Rosa, llibre i... Decideixo Decidir!

Per Sant Jordi, al Camp de Tarragona, continuem la recollida de signatures pel Dret a Decidir

Seguint la convocatòria que a nivell nacional feia la PDD i SiP, al Camp de Tarragona la PDD-Camp ha tornat a sortir al carrer en nombrosos pobles i ciutats per seguir donant opcions a la ciutadania de pronunciar-se.

Després de l'obstaculització judicial i policial del 9-M, el 23 d'Abril era una nova jornada d'esperança per la recollida de signatures. La recollida de signatures iniciada, precisament, el dia de Sant Jordi de l’any passat ha fet un llarg camí des d’aleshores i creiem que és una activitat més per tal d’aconseguir el Dret a Decidir del poble de Catalunya.

 9-M

El dia de les eleccions legislatives espanyoles i de les municipals i cantonals franceses, la PDD-Camp impulsa el Dret a Decidir.

Així doncs, diversos pobles i ciutats del Camp de Tarragona -i comarques properes-  organitzaren taules de recollida de signatures coordinats per la PDD-Camp.

A Tarragona, Reus, Valls van formar-se taules, però també a el Vendrell, Mora d'Ebre, Riera de Gaià, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, Torredembarra, Altafulla i la Riba. En menor mesura Riudoms i Alcover també participaren en la campanya.

Malgrat la ràtzia policial que va impedir la majoria de les taules, aquelles taules que van mantenir-se durant bona part del dia (el Vendrell i la Plaça de la Font de Tarragona) van recollir nombroses signatures.

Des de la PDD-Camp vam valorar molt positivament la jornada pel fet d'haver teixit una xarxa de voluntaris i entitats que volien col·laborar i tenien ganes de treballar en el camp del Dret a Decidir-Dret a l'autodeterminació d'una manera pacífica, democràtica i serena.Campanya Nacional: 9-M

Presentació nacional del 9-M amb presència del Camp.

Presentació 9M nacional - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

 

La PDD i SiP van presentar,  el passat dimarts 29 de gener del del 2008, la jornada de recollida de signatures pel Dret a Decidir que tindrà lloc el 9 de març.

L'acció està emmarcada en la campanya Decideixo decidir!, impulsada per ambdues plataformes i que tingué el seu inici duranta la Diada de Sant Jordi del 2007. La intenció, ara, és aprofitar la jornada del 9-M per a donar un nou impuls a la campanya. Tot plegat, però, amb la voluntat de no interferir en la jornada electoral.

 

 

En l'esmentada presentació no podia faltar, evidentment, representació de la PDD-Camp que ja coordina 25 punts de recollida de signatures! Així les nostres comarques desperten com a agents imprescindibles en el procés per l'exercici del dret a decidir.25 taules al Camp

En roda de premsa, es va presentar la campanya Decideixo Decidir al Camp de Tarragona.

Roda de premsaCamp - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

 

Aquest 19 de febrer del 2008 la PDD-Camp ha dut a terme una roda de premsa en la qual d'una banda s'ha explicat les activitats que la PDD i SiP duen a terme a nivell nacional i la present activitat de la secció territorial del Camp.

S'ha presentat la campanya de recollida de signatures que tindrà lloc el dia 9 de març a les nostres comarques, per ara, amb més de 25 taules coordinades, tot i que inicialment es pensava en la xifra de 15 taules.

A la roda de premsa, realitzada al Col·legi de Periodistes de Tarragona a les 12:00 del migdia, hi han intervingut en Joan Fradera i la Blanca Serra per part de la PDD Nacional, la Roser Gaitano per part de SiP així com d'en Francesc Marco com a representant de la PDD-Camp.

Podeu veure la notícia a la web de Sobirania i Progrés:

http://www.sobiraniaiprogres.cat/noticies/poder-participar-en-un-referendum-aixo-seria-la-democracia

 També podeu veure la repercussió a l'AVUI (amb un arxiu d'audio)

http://wwww.avui.cat/article/barcelona//22266/quinze/municipis/camp/tarragona/terres/lebre/tindran/taules/recollir/signatures/favor/dret/decidir.html

 

 PDD Camp de Tarragona!

Comença l'activitat "oficial" de la PDD-Camp després de mesos d'iniciar la recollida de signatures a les nostres comarques.

 

La Plataforma pel Dret a Decidir-Camp de Tarragona va nèixer “oficialment” al gener del 2008 –després de diversos contactes previs entre persones i entitats voluntàries del Camp que van començar la recollida de signatures al setembre del 2007- per tal de portar les iniciatives de la PDD i de Sobirania i Progrés a les comarques del Camp. Així mateix, amb l’objectiu de difondre el concepte del dret a decidir com a dret a l’autodeterminació, internacionalització del fet català i col·laborar en iniciatives que defensin els drets de la nostra nació.

L'objectiu de la campanya de recollida de signatures és portar-les a la comissió de peticions del Parlament per a què aquest plantegi a Madrid la reivindicació de la competència de convocar referèndums. Això s'hauria de fer a través d'una llei orgànica per la qual s'estableix la transferència per la via de l'article 150.2 de la Constitució espanyola, el mateix que es va fer servir per traspassar la competència de trànsit als Mossos d'Esquadra. A més de Catalunya, les plataformes han assegurat que, si hi ha un gruix suficient, la voluntat és portar la iniciativa a tots els parlaments dels Països Catalans.