::Portada >XXIII Concurs de Castells de Tarragona

XXIII Concurs de Castells de Tarragona

xagatarragona.cat


Diumenge 3 d'octubre a les 10h a la Tarraco Arena Plaça
L
 Colla a Colla 
 
  Taula de premis 2010 
 Taula de puntuacions 2010 
El Minut a Minut
La Classificació 2010
oo

VILAFRANCA GUANYA EL CINQUÈ CONCURS I JOVES I VELLA DE VALLS OCUPEN SEGONA I TERCERA PLAÇA

LA JOVE TARRAGONA QUEDA QUARTA I ELS XIQUETS OCUPEN LA DESENA POSICIÓ

 
 
      La Tarraco Arena Plaça ha viscut el seu primer concurs després de la reforma amb una arena plena de gom a gom però amb algunes cadires a la grada buides. Durant la primera ronda s’han vist castells de diferents magnituds. Cal destacar del primer grup, el 4 de 9 amb folre i agulla dels de Vilafranca que l’han executat sense cap problema i el 3 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona i Joves de Valls que ambdós han carregat bé, però als liles cal fer menció a algun problema durant la descàrrega. Pel que fa al segon grup, cal ressaltar el 3 de 9 amb folre dels de Mataró i el 5 de 9 amb folre de la Vella de Valls, que aquest ha pujat amb molta tremolor i després de carregar-se ha fet llenya. En les dues rondes conjuntes els Serrallencs han deixat el 4 de 7 amb agulla amb intent, Gràcia, Barcelona, Lleida, Vendrell, Xicots Vilafranca i Xiquets de Tarragona han fet el 4 de 8 sense problemes i els Castellers de Sants han executat el 2 de 8 amb folre, la millor estructura de la ronda conjunta. Així doncs, es tancava una primera volta amb molts empats, lògicament, i amb un Vella en segona posició i a 118 punts del principal rival, els Castellers de Vilafranca.


 
      Als voltants de dos quarts de dotze ha començat la segona ronda, en aquesta ja s’ha començat a veure cap on volien anar les colles. Jove de Tarragona ha executat el 4 de 9 amb folre, al moment de carregar-se s’ha desestabilitzat una mica, però ràpidament s’ha tornat a consolidar, Joves de Valls ha repetit la mateixa estructura que els liles però sense gairebé cap problema, i els Castellers de Vilafranca s’han quedat a les portes de descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles, castell que complet els hi hauria donat ja molta força per assegurar-se el concurs. Pel que fa a l’altre sector, Capgrossos de Mataró ha descarregat un perfecte 4 de 9 amb folre i els la camisa gris brut, Sants, han carregat el 3 de 9 amb folre, després de que l’enxaneta carregués el castell, tremolés i cedís. També destacar que durant les rondes conjuntes no s’ha descarregat cap estructura de 8, Barcelona, Lleida i Xicots de Vilafranca han carregat la torre de 8 amb folre mentre que els Nens del Vendrell l’han deixat amb intent desmuntat, i els Xiquets de Tarragona han carregat el 5 de 8.

 
 
 
       La última ronda obligatòria ha acabat amb to agredolç per algunes colles i amb punts positius per altres, com sol passar en el Concurs. Jove de Tarragona i Capgrossos de Mataró no han sabut carregar el castell de gamma extra que es proposaven, ni el 5 de 9 amb folre ni el 2 de 9 amb folre i manilles, respectivament. Xicots de Vilafranca no ha pogut completar la seva tripleta després que el 3 de 8 els caigués. Pel que fa punts positius, Joves ha tastat la gamma extra carregant el 5 de 9 amb folre, tot i que quan l’enxaneta ha iniciat el descens, la tremolor ha guanyat al castell i s’ha quedat en carregat. Vilafranca ha tornat a demostrar el seu gran domini amb la gamma màxima sent l’única colla que ha descarregat el 5 de 9 amb folre, en aquesta edició; mentre que Sants ha igualat la millor diada de la seva història fent el 4 de 8; i Castellers de Barcelona i Lleida han fet la tripleta de 8, malgrat deixar ambdós el 2 de 8 amb folre carregat. Finalment la Vella de Valls ha tornat a agafar confiança després de la caiguda del Pilar de 8 amb el 3 de 9 amb folre descarregat.

 

 


 

 

 
 
 
 
     La primera ronda extraordinària ha servit per que a colles que sol portaven dos castells intentessin sortir amb com a mínim tres. A destacar, els liles de Tarragona que han fet el 5 de 8 i els Nens del Vendrell que han volgut tornar a intentar la torre de 8 amb folre, però de nou ha quedat en intent. Vilafranca volia marxar de la plaça demostrant al màxim el que saben però no ha pogut ser, ja que la torre de 8 neta que es proposaven ha fet llenya al pujar. Vella ha aprofitat també per fer puntuar el seu tercer castell hi ha tornat a proposar-se el pilar de 8 amb folre i manilles, castell que s’havia realitzat a la segona i s’havia quedat en intent, en aquesta ocasió, però, també s’ha quedat en intent, però just al moment en que l’enxaneta col·locava un peu damunt del dos.

 
 
 
     I pel que fa a la cinquena ronda, la que posa el punt i final al Concurs, han estat els Nens del Vendrell els que han descarregat la torre de 7, el mateix han intentat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau però malauradament els ha caigut. Per la seva banda els Capgrossos han fet l’estructura més destacada d’aquesta ronda fent el 2 de 8 amb folre. I la Vella ha volgut intentar per últim cop passa per davant de Joves fent el 2 de 9 amb folre i manilles, però de nou s’han tornat a quedar a les portes.

 

 

 

 

      D’aquesta manera el podi ha quedat amb els Castellers de Vilafranca (4795p.) en primera posició, en segona Joves Xiquets de Valls (3067p.) i en tercera Vella de Valls (2302p.). Jove de Tarragona ha ocupat la quarta posició, Xiquets de Tarragona la setena, la dotzena Nens del Vendrell i la tretzena i catorzena Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau, respectivament.

www.delcamp.cat
Tarragona, 3 d'octubre del 2010EL CONCURS DE CASTELLS EN DIRECTE PER XAGATARRAGONA.CAT

SERÀ LA PRIMERA VEGADA QUE EL MITJÀ RETRASMET EN DIRECTE UN ESDEVENIMENT

Portada      Xagatarragona.cat retransmetrà un Minut a Minut aquest diumenge per primera vegada a la història del mitjà. Aquest es dedicarà al Concurs de Castells que es celebra a Tarragona.
 
      La retransmissió començarà a les 9h (una hora abans de l’inici del Concurs) i finalitzarà als voltants de les 16h (hora en que es preveu que finalitzi l'esdeveniment). Aquesta pàgina informarà de totes les actuacions que es realitzin i de tot el que succeeixi a plaça. Alhora també es podrà seguir una classificació actualitzada al moment. En definitiva, xagatarragona.cat intentarà que el lector s’assabenti de tot el que passa a la Tarraco Arena Plaça.

Tarragona, 30 de setembre del 2010JA S'HAN FET PÚBLICS ELS GUANYADORS DEL CERTAMEN DE FOTOGRAFIA DEL CONCURS DE CASTELLS

L’OBJECTIU ERA IMITAR EL SÍMBOL DE L'ESDEVENIMENT

Guanyadora       Avui s’han fet públics els guanyadors del primer certament de fotografia del Concurs de Castells. Aquest consistia en imitar una o més persones el símbol del concurs, la piràmide. El primer premi que era una targeta regal del Corte Inglés valorada en 700€, ha estat atorgat a Lluís Balsells. La imatge que es caracteriza per la seva gran originalitat es ambientada al monument dels castellers de Tarragona.

Tarragona, 30 de setembre del 2010EXHAURIDES LES ENTRADES PEL XXIII CONCURS DE CASTELLS

AMB 40 MINUTS S'HAN VENUT LES 6.000 LOCALITATS QUE ES POSAVEN A LA VENDA

      Exhaurides les entrades del XXIII Concurs de Castells de Tarragona. Avui a les 12h s’han posat a la venda i a les 12.40h les 6.000 localitats que estaven a la venda ja s’han exhaurit. Tot i això l'organització del Concurs de Castells ha valorat el gran interès pel fet casteller i el Concurs, i ha lamentat que no s'hagi pogut satisfer l'elevadíssima demanda de localitats, cal dir que la venda electrònica d’entrades ha registrat unes 9.000 peticions de compra durant el matí.

Tarragona, 20 de setembre del 2010