JUSTIFICACIÓ
El bandolerisme és l'expressió del malestar econòmic i social, sovint amb implicacions polítiques, motivat fonamentalment per la misèria dels humils i en relació inversa amb les possibilitats dels estats . La seva existència es remunta a l'antiguitat

Estàs d'acord que Catalunya esdevingui un Estat independent ?

Enquesta:

icona rss Rss

Seguint el rastre del bandoler...

A través d'aquesta pàgina t'ajudarem a transformar una sortida de BTT en una aventura èpica i inoblidable a través de llegendes, rutes i camins de l'Alt Camp que en el passat van estar trepitjats pels més famosos i agosarats bandolers...  


 


Alt Camp, 17 excursions en BTT (de BTT La Pera)
 
 
PresentacioEl passat 22 de novembre va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Vallencs l’acte de presentació del llibre “17 rutes amb BTT per l’Alt Camp” de la col·lecció Azimut de l’editorial Cossetània .

Van presentar l’acte Josep M. Olivé de la mateixa editorial i l’excorredor professional Miquel Àngel Iglesias que ens va fer l’honor de ser-hi present.

BTT La Pera va aprofitar l’acte per donar a conèixer al públic assistent les activitats i futurs projectes de l’entitat a través de la seva pàgina web.

Des d’aquí aprofitem per donar les gràcies més sinceres a totes les persones i entitats que ens han fet costat en aquest llarg projecte que, de bon començament, tant ens ha il·lusionat. 

 
BTT La Pera ja està adherida al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i també està adherida al Manifest del Pacte Nacional pel ReferèndumLa foto de la setmana

                                       
 Article 1   Article 2A la revista del mes de juny "El nostre barri" de Sant Josep Obrer de Valls hi ha un article força interessant que parla del nostre grup. Us animem a llegir-lo! Cliqueu l'imatge per ampliar-la.


a
ñ
2
a
aCODI QR Btt La Pera

Codi QREl codi QR (en anglès QR Code) és un codi de barres en 2 dimensions (codi matriu) que pot emmagatzemar fins a 7089 caràcters numèrics, 4296 caràcters alfanumèrics (contràriament al codi de barres "tradicional" que només pot emmagatzemar de 10 a 13 caràcters) o 2953 octets .
Per accedir a la informació continguda o encriptada en un qr-code, és necessari un dispositiu digital de captura d'imatges ( Ex: càmera de fotos d'un mòbil, webcam...) i un software específic lector de qr-codes. Té l'avantatge de poder emmagatzemar moltes informacions tot i ser petit i ràpid d'escanejar. Així, les sigles «QR» deriven de «Quick Response» ja que el contingut pot ser desxifrat ràpidament. Al codi QR de BTT La Pera i trobareu tota l'informacio de la WEB que podreu visualitzar des de qualsevol dispositiu.La canço d'en Joan Serra, "La Pera"

LLetra de
La història d'aquest bandoler, que encenia dos ciris a la Verge del Carme després de cometre un assassinat, va ser immortalitzada per LLuís LLach en la cançó el bandoler.

"No sé qui em va deixar un llibre antic sobre bandolers de Catalunya. Hi havia diverses històries, entre les quals la història d’en La Pera de Valls... "

   
Era el segle XIX, amb el nom de Joan Serra - es coneix un bandoler, per tothom en "La pera". Li agradava la sang, i el xiprer encara recorda - tots els crits que allà han pregat: Pietat, pietat! -No em mateu, que tinc dos fills i una esposa, - us daré tot mon diner, però no em claveu eixa daga.  -No em mateu, us demano per ma mare! - -Reseu l'últim 'Crec en Déu' Pietat, pietat!, L'endemà de bon matí, davant la Verge del Carme, - de genolls està pregant, i a dos ciris encén la flama. Però altre cop surt del bosc, un gemec que el vent escampa - i el botxí no escoltarà: Pietat, pietat! Però, Joan Serra,avui t'ha mancat la sort, - dos soldats t'han pres ben fort i ara estàs entre barrots. L'endemà de bon matí, veu la forca preparada, - en La pera dóna un crit,és l'última pregària. -Quan jo sigui ben mort,i penjat de l'alta forca - i defalleixi mon cor i m'aneu a posar a la fosa, que algú resi una pregària davant la verge del carme - i que dos ciris tinguen flama.