Presentació
Aquest web pretén compartir reflexions, inquietuds i vivences quotidianes que un es va trobant en l'esdevenir del temps

icona rss Rss

Qui sóc?

Francesc Xavier Làzaro Alhambra

48x48-facebook.png48x48-twitter.png48x48-youtube.png48x48-linkedin.pngfoursquare.pnginstagram.png48x48-wordpress.png48x48-google.png48x48-pinterest.pngspotify.png48x48-email.png48x48-rss.pngFrancesc X. Làzaro
                                         

                                               
                                                                           
Lloc i data de naixement

Riudoms (Baix Camp), 20 de novembre de 1971.


Formació i trajectòria professional
Tècnic en Comerç Exterior.
 
Diplomat en Ciències Empresarials, per l'URV.
Postgrau en Gestió i Administració Local, per l'UAB.
Màster en Assessoria Fiscal, amb l'EFEM.
Actualment cursant un Màter MBA de Direcció i Administració d'Empreses a l'EAE-Escola d'Administració d'Empreses

Gerent de l'empresa Assessorament d’Empreses FLACOBS, S.L.
També gestiona, amb altres socis, la Sala Highland de Tarragona.


Trajectòria cívica
Sempre vinculat al món associacionista local des del vessant cultural, esportiu i juvenil. En matèria esportiva vaig ser jugador, entrenador i directiu de l’Associació Esportiva Futbol Sala Riudoms, i durant vint anys futbolista del C.D. Riudoms, passant per totes les categories des d'infantils fins l'equip de veterans.

En l’àmbit cultural, vaig ser durant més de nou anys (1998-2007) secretari del Centre d’Estudis Riudomencs Arnau del Palomar (CERAP), formant a la vegada part del Consell de Redacció de la revista Lo Floc. Anteriorment havia estat durant quatre anys col.laborador de L’Om, Revista de Riudoms. També he col.laborat diverses vegades amb la Colla Gegantera de Riudoms.

Sóc co-autor dels dos únics CD’s editats a Riudoms: Una visita virtual per Riudoms
i Gaudimedia, viatge per la biografia, les obres i els llocs de Gaudí (1852-1926). També he publicat articles i treballs d’investigació, entre els quals destaca La fallida del Banc de Reus.


Trajectòria política
Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des de l'any 2000, any que també m'integro en el Consell Polític de la secció local. Actualment sóc el secretari de finances de la secció local. Des del gener de 2007, fins el febrer de 2011, vaig ser President de la secció Local de Riudoms, I des de l'any 2003, fins el 2007, Director de la revista l'Esquerra i Coordinador del butlletí mensual Esquerra InfoMunicial.

Des del desembre de 2008 fins el febrer de 2011, vaig ser President de la Federació Comarcal d'Esquerra del Baix Camp, formant part de l'Executiva Regional d'ERC del Camp de Tarragonai del Conseller Nacional d'Esquerra. Des del febrer de 2011, ocupo la Secretaria de Formació de la Federació Comarcal d'Esquerra.

També des de l'agost de 2007 fins el maig de 2011. vaig ser
Conseller Comarcal del Baix Camp, estan adscrit a les Comissions Informatives de Règim Interior del Cosell, Pla d'Actuació Comarcal i de Polítiques de Coordinació del Consell. També vaig formar  part de la Junta de Govern del Consell, de la Comissió Paritària del Personal del Consell i del Patronat de Turisme del Baix Camp.

Altrament, des de l'agost de 2007 fins el juliol de 2011 vaig ser Vice-President de la societat pública Serveis Comarcals Mediambientals (SECOMSA)


Càrrecs institucionals actuals

Regidor de l’Ajuntament de Riudoms, des del maig de 2003, actualment estic adscrit a les Comissions Informatives d'Hisenda i Governació, Urbanisme i Activitats i Cultura, Esports, Joventut i Festes. També formo part de la Fundació Gaudí, de les societats Riudoms Gestió i Riudoms Serveis i del Consell Escolar Municipal i el Patronat de la Fira de l'Avellana.


Aficions i hobbies
M'encanta el teatre i la lectura (prometo ficar un apartat en el web d'obres de teatre vistes i de llibres llegits), així com la música.
També intento practicar esport, en l'actualitat faig una mica de pàdel amb els amics.
Per descomptat, m'encanta viatjar, cada any intento fer un viatge a païssos diferents per conèixer altres cultures, tradicions i gastronomia. Podeu consultar unes petites guies de viatge dels llocs visitats.