::Inici >Comunicacions sessió 1

Comunicacions sessió 1


- Rosa Congost Colomer i Enric Saguer Hom (Universitat de Girona): "De contractes de rabassa morta a emfiteusis perpètues: Una negociació des de baix? La regió de Girona, 1700-1900)."
Rosa Congost i Enric Saguer

- Ivo Elies Oliveras (Universitat de Barcelona): "De centres d'explotació agrícola a dinamitzadors de poblament. Els masos del terme castral de Subirats durant els durant els segles XV-XVIII." Ivo Elies


- Ricard Garcia Orallo (Universitat de Girona): "Crisi vitivinícola i mercat de crèdit. L'Alt Empordà i la Conca de Barberà a finals del segle XIX: una comparació." Ricard Garcia


- Manel Martínez García (Centre d’Estudis de la Conca de Barberà): "Construccions rurals relacionades amb el conreu de la vinya (l’exemple de la Conca de Barberà)." Manuel Martínez

- Alfons Méndez Vidal (Institut Menorquí d'Estudis): "La vinya menorquina els segles XVII i XVIII: l'expansió d'una agricultura tradicional." 
Alfons Méndez

- Belen Moreno Claverías (Universidad Autónoma de Madrid): "La rabassa morta y la defensa de su carácter enfitéutico. " Belen Moreno

- Lluís Parcerisas Benedé (Universitat de Barcelona-Université du Québec à Trois-Rivières): "L?evolució dels usos del sòl a la comarca del Maresme entre 1850 i 2007, i elpaper de la petita pagesia." 
Lluís Parcerisas

- Josep M. Porta Balanyà i Gabriel Serra Cendrós (Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà): "L'expansió del conreu de la vinya a la Conca de Barberà als segles XVIII i XIX."
Josep M. Porta i Gabriel Serra

- Pere Roca Fabregat: "Allò que la vinya s'endugué. L'expansió vitícola del segle XIX com una etapa en l'evolució del paisatge i la societat rural del Vallès Occidental." 
Pere Roca

- Daniel Sancho París (Institut d’Estudis Penedesencs): "El canó granífug a l'Alt Penedès a principis del segle XX." 
Daniel Sancho

- Alba Santos Cabré (Universitat de Barcelona): "Evolució demogràfica i fil·loxera al Priorat, 1880-1950."
Alba Santos

- Samuel Sardà Seuma (Universitat Pompeu Fabra): "Els primers vins de Catalunya: producció, comerç i consum en la protohistòria." 
Samuel Sardà

- Ricard Soto Company (Universitat de Barcelona): "La vinya a Mallorca després de la conquesta catalana: Un conreu de colonització feudal?" 
Ricard Soto

- Enric Tello Aragay i Marc Badia-Miró (Universitat de Barcelona): "Desigualtat i especialització vitícola a la província de Barcelona, a mitjans del segle XIX." 
Enric Tello i Marc Badia