda de motos, la caminada popular i la nit jove amb Belda i el Conjunt de Badabadoc.

El cap de setmana arriben els plats forts, dissabte al matí, taller de sardanes, a la tarda, II Trobada de Gegants i l’exhibició de Motor Show i free style i cars a càrrec de Gerard Barrabeig. A la nit, festa dels quintos i discoteca mòbil. la cursa d’andròmines i la festa dels quintos 2009 amb els millors dj’s locals.

Diumenge la 2a pedalada “Missatgers de la ruta del Cister” i per posar punt i final als actes de la setmana de la joventut 2010 un del més atractius i esperats, la baixada d’andròmines.

A més, també es duran a terme activitats diàries, durant tota la setmana de les 18.00 a les 21.00h al pavelló del casal. Es podrà gaudir d’un rocodròm, un futbolí humà, un inflable, un parc mòbil de bicicletes, tennis taula, futbolí, la wii, play station, aula mòbil i jocs en xarxa...

D’altra banda a partir de dilluns també es podran adquirir les samarretes de la 5a edició, els abonaments setmanals i es podrà inscriure a la resta d’activitats.

L’organització va a càrrec de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, l’Associació Juvenil Auvënguen i el PIJ Francolí, però per tal de dur a terme un setmana amb més activitats s’ha comptat amb la participació de diferents entitats locals i els quintos 2010.

L’organització ha preparat un programa per joves i per a joves, amb un marc de festa i diversió perquè els jóvens espluguins esdevinguin protagonistes.25 jóvens van al PAINTBALL amb Auvënguen!

El passat dissabte 3 de juliol l’Associació Juvenil Auvënguen va organitzar l’activitat “Auvënguen al Paintball”. Més de 25 joves és van desplaçar en autobús fins a les afores de Prades, on l’empresa Prades Aventura disposa d’un camp adaptat per aquesta modalitat. En format poble del Far-west.
Els joves dividits en dos grups, van tenir l’oportunitat de fer 8 partides o estratègies, en les que l’objectiu era robar el banc, assaltar l’esglèsia o defensar a un component del seu equip.

D’aquesta manera, l’entitat assoleix alguns dels seus objectius, el de fer activitats per als joves i amb un alt nombre de participants i és per aixó que vol agraïr a tots el participants la seva asistència. La pròxima cita serà el dia 18 de juliol amb l’inici de la V Setmana de la Joventut FAISTIU, us hi esperem!


PAINT BALLHoraris Transport Jove 2010

Aquest estiu el Consell Comarcal, amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, torna a realitzar el servei del Transport Jove

Des de fa quatre estius, el Consell Comarcal, amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, organitza el Servei del Transport Jove, el qual es desplaça als municipis de la Conca de Barberà amb motiu de les festes majors. El Servei del Transport Jove desplaça els joves de la comarca, mitjançant tres autocars, als esdeveniments joves del municipi que acull aquest servei.

Els objectius són la promoció d’estils de vida i conductes saludables i alhora desenvolupar i potenciar els serveis adreçats a la població jove dels municipis per tal d’afavorir així l’arrelament dels joves a la comarca. En l’edició passada van pujar al Transport Jove més de 3.500 joves.


Tot i estar adreçat a la població jove aquest servei el pot utilitzar tothom que vulgui, excepte els menors de 14 anys que hauran d’anar acompanyats dels pares o tutors legals. Els usuaris majors de 14 i menors de 18 hauran de portar una autorització del pare/mare o tutor legal, cada vegada que utilitzin el servei. Aquesta autorització es pot descarregar del web www.concajove.net o demanar-la al Consell Comarcal o al vostre ajuntament.

Una de les novetats d’enguany és que els joves podran tornar cap als pobles d’origen a les 3 de la matinada, en un primer retorn; i a les 5 de la matinada, en un segon retorn.

Com que es tracta d’un servei nocturn i cal vetllar en tot moment per la seguretat dels usuaris, no es deixarà pujar a l’autocar aquelles persones amb comportaments incívics i amb símptomes clars d’embriaguesa.

 

 

Com l’any passat cal respectar el reglament d’ús del Transport Jove:


-  No està permès pujar begudes  al Transport Jove.

-  Cal ensenyar el D.N.I. per acreditar l’edat.

-  Els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats dels pares o tutors legals per accedir al servei.

-  Els majors de 14 anys i menors de 18 anys hauran de portar l’autorització paterna per accedir al servei.

-  Els usuaris que estiguin en estat d’embriaguesa i/o presentin una alteració  notòria del seu caràcter no podran accedir al servei.

-  Cal abonar l’import del bitllet,  tant  d’anada com de tornada.

-  Una vegada l’usuari abona l’import del bitllet s’entén que és coneixedor  del reglament i que l’accepta.

-  Cal respectar les indicacions dels acompanyants del Transport Jove,                 en tot moment.

 

 

                         TRANSPORT JOVE 2010

 

Municipi

Data

Motiu

 

 

Lloc de parada

Montblanc

Ds. 03/07/2010

Dv. 10/09/2010

Setmana de la Joventut

Festa Major

Av. Manel Ribé

Vilaverd

Dv. 09/07/2010

Festa Major

Parada de bus –Pl. Bàscula-

Rocafort de Queralt

Ds. 10/07/2010

Setmana de la Joventut

Davant de la Cooperativa

L'Espluga de Francolí

 

Dv. 30/07/2010

Festa Major

Rotonda del Casal

Sarral

 

Ds. 31/07/2010

Festa Major

Parada de bus –Pl. Principat de Catalunya-

Vimbodí i Poblet

Dv. 06/08/2010

Festa Major

Parada de bus –Raval de Lleida-

Pira

 

Ds. 07/08/2010

Festa Major

Parada de bus

Solivella

Ds. 14/08/2010

Festa Major

Celler de la Cooperativa

Barberà de la Conca

Dv. 20/08/2010

Nit Jove

Carrer del Comerç – Pl. Sindicat-

Vallclara

Ds. 21/08/2010

Festa Major

Davant  English Summer

Santa Coloma de Queralt

 

Dll. 23/08/2010

Festa Major

Pl. Dels Fontanals

Blancafort

Dv. 27/08/2010

Festa Major

Parada de bus –Raval del Portell, s/n-

Les Piles

Ds. 11/09/2010

Festa Major

Torlanda cantonada C. Major

Per a més informació consulta www.concajove.net.

 Auvënguen et convida a Prades City - PaintBall - 3 de juliol

cartell-auvenguen-paintballEi Joves! 

Com ja hem anat anunciant dies enrere, des d'Auvënguen proposem una activitat carregada d'adrenalina!

Dissabte 3 de Juliol mo na nem a Prades a fer un PaintBall!

El màxim de participants és de 55 persones.
La edat mínima per participar-hi és de 14 anys (Els menors d'edat hauran de dur una autorització firmada pels pares).

Com ho farem?
- Sortirem a les 8 del matí del Dissabte 3 de Juliol de la plaça del casal de l'Espluga de Francolí (ser extremadament puntuals).

- Auvënguen disposarà un autobús de 55 places per anar i tornar de Prades.

- Prades Aventura te dos camps de PaintBall. Farem dos grups dividits per edats (petits i grans).

I el preu?
El preu del PaintBall és de 20€.
El preu inclou tot l'equip i proteccions indispensables per jugar i amb més de 100 boles de pintura.


Anem per feina!
Per inscriure't i fer el pagament hauràs de dirigir-te a la botiga d'informàtica "OX informàtica" i facilitar-nos les següents dades:

- Nom i cognoms
- Localitat
- DNI
- Edat

L'horari és de 9 a 13.30 i de 17 a 20.30 hores de dilluns a divendres. OX Informàtica, avinguda Catalunya, 12

Estigueu atents a aquesta pàgina, anirem actualitzant el llistat d'inscrits i els canvis que vagin sorgint.
No t'ho pensis dues vegades! :p


Més informació al facebookL'ECMA d'Auvënguen compromés amb la divulgació de productes de Comerç Just i Ecològics

Durant la VII FIRA MOSTRA DEL CARQUINYOLI DE L’ESPLUGA.

ECMAA VII CARQUITAST 2010

L’Equip de Cooperació i Medi Ambient d’Auvënguen, un any més va fer pal·les el seu compromís de solidaritat i cooperació venen productes de comerç just durant la VII Fira – Mostra del Carquinyoli, celebrada a l’Espluga de Francolí el passat cap de setmana.

 Els productes de comerç just, proporcionats per SETEM CATALUNYA, són una forma alternativa de comerç que té com objectiu canviar les relacions comercials entre els països rics del Nord i els països empobrits del Sud. Gràcies a aquesta alternativa s’assegura als treballadors un salari digne, no s’accepta mà d'obra infantil, hi ha igualtat entre homes i dones i són respectuosos amb el medi ambient.

Com a novetat aquest any també s’hi podien trobar enciams ecològics acabats de collir pels membres de l’associació Aprodisca, dins del projecte Hortus Aprodiscae.  També van disposar d'informació i material divulgatiu sobre les diferents campanyes de Madi Ambient que impulsa el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

L'ECMA d’ Auvënguen, fa una valoració molt positiva d'aquest punt d'informació i divulgació de profuctes de comerç just i ecològics. També cal remarcar que sóm pioners en aquesta iniciativa a nivell nacional, ja que fins al moment, no hi ha cap altra Associació Juvenil que disposi d'aquest tipus d'equip.Auvënguen organitza pel 3 de juliol una sortida a PRADES AVENTURA: PAINTBALL

paintball

L'Associació Juvenil Auvënguen, jóvens de l'Espluga organitza el pròxim dissabte dia 10 de juliol una sortida a PRADES AVENTURA per jugar a Paintball! Anima't tu i la teva colla i acompanyeu-nos!

Plaçes limitades: 60 persones.
Preu: 15/20€ en funció de la gent apuntada.
Transport: Anada i tornada amb Bus.
Menors: Autorització dels pares


El paintball és de principi a fi un ESPORT

El paintball neix de la evolució dels jocs i entrenaments de guerrilla on les tàctiques i el joc en equip són molt importants. Amb el temps aquest origen va desencadenar dues tendències molt diferenciades:
Airsoft
Paintball

L’Airsoft es va quedar en els jocs de guerra i guerrilles mes clàssics, on les armes, rèpliques 1:1 de les reals i l’equip, rèplica també la roba de camuflatge i assalt dels grups militars de tot el món, i les tàctiques van quedar prop del que comunment coneixem com “Jocs de Guerra”.

Per contra el paintball, buscant potser una vessant mes “esportiva”, més propera a la gent, i a l’esport a la que el tema de la guerra no convencia massa i també buscant un món on la publicitat i el merchandaising pogués atraure a tot tipus de públic, va crear un esport pròpriament dit on no tenien cabuda les paraules matar, pistola o metralladora o qualsevol altre referent a la guerra.
Així doncs en ambients naturals neix el paintball recreatiu, un joc on desfogar-se de tensions amb un grup d’amics, o ideal per a una comiats de solter o una jornada empresarial d’esbarjo, en un ambient distès i divertit tot i que ple de competitivitat pròpia d’un esport com el football o el basketball.

El Paintball arriba ara al nostre país, Catalunya, amb una mica més de força que a la resta de l’estat tot i que porta ja uns quants anys motivan a la gent i que és desconegut fins ara. Països com Estats Units o el Regne Unit són clars exemples del que pot arribar a ser el paintball com esport de masses.
En aquests països els equips de paintball competeixen per substanciosos premis en metàl•lic i fama reconeguda mundialment, esportistes d’elit viuen i treballen per al paintball al 100%, cosa que en el nostre país és encara una realitat molt llunyana per aquells que intenten fer-se sentir per reclamar allò que un esport tan complet i que permet una ventall de jugadors tan ampli, i de públic, com el paintball, on la forma física, la talla o el sexe no tenen cap limitació, es mereix i reclama a crits per dret propi.

Competicions en tot el món, equips de països llunyans del planeta, enfrontats en un camp, però tan amics fora d’aquest, a més d’un companyerisme inherent en aquest esport, reclama també a crits una federació en tota regla, i una regulació o legislació degudament reglamentada.
Mentre esperem que això succeeixi, només desitgem que la gent que vulgui disfrutar d’una jornada d’emoció, diversió, adrenalina i moltes moltes rialles continuïn fent del paintball un esport en tota regla.

Us anirem informant!Auvënguen cel·lebra la sisena edició de la fira del llibre vell + videojocs

FOTO LLIBRE VELL

El passat diumenge 11 d'abril, l'Associació Juvenil Auvënguen va organitzar a la plaça de l'Església de l'Espluga de Francolí la VI edició de la Fira del Llibre Vell.

 

Durant tot el diumenge al matí els jóvens van vendre llibres pel mòdic preu d’un euro, aquets llibres procedeixen del fons de la Biblioteca Mn. Ramon Muntanyla de la mateixa població.

 

A mateix temps, també es van instal·lar ordinadors portàtils connectats en xarxa, així com una Play Station i una Wii a la Sala Polivalent de l'Antic Hospital per tal d’ampliar l’oferta d’oci. 

 

La Junta fa una valoració positiva de l'activitat, demanant disculpes per la impossiblitat d'obertura, durant la tarda de diumenge. Treballarem també per remodelar la Fira i encaminar-la cap a un nou sistema de funcionament.

 Auvënguen organitza la Fira del Llibre Vell + Videojocs a l'Espluga de Francolí

VI llibre vell


Aquest pròxim diumenge 11 d'abril, l'Associació juvenil Auvënguen organitza la sisena edició de la Fira del Llibre vell + Videojocs.

L'horari de la Fira serà de les 11 del matí fins a les 2 del migdia i de les 6 de la tarda fins a les 8 del vespre.

Cal destacar que al mateix temps, s'instal·laran ordinadors portàtils connectats en xarxa, així com també una Play Station i una Wii a la Sala Polivalent de l'Antic Hospital per tal d’ampliar l’oferta d’oci.L'Associació Juvenil, Auvënguen Jóvens de l'Espluga organitza la "Calçotada d'Auvënguen"

Aquest pròxim diumenge dia 14 de febrer l'Associació Juvenil Auvënguen, jóvens de L’Espluga, organitzarà la seva primera Calçotada. Començara a 2/4 d'una del mig dia a l'Ermita de la Santíssima Trinitat.

Amb aquesta activitat Auvënguen, vol mantenir i preservar les tradicions Catalanes, creant un punt de trobada amb els joves i socis de l'entitat.

Per inscriure's a la "Calçotada d'Auvënguen" cal enviar un correu electrònic a: info@auvenguen.cat - amb el NOM, COGNOMS i Telf. de contacte (abans de divendres dia 12 de març - 12.00h). El preu serà de 10€ per persona/dinar.

Cal portar-se els plats i els coberts, per no generar tants residus.

Des de l'Associació animem a tot el jovent Esplugí, a que ens acompanyi en aquesta primera Calçotada d'Auvënguen.Jóvens als Museus

Una quinzena de joves participen a l’activitat “Jóvens als Museus” i visiten la Fassina Balanyà i el Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí.

FOTO GRUP MUSEUUna quinzena de joves van participar a l’activitat “Jóvens als Museus”, que va organitzar l’Associació Juvenil Auvënguen, jòvens de l’Espluga, el passat dissabte 6 de març.  

Al llarg del matí, els joves van visitar la Fassina Balanyà, antiga fàbrica d’alcohol, on també van participar en l’elaboració d’aiguardent i en van fer un tast. Després van iniciar la visita al Museu de la Vida Rural, acompanyats per un guia, fet que va permetre l’intercanvi d’impressions i anècdotes sobre la visita. 

L’associació fa una valoració positiva de l’activitat i recomana a tothom que visiti els dos museus, ja que ens apropen als nostres orígens.

Foto: MVRAuvënguen, un anys més, participa al Programa Tu Ajudes de Caixa Tarragona.

TU AJUDES

L’assocació Juvenil Auvënguen participa al Programa Tu Ajudes de l'Obra Social de Caixa Tarragona. En aquesta edició, l'entitat ha presentat el projecte "V Setmana de la Joventut” per poder organitzar, una espectacular Setmana de la Joventut, tenint en compte que aquesta, celebra els seus 5 anys.  


El projecte es pot trobar a l'àmbit cultural i territorial de la Conca de Barberà amb el codi de votació 1693. 
 
De l'1 de març al 15 d'abril de 2010, els clients de Caixa Tarragona poden decidir entre els projectes presentats per 843 entitats. La votació es pot fer a través del
web o a través de les oficines de Caixa Tarragona. Totes les persones que emetin el seu vot rebran, com a mostra d'agraïment, una samarreta amb el logotip del Programa Tu Ajudes. 
 
Dona’ns el teu suport, i vota per la V setmana de la Joventut.

Descarrega't la Guia per votacions, fent clic aquí:
GUIA TU AJUDES 2010Auvënguen al FACEBOOK!!!

AUVËNGUEN ja forma part de FACEBOOK!!!

VISITANS AQUÍ!!!Encara no ets soci? No reps mails? No reps SMS?

 

Ei Jove!!

No reps els correus electrònics?
No reps els SMS?

T'has canviat el correu electrònic?
T'has canviat de numero de mòbil?

Envia un correu electrònic i modificarem les teves dades!!!


Envia un correu electrònic info@auvenguen.cat


ENCARA NO ETS SOCI?

FES-TE SOCI AQUÍ