Historia

 

El Col·legi Sant Rafael de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paúl fa prop de 175 anys que forma part de la societat de La Selva del Camp.

Va ser a l'any 1842 quan l'Ajuntament de La Selva del Camp confià l'educació de les selvatanes a les Filles de la Caritat. Així doncs en una societat on l'educació per les masses treballadores deixava molt que desitjar les Filles de la Caritat iniciaven la seva tasca educativa en aquesta població.

El seu fundador Vicenç de Paúl, va optar per estimar, acollir i educar aquells nens i nenes que en aquella època (segle XVII) a França no tenien lloc on fer-ho. Eren pobres i no tenien cap altre lloc on anar-hi. Fins i tot no coneixien els pares.

Actualment el Col·legi Sant Rafael (un convent del segle XVII) amb titularitat de les Filles de la Caritat, és un Col·legi concertat que continua dedicat a l'ensenyament. Un ensenyament que comparteixen amb altres mestres seglars que fa anys consoliden una manera de fer i que, juntament amb els alumnes i els pares, fan que el caràcter propi dels Col·legis Vicencians sigui possible a La Selva del Camp.