::Portada >Medi ambient

Medi ambient

Bosc de la Marquesa, Platja Llarga...

SALVADA LA PLATJA LLARGA, DE MOMENT

EL PRESSUPOST PREVIST SERVIRÀ PER ENDERROCAR EL CIMENT DEL MIRACLE

platja llarga tarragona     El Ministeri de Medi Ambient ha retirat el projecte de passeig marítim de la platja Llarga. El pressupost previst anirà destinat a un pla de recuperació de l'espai natural. A més l'estalvi que suposa la no construcció del passeig es destinarà a enderrocar tot el bloc de ciment de la platja del Miracle.

     La Plataforma Salvem la Platja Llarga es mostra satisfeta de la notícia després d'anys de mobilització ciutadana.

Tarragona, 2 d'octubre del 2009NOVA CADENA HUMANA EL DISSABTE 25 DE JULIOL

LA PLATAFORMA SALVEM LA PLATJA LLARGA VOL UNIR LES DUES PUNTES

plaja llarga       La demanda del col·lectiu segueix sent la mateixa: preservar els pocs espais naturals que queden en el litoral Tarragona. Per aquest motiu s’oposen al projecte actual que encara contempla actuacions que consideren que serien del tot perjudicials per la platja, com la plantada d’arbres no autòctons.

més informació aquí

Tarragona, 20 de juliol del 2009LA PLATGA LLARGA SEGUEIX EN PERILL

EL 18 D'ABRIL A LES 12H ALS AIGUAMOLLS (ACTUAL APARCAMENT) HI HAURÀ UNA NOVA CADENA HUMANA

platja llarga     La plataforma "Salvem la Platja Llarga" segueix la seva lluita per evitar que en aquest espai natural es construeixin equipaments com un passeig. En aquests moments la situació segueix sent preocupant ja que el Ministeri ha assegurat que el projecte inicial ha canviat poc, tan sols, alguns materials. A més a principis del 2010 estaria previst començar les obres del sender que hauria de comunicar la Llarga amb el Miracle, aquest contaria amb fanals de 10m d'alçada i fins a 12 en els aparcaments.

     Davant d'això la plataforma ha organitzat pel dissabte 18 d'abril a les 12h una cadena humana als aiguamolls que s'utilitzen com aparcament (entre el restaurant "Mirall d'Estiu" i el "Club de Vela"). A més portaran aigua del mar als mateixos per recuperar-los de manera simbòlica.

Tarragona, 10 d'abril del 2009REPLANTACIÓ DEL LLIRI DE MAR

L'ACTIVITAT ES DURÀ A TERME A LA PLATJA LLARGA

platja llarga     La Plataforma Salvem la Platja Llarga, l'Associació Ecologista GATA i aquest cop també l'Ajuntament de Tarragona organitzen la replantació de bulbs de lliri de mar. Aquesta activitat entra dins de les activitats que la Plataforma està fent per reivindicar la platja llarga com un espai natural i per repoblar de vegetació l'actual zona d'aparcament, la qual no deixa de ser un aiguamoll en potència.

     La replantació començarà a les 10h al voltant del restaurant Iot, allà l'Ajuntament oferirà un esmorzar i tot seguit es procedirà a retirar plantes com els “dits de bruixa”, planta originària del nord d'Àfrica i que es menja part de la vegetació autòctona.

Tarragona, 28 de gener del 2009EL VESSAMENT PODRIA HAVER LLENÇAT A LA MAR 187 TONES DE CRU

PER AQUEST MOTIU LES ORGANITZACIONS ECOLOGISTES LOCALS DEMANEN TRANSPARÈNCIA I ICV HO PORTARÀ A EUROPA

vaixell enfonsat     El vaixell que es va enfonsar al moll Reus Sud del Port de Tarragona sembla tenir ja els tancs de fuel segellats, encara, però, manquen tasques de neteja externes. La ministra de foment, Magdalena Álvarez, va donar ahir un missatge de tranquil·litat a la població tarragonina.

     Tot i així les organitzacions ecologistes locals, com el GEPEC, demanen que es facin totes les actuacions necessàries per la neteja total de les aigües, a més de constatar que el Port concentra un alt nombre d'accidents ecològics l'any.

     Per la seva banda ICV ha anunciat a través de Raül Romeva, el seu eurodiputat, que portarà l'afer al Parlament Europeu amb una bateria de preguntes.

Tarragona, 10 de setembre del 2008

 EUROPA OBLIGARÀ A COMPLIR LA NORMATIVA MEDIAMBIENTAL

AIXÍ HO HA FET SABER LA COMISSIÓ DESPRÉS DE LA PREGUNTA D'ICV SOBRE L'AFER PLATJA LLARGA

platja llarga tarragona     Malgrat i que el nou consistori ha suavitzat gran part de les obres previstes per la remodelació de la platja Llarga, ICV ho ha portat al Parlament Europeu. El qual considera que l'actual projecte del Ministeri de Medi Ambient no compleix la normativa europea.

     Precisament per això la formació ecosocialista defensa que cal una reordenació dels usos de la platja però protegint en tot moment l'ecosistema i que dediqui els dines a regenerar la zona i no pas a destruir-la.

     Per la seva banda la Plataforma Salvem la Platja Llarga mostra la seva preocupació pel Centre Aquàtic previst pels Jocs del Mediterrani a les antigues instal·lacions esportives de la Ciutat de Repòs i de Vacances (entre la carretera de Barcelona i la platja).


Tarragona, 28 de juliol del 2008TARRAGONA ÉS LA QUE MÉS BROSSA FA I LA QUE MENYS RECICLA

ELS TARRAGONINS SÓN ELS QUE TENEN MENYS CONSCIÈNCIA ECOLÒGICA DEL PAÍS

contenidors tarragona    La dada és eloqüent 393.610,62 tones de brossa l'any 2007 al Camp de Tarragona. I d'aquestes només el 26,08% van poder ser reciclades, més de 7 punts per sota de la mitjana catalana. Aquestes dades s'agreugen precisament a la nostra comarca, el Tarragonès, sent la comarca que menys recicla juntament amb el Baix Penedès de tota Catalunya.

     Si ho comparem amb Espanya les dades tarragonines són molt millors i és que la mitjana estatal no supera el 12% dels residus totals. Tot i així l'objectiu està en el 60%, una xifra que encara queda molt lluny de la realitat.

Tarragona, 22 de juliol del 2008EL CEMENTIRI BRITÀNIC ÉS MUSEALITZARÀ

DEMÀ DIMARTS S'INICIARAN LES TASQUES DE NETEJA

cementiri dels jans - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      L'ajuntament de Tarragona i el consolat general britànic han arribat a un acord per tal de museitzar l'antic cementiri dels "Jans". El cementiri dels "Jans", és un dels més importants del mòn, allí s'hi enterraven pilots, gent estrangera,... per tant és un cementiri de gran interès històric, datat el 1700. Dimarts vinent, al passeig marítim de Rafael Casanova, lloc on és troba el cementiri, s'iniciaran les tasques de neteja, amb la brigada de l'ajuntament, i més tard és musealitzarà.

Tarragona, 7 de juliol del 2008EL PARC DE SANT PERE I SANT PAU I EL MUR VERD AMENAÇATS

EL PRIMER AMB UN PROJECTE DE PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL I EL SEGON AMB UNA PLANTA FOTOVOLTAICA

zona verda tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'Ajuntament pretén utilitzar aquest espais verds i no pas d'urbanitzables per instal·lar aquests equipaments. Pel moment les associacions de veïns de Sant Pere i Sant Pau i ICV han mostrat el seu rebuig pel fet que s'utilitzi el pulmó del barri i i un dels espais més verds de la ciutat per construir habitatges.

     Els ecosocialistes també s'han posicionat contraris a la planta fotovoltaica, la qual vol ser instal·lada al Mur Verd, motiu pel qual han aprofitat per denunciar el mal estat del mateix. Apostar per les energies renovables és essencial, però aquestes han d'anar en espais urbanitzables o en tot cas si es construeix en zona verda, s'ha de compensar la pèrdua d'aquesta amb altres espais.

Tarragona, 27 de juny del 2008CICLE DE CONCERTS PER SALVAR LA PLATAFORMA "SALVEM LA PLATJA LLARGA"

SERAN ELS PRIMERS DIUMENGES DE MAIG, JUNY I JULIOL A LES 20:00h A LA SALA ZERO

platja llarga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Malgrat i que a nivell local l'Ajuntament i la plataforma "Salvem la Platja Llarga" mantenen les millors relacions des de la seva creació, ho cert és que la idea de passeig no ha desaparegut del tot, cosa que si ha passat amb les urbanitzacions més properes, el que portarà, mitjançant ICV, tal i com va passar al Parlament, a Raül Romeva, l'eurodiputat ecosocialista, a preguntar l'opinió a la Comissió Europea.

     Per la seva banda la Plataforma ha organitzat tres concerts per acabar amb el dèficit de 2.500€ que pateix a dia d'avui. Aquests seran el primer diumenge de maig, de juny i de juliol a les vuit del vespre a la Sala Zero. Les actuacions aniran a càrrec de: Maria Santos, cantautora i Spanish Castle Magic, versions de Jimi Sendrix (el 4 de maig); Oscarboles, el cantautònom i Tumbuchú, so mestís (l'1 de juny); i Paco en la Luna, cantautor, i Backdoormen, pop rock (el 6 de juliol).

Tarragona, 28 d'abril del 2008ICV PORTA LA PLATJA LLARGA AL CONGRÈS

LA INTENCIÓ ES QUE ES RESPLANTEGI EL PASSEIG MARÍTIM

lluis balart - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El PSC i ERC van utilitzar durant la campanya electoral el "Salvem la Platja Llarga", però ho cert és que el silenci de l'alcalde i les declaracions de la regidora de medi ambient contradiuen el seu rebuig. Després de les diverses mostres ciutadanes contràries al passeig ara la política agafa el relleu i ICV porta una bateria de preguntes a la Ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, a més d'una proposició no de Llei, per tal d'anul·lar la construcció del passeig marítim.

    L'aprovació, però, no està assegurada, ja que tant el PSC, com ERC, CiU i PP, són part implicada en el projecte de remodelació de la platja llarga, l'antic equip de govern en presentar-lo i l'actual per no retirar-ho.

Tarragona, 3 de gener del 2008TERCERA CADENA HUMANA PER LA PLATJA LLARGA

SERÀ EL 27 D'OCTUBRE ENTRE LA CATEDRAL I L'AJUNTAMENT

platja llarga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

.....La Plataforma Salvem la Platja Llarga està organitzant la tercera cadena humana per tal d'evitar el projecte del passeig i la urbanització que modificaria l'estat semi natural que presenta actualment la platja. Està previst que la cadena es comenci a formar a 3/4 de 12 per a que al migdia estigui totalment formada fent dues files a banda i banda del pla de la Seu, carrer Major, baixada Misericòrdia i plaça de la Font. Vint minuts més tard i amb un aplaudiment es desmuntarà per començar a l'1a del migdia l'acte informatiu i la recollida de signatures a la plaça de la Font.


 

Tarragona, 13 d'octubre del 2007SEGONA CADENA HUMANA EN DEFENSA DE LA PLATJA LLARGA

L'ACTE L'HA ORGANITZAT LA PLATAFORMA SALVEM LA PLATJA LLARGA LA VIGÍLIA DE SANT MAGÍ

logotip de la platja llarga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

El dissabte 18 d'agost es farà la segona cadena humana en el llarg de la platja llarga en defensa de la seva conseració actual en un estat semi verge. La primera es va dur a terme el dissabte 21 de juliol aconseguint gairebé ajuntar les dues puntes de la platja, ara volen fer-la sencera i exigir a l'Ajuntament que es decanti clarament a favor o encontra després d'escoltar versions contradictòries.

Josep Lluís Navarro, regidor de territori, davant dels assentiments favorables de Carme Crespo, regidora de medi ambient, va assegurar que <<El passeig marítim es farà segur>> afegint que <<no serà com el del Miracle, sinó semblant al de l'Arrabassada>>. En canvi l'Alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar en una entrevista al Diari de Tarragona que <<allò que finalment es faci es semblarà més a la platja actual que la projectada>>. És evident, doncs, que el consistori a dia d'avui no té clar que farà amb la Platja Llarga o bé, no vol dir-ho.

Tarragona, 5 d'agost del 2007600 PERSONES EN DEFENSA DE LA PLATJA LLARGA

EL DIUMENGE 4 DE FEBRER LA PLATAFORMA CIUTADANA VA MOBILITZAR-SE PER EVITAR LA DESTRUCCIÓ DE LA PLATJA

platja llarga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Sota el lema “Salvem la Platja Llarga” 600 tarragonins van recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat. Entre els assistents només es va veure un polític, Lluís Balart, candidat a l’alcaldia per ICV-LP/EUiA. La marxa va acabar amb una representació on els especuladors amb l’ajut de les institucions destruïen la platja. Pel matí la plataforma va dur a terme una manifestació marítima desdibuixada per les condicions meteorològiques adverses. “Salvem la Platja Llarga” ja ha superat la xifra de les 9.000 signatures.

Tarragona, 17 de març del 2007MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE LA PLATJA LLARGA

PEL 4 DE MARÇ S’HA ORGANITZAT UNA MANIFESTACIÓ MARÍTIMA I UNA ALTRA PEL CENTRE DE LA CIUTAT

cinta mulet - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     A les dotze del migdia està prevista una marxa marítima amb tot tipus d’embarcacions que sortirà des de la Platja Llarga fins l’altura del Balcó del Mediterrani. A les sis de la tarda es durà a terme una marxa que començarà al mateix Balcó del Mediterrani i que acabarà a la Plaça de la Font.

     La concentració d’embarcacions té previst arribar a l’altura del balcó als vols de l’una del migdia on faran una exhibició fins les dues, quan tornaran a la Platja Llarga. La manifestació, per la seva banda, que s’encetarà al Balcó del Mediterrani, seguirà per la Rambla Nova fins la font del Centenari on girarà cap a Estanislau Figueres i Rambla Vella per cloure davant de l’Ajuntament. La Plataforma Salvem la Platja Llarga és l’organitzadora, la qual començarà la propera setmana la campanya explicativa d’ambdós actes.

Tarragona, 3 de febrer de 2007 | imatge: www.moviments.net/platjallargaUN BRINDIS PER LA PLATJA LLARGA

LA PLATAFORMA SALVEM LA PLATJA LLARGA FA UNA CRIDA PER LA NIT DE CAP D'ANY A LA PLAÇA DE LA FONT

platja llarga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La plataforma ecologista ha fet una convocatòria pel dia 31 de desembre a les dotze de la nit, quan obriran ampolles de cava per brindar sota el lema de: "Per la platja Llarga, pel món sencer"; davant de l'Ajuntament. L'any passat ja van fer-la i enguany s'espera una major participació.

Tarragona, 26 de desembre de 2006CADENA HUMANA EN DEFENSA DE LA PLATJA LLARGA

L'ACTE L'HA ORGANITZAT LA PLATAFORMA SALVEM LA PLATJA LLARGA EL DISSABTE 21 DE JULIOL

cadena humana platja llarga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Després de les eleccions la Plataforma Salvem la Platja Llarga va mostrar-se satisfeta després de que el nou concistori tingui intenció de dialogar amb ells. L'acte està previst que comenci a les 12 del migdia amb la cadena humana, una hora després es llegirà el manifest amenitzada l'espera amb lectures de poesia, música... El lema escollit presenta el rebuig a les intervencions urbanístiques a les platges naturals.

Tarragona, 12 de juliol del 2007ICV-LP DEMANA EXPLICACIONS EN EL RETARD DEL SOTERRAMENT DE CONTENIDORS

GAIREBÉ MIG ANY DESPRÉS DE L'ANUNCI NO HAN ACABAT CAP ILLA

contenidors - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Tot i que els forats fa mesos que estan fets encara no s'han tapat. Això fa que hi hagi algunes situacions de perill, perquè les balles de protecció cedeixen amb el vent i la senyalització és deficient, fins i tot en alguns casos ha estat nul·la. Ara el grup municipal ICV-LP demana explicacions al consistori, el qual s'ha limitat a dir que s'han trobat amb problemes habituals, tan del terreny com dels materials que han de subministrar.

Tarragona, 26 de desembre de 2006EL NOU GOVERN REOBRE EL PROJECTE TRAMCAMP

EL GOVERN D'ENTESA POSA DAMUNT LA TAULA L'ANHELAT PROJECTE DEL TRAMVIA DEL CAMP

trambaix - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

    El TRAMCAMP hauria d'unir les poblacions de Reus, Tarragona, Cambrils i Vila-Seca, a més de Port Aventura i el complex químic. El projecte fou demanat per ICV i aprovat pels consistoris dels municipis mencionats, però finalment va ser desestimat per considerar-ho poc factible.

imatge de: laMalla.net

     L'actual govern, però, considera que el Camp de Tarragona necessita un pla de transport públic que pugui permetre als ciutadans desplaçar-se de manera interurbana, oferta que actualment no hi ha. A més d’afavorir el transport sostenible i les relacions socials entre ciutadans.

     El TRAMCAMP tindria uns usuaris potencials que es mourien entre els 350.000 als més de 600.000 a l'estiu. El que està clar, però, és que pel 2010 serà molt difícil que estigui enllestit, però el projecte ja ha estat afegit en l'apartat d’infrastructures de l'acord de govern, el que significa un pas molt important per la posterior execució del tramvia.

Tarragona, 10 de desembre de 2006EL FORTÍ DE LA REINA S’HAURÀ D’ENDERROCAR

L’AJUNTAMENT HA ESGOTAT TOTES LES VIES JURÍDIQUES PER TAL D’EVITAR L’ENDERROC DEL RESTAURANT

forti de la reina - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs d’emparament, que havia presentat l’Ajuntament, per tal d’evitar tirar a terra el restaurant instal·lat a l’interior del Fortí de la Reina. El qual haurà de quedar en el mateix estat que es trobava abans de la construcció del local hostaler.

     Ja feia més de setze anys que el possible enderroc es trobava en els jutjats, després que la procuradora Rosa Elías denunciés el cas. El motiu és molt clar, la construcció d’aquest es troba en una zona marcada com a verda, i com a tal s’haurà de convertir en això. El consistori ja ha dit que ha esgotat totes les vies i que ells han intentat vetllar en tot moment pels interessos de la ciutat.

Tarragona, 6 de desembre de 2006SALVEM LA PLATJA LLARGA REUNEIX 500 PERSONES

VAN APROFITAR-HO PER RECOLLIR MÉS SIGNATURES, DE LES MÉS DE 6.000 QUE JA TENEN

platja llarga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La plataforma ciutadana va celebrar el seu acte central per tal de difondre les seves peticions davant el projecte de construcció del passeig i una possible urbanització de més de 500 habitatges, el passat diumenge 3 de desembre. Les seves expectatives preveuen recaptar unes 12.000 signatures per tal de donar més pressió al consistori.

Tarragona, 6 de desembre de 2006 | www.moviments.net/platjallargaCONCENTRACIÓ SALVEM LA PLATJA LLARGA

DIUMENGE 3 DE DESEMBRE A LES SET DEL VESPRE A LA PLAÇA DE LA FONT

salvem la platja llarga - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La plataforma ecologista, Salvem la Platja Llarga, durà a terme el diumenge 3 de desembre una concentració a la plaça de la Font (19:00h) per tal d'aturar el projecte de passeig marítim que inclou: 2,7 km de llarg i 6 d'amplada i una urbanització de més de 500 habitatges. La plataforma ja ha dut a terme diverses accions per tal de donar a conèixer la importància ecològica d'aquest espai, una de les poques platges naturals de la nostra costa.

     Finalment destacar que està prevista l'acuació d'un grup de gralles i timbals a més de la cantada de l'havanera de la Platja Llarga, el que li donarà un caire festiu a la concentració. A més a continuació podeu trobar el manifest al que xagatarragona.cat ha tingut accès.

Tarragona, 18 de novembre de 2006 | www.moviments.net/platjallarga
RECUERDO DE LA COSTA DAURADA

EL GEPEC ENGEGA UNA CAMPANYA CONTRA EL MODEL URBANÍSTIC DE LA COSTA DAURADA

gepec - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Sota el lema "Recuerdo de la costa Daurada" i una grua com a imatge, el grup ecologista GEPEC denuncia, en samarretes, el creixement de la costa en el Camp de Tarragona i en les Terres de l'Ebre. Aquesta campanya arriba quan aquesta està al llindar del 50% de sòl urbanitzat des de fa vint anys.

imatge cedida per: laMalla.cat

     A més aquesta campanya ve acompanyada per un estudi on es presenten diverses reflexions sobre el tema. Els ecologistes destaquen el fet que la majoria d'aquestes edificacions són segones recidències i què romanen tancades la majoria del temps sense donar cap benefici. Per tant no entenen que es continuï apostant, encara, per aquest model quan el sector serveis representa el 60% en la demarcació.

     D'aquesta manera pretenen fer reflexionar als polítics i conscienciar a tota la societat. I fer veure que aquest model és insostenible, per la senzilla raó què els habitatges creixen el doble que el nombre d'habitants.FUGA DE 20.000 LITRES DE FUEL A REPSOL

LA GENERALITAT OBRIRÀ UN EXPEDIENT A L'EMPRESA, TOT I QUE ASSEGURA QUE NO VA HAVER PERILL

poligon - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Una canonada que transportava Fuel des del Port fins la refineria va tenir una fuga de 20.000 litres. El motiu encara es desconeix i per aquest motiu la Generalitat obrirà un expedient a Repsol-YPF, a més de comprovar que la reacció dels bombers va ser adient.

     Tot i així des de la subdelegació del govern s'assegura que en cap moment es va viure cap situació de perill per a la població, sense entrar en més detalls del motiu pel qual ha canviat de parer i finalment obrirà l'expedient informatiu.

    COMENÇA EL SOTERRAMENT DE CONTENIDORS

SANT PERE I SANT PAU SERÀ LA PRIMERA ZONA ON SERAN SUBSTITUÏTS

contenidors_miquel_servet - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat la immediata construcció de la primera illa de contenidors a la cruïlla de Miquel Servet amb Blanca d'Anjou, li seguiran els de Violant d'Hongria, Plaça Catalunya, Plaça de la Sardana, Bloc Miramar I i la Sardenya. Cada illa comptarà amb sis contenidors destinats a les restes orgàniques, al vidre, al paper, als envasos Contenidors de Miquel Servet i al rebuig.

     Posteriorment s'adequaran les zones de la Part Alta, del centre i de la resta de barris, fins arribar al total de 95 illes. La previsió situa el mes de Febrer o Març de l'any vinent com a data on totes les illes estaran en funcionament. El cost és de 7.118.071 euros, dels quals el 80 per cent els aporta la Unió Europea, mitjançant els Fons de Cohesió i el 20 per cent l’Ajuntament.

Tarragona, 26 de juliol de 2006Greenpeace denuncia nou punts negres al litoral tarragoní

Del total dels setze denunciats a Catalunya. Un d'aquests es situa a la Platja Llarga de Tarragona.

bosc de la marquesa - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'informe anual de Greenpeace ha situat el litoral de la demarcació com el que té més punts conflictius. Destaca el cas més preocupant de Port Aventura, on està previst la construcció de Camps de Golfs i Hotels. A Tarragona ciutat també apareix en aquest trist informe, pel polèmic projecte de creació d'un passeig a la Platja Llarga.

     També cal destacar, però, que ha Catalunya és on menys punts negres hi han, però també on més superfície costanera hi ha construïda (vora el 33%). Tampoc no té cap cas de corrupció, convertint-se amb l'única comunitat que careix d'aquests.

     Això ha coincidit amb la presentació d'una proposta de DEPANA Tarragona, la Conselleria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona i SES Tarragona per la creació d'una reserva marítima en el litoral de la ciutat. A més d'arribar a ser una reserva marítima a la Punta de la Móra i Tamarit. Però aquest procés és extremadament llarg i només es troba en estat embrionari.................................................................................

es permet la reproducció d'aquesta pàgina sempre que se citi clarament la font

xagatarragona.cat