Presentació
Estudi d'Arquitectura Tècnica de Móra la Nova (Ribera d'Ebre), especialitzat en la gestio i assessorament durant tot el procés constructiu, tant en obra nova, reformes o rehabilitacións d'habitatges, activitats, valoracions, informes, ITE, peritatges, etc

NOVA WEB


www.trinchan.cat

Entre altres temes, en aquesta web trobareu informació sobre el sector de la construcció i l'arquitectura, un recull de les principals obres realitzades, quines pautes tenim que seguir per fer el nostre habitatge més eficient, més sostenible i més saludable, tasques professionals en les que els arquitectes tècnics poden actuar, etc... .

logo
El món de la construcció es complex.

Quants cops heu sentit que fer-se el seu propi habitatge ha estat una de les experiències més desagradables viscudes ??

Més d'un 60 % de les obres presenten retards dels industrials, acabats defectuosos i increment de preus


Per gaudir de l'experiència de fer-se el seu propi habitatge, cal comptar amb una bona planificació i coordinar un bon equip de professionals.

MASCARETACARLOS TRINCHAN VIÑES

coatt


Arquitecte Tècnic
membre del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Tarragona i amb una experiència de més 25 anys dins del sector de la construcció.TASQUES

Projectes d'obra nova i rehabilitacions, reformes estructurals i d'interiors,...
Projectes d'activitats comercials, restauració, etc.
Direccions d'execució material d'habitatges, edifics comercials, etc
Informes, certificats, cèdules d'habitabilitat
Inspeccions tècniques de l'edifici (ITE)
Certificacions energetiques, valoracions,
Gestions de llicencies d'obra i tots aquells tràmits necessaris vinculats amb l'ambit de la construcció .........UBICACIO I CONTACTE

Despatx :  C/ Antoni Gaudi núm. 2, Móra la Nova (Tarragona)

Telfefon :   635 671 952

e-mail :  
carmiq@tinet.orgAMIANT - 2020

AJUDES PER LA RETIRADA DE PRODUCTES DE CONSTRUCCIÓ AMB AMIANT. 

El dia 21 de maig, surten publicades les bases per la retirada de productes de construcció amb contingut d'amiant.

Properament és publicarà la convocatoria de la subvenció, la cual pot cobrir el 100 % de l'import de la retirada, transport i gestió del residu que contingui aminat, amb un topall màxim de 12.000 €,

Tot un procés que cal que el realitzin empreses homologades per a manipular aquest tipus de residu tant perillos per la nostra salut.

https://dogc.gencat.cat/es/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=873611&language=es_ES

COB" ITV " DEL EDIFICIS

INSPECCIÓ TÈCNICA DELS EDIFICIS (ITE)

Tarragona,  la província on menys es revisen els edificis, arribant just al 25% del total.

No es necessari explicar la importància de realitzar una correcta inspecció als edificis, i sobre tot en aquells que tenen antiguitats superiors als 50 anys i un manteniment deficient o, ens molts casos inexistent.

Quants cops hem vist que la primera noticia del dia, es el desallotjament de veïns com a conseqüència d’un edifici que s’ha enfonsat ?

En èpoques d'entrada a la tardor o durant l'hivern, cal estar molt atents i sobretot en episodis de ventades o pluges fortes o continues. Cal remarcar que aquests condicionats atmosfèrics accentua els possibles problemes estructurals dels edificis.

Fer una revisió meticulosa a l’edifici, es important. I sobre tot quan de cop i volta, veiem una fissura que abans no existia. Val més preveure que curar.

Us adjunto un article del COAATT, on es parla de les dades sobre la redacció dels Informes d’Inspecció Tècnica del edificis :

iteLes últimes dades sobre Inspeccions Tècniques d'Edificis (ITE) realitzades a la província, confirmen els pèssims resultats vists fins ara. Sols el 25% dels edificis que, al desembre de 2018, havien d’haver passat la inspecció, l’han fet.

A la província 15.369 edificis haurien d’haver passat la inspecció, a desembre de 2018, però sols 3.864 l’han fet fins ara.

Al COAATT s’han visat o registrat 1.257 inspeccions tècniques, des de l’entrada en vigor del Decret de 2010. Aproximadament un 68% del total han estat realitzats per arquitectes tècnics col·legiats al COAATT. 

L' any 2018, a la província, es van fer un total de 2.105 inspeccions, més del doble de les realitzades al 2017, una tendència a l’alça que al 2019 s’espera sigui encara més marcada però que, amb les dades a la mà, és encara molt pobra.

Ja fa gairebé 10 anys de la publicació del Decret i la ITE no sembla encara mínimament implantada entre comunitats i propietaris, tot i que el Decret preveu sancions d’entre 9.000 i 90.000 euros per incomplir l’obligatorietat de passar aquesta revisió, en cas que es produeixi algun incident que afecti a béns o persones. 

Al 2018 el nombre de ITE’s registrades i assegurades al COAATT tan sols va arribar a les 405, aproximadament un 45% de les 1.010 inspeccions realitzades pels arquitectes tècnics col·legiats al COAATT. 

A nivell municipal les dades són molt similars a la mitjana, especialment als municipis petits. No és el cas de la ciutat de Tarragona on el nombre d’edificis inspeccionats frega el 50% o el municipi de Reus amb un 30%, unes dades molt similars a la ciutat de Barcelona.

Per comarques, al 2018, Tarragonès i Baix Camp ocupen més del 60% de les inspeccions realitzades. Per darrera es troben la Conca de Barberà i el Baix Penedès, totes dues comarques amb aproximadament un 12%, i finalment el Priorat amb un 2% del total.

Pel que fa a l’estat del parc inspeccionat, sols un 24% del edificis s’han qualificat sense deficiències. Amb deficiències lleus hi ha un 48%, amb deficiències importants un 18%, un 10% amb deficiències greus, i amb deficiències molt greus un 1%

Ens troben doncs amb un parc d’edificis amb un manteniment deficient i patologies generalitzades però que, majoritàriament, no impliquen un risc per a les persones. 

La majoria dels problemes els trobem a les façanes, cobertes i a les instal·lacions de sanejament. Per exemple és molt freqüent trobar, especialment als edificis més antics, dipòsits, tubs o cobertes de fibrociment.

Els problemes a l’estructura es troben especialment als sostres dels edificis, molt sovint induïdes per problemes de filtracions d’aigua i manca de manteniment.” 
 

http://www.apatgn.org/web/apatgn/actualitat/-/asset_publisher/5CXEvcNbS1yA/content/els-edificis-inspeccionats-a-la-provincia-arriben-al-25-/10374?redirect=%2Fweb%2Fapatgn%2Finici&inheritRedirect=true