La Conca de BarberÓ

Benvinguts a la Conca de Barberà, una comarca per descobrir i visitar en qualsevol època de l'any.

Pas d’entrada a la Costa Daurada, dins de La Ruta del Cister i en un entorn rural, ofereix un ventall de possibilitats de lleure, esports, allotjaments, gastronomia, cultura, art, tradicions, activitats, natura, i rutes... que us permetrà gaudir d’unes bones vacances.

La bellesa paisatgística de les seves valls i el seu ric patrimoni historico-cultural són només dos motius per venir i descobrir-la.

Gaudeix d’un clima mediterrani de transició entre la suavitat de les zones costaneres i la continentalitat de les àrees interiors, marcada per una amplitud tèrmica notable entre el dia i la nit, que la converteixen en una zona privilegiada per al conreu de la vinya i l’elaboració de vins i caves.

Presenta un mosaic de contrastos paisatgístics diferenciats, per una banda la Conca estricta (centre i sud de la comarca) envoltada per carenes muntanyoses i drenada pels rius Francolí i el seu afluent, l’Anguera.
 
Conca Estricta

D'altra banda, al nord de la comarca, trobem la Baixa Segarra, que és la zona sud de l’altiplà de la Segarra i presenta una orografia molt diferent.
 
Baixa Segarra

Finalment el nord-est de les muntanyes de Prades (sudoccidental de la comarca), amb un paisatge de muntanya mitjana, extensos altiplans amb boscos i barrancs profunds.
 
Boscos de Poblet
 
La nostra comarca compta amb molts estabilments i allotjaments rurals que faran que la vostra estada sigui encara més acollidora, amb untracte familiar i un servei inmillorable, per tal de que us hi sentiu com a casa.
 
Mostra General en un mapa més gran