Enllaços d'interès
laMalla
Tarragona la bonica

NOTÍCIES


MOLT AVIAT EL NOU XAGATARRAGONA.CAT

AQUEST CARNAVAL ESTRENAREM UN NOU FORMAT ON ELS CASTELLS I EL NÀSTIC SERAN ELS PROTAGONISTES

xagatarragona.catAquests dies estem preparant la que serà la nova versió de xagatarragona.cat en la qual abandonarem de manera definitiva el format de diari digital generalista que ens va identificar en la nostra primera etapa sent el primer d’aquestes característiques d’existir a la ciutat de Tarragona.

nou xaga tarragonaA partir d’aquest Carnaval ens reorganitzem. Durant la temporada de futbol trobareu setmanalment tota la informació del primer equip del Nàstic. A més tan bon punt comenci la temporada castellera aquí tindreu totes les actuacions de les quatre colles de la ciutat.

xagatarragonaA banda recuperarem el seguiment teatral i seguirem activant diversos especials, el primer del qual serà per Carnaval. La resta aniran apareixent puntualment segons l’època de l’any. Setmana Santa, el Concurs de Focs Artificials, Sant Magí o Santa Tecla seran altres dels que crearem.


Tarragona, 29 de gener del 2011EL CORTE INGLÉS ES PREPARÀ PEL DIA 8

OBRIRÀ LES PORTES DE 10 A 22H

Corte Ingles2     Avui, s’ha presentat el nou centre comercial d’El Corte Inglés. Aquest centre obrirà al públic les portes el dia 8 d’octubre de les 10 a les 22h ininterrompudament, i es dirigirà a més de 450000 persones (41 municipis). Durant la presentació l’equip ha volgut remarcar la feina ben feta que s’ha fet i fer esment de que el tracte rebut per part de l’Ajuntament ha estat excel·lent.

Corte Ingles4
     El nou espai que es troba a l’interior d’una arquitectura lleugera i atractiva, amb un façana totalment tancada i les altres tres semiobertes, conté 29971 metres quadrats d’àrea comercial, en els quals hi treballaran 865 treballadors, amb una mitjana de 29 anys. El centre el formen quatre plantes de pàrquing (més de 1000 places), un soterrani, la planta baixa i sis plantes de venda. Alhora cal destacar apostes medi ambientals que s’han fet, com que el centre es produirà energia elèctrica per si mateix o que té tres places de cotxe elèctric. 
 
 
 
Corte Ingles1De menys a més
     Els inicis del Corte Inglés es remunten al 1934 amb una sastreria, a partir dels 60 i 70 va iniciar el procés de diversificació que coneixem fins ara, actualment es troba a Espanya i Portugal. Actualment són els magatzem líders a Europa i segons mundialment. Els pilars que els han portat fins aquí són els de seguir els gustos del Client.

Tarragona, 6 d'octubre del 2010PRESENTAT EL PLA PER ATREURE EL PÚBLIC DE EL CORTE INGLÉS

UNA NOVA LÍNIA DE LA EMT UNIRÀ EL PARC FLUVIAL AMB EL CARRER SANT AGUSTÍ, PASSANT PER TOTA LA RAMBLA NOVA

Bus TGN DE COMPRES      L’Ajuntament de Tarragona ha presentat el pla que s’ha preparat per l’arribada de El Corte Inglés. La principal novetat es la implantació d’una nova linia a la EMT, la línia TGN de Compres, aquesta farà el recorregut: Parc Fluvial, carrer Pon i Gol, Francesc Macià, Plaça Generalitat, Lluís Companys, Plaça Imperial, Rambla Nova 106, Nova 90, Nova 68 i Teatres. I té com objectiu que aquella gent que vingui al gran centre pugui tenir també l’oportunitat d’anar al centre de la ciutat. El bitllet de bus tindrà el preu d’1 euro, però s’aniran realitzant promocions i campanyes per tal d’abaratir-lo o regalar-lo.
 
     Aquesta anunciada no és la única novetat, sinó que també es pot destacar els canvis de mobilitat que s’han fet a la zona com: la semaforització del pas de vianants ubicat davant del carrer Covadononga, els passos de vianants de les rotondes de la plaça de la Generalitat i l’avinguda Andorra i Catalunya, a més de crear unes places per a vehicles de seguretat i emergències a República Argentina, 8 places de taxis i 5 places de càrrega i descàrrega amb horari compartit.
 
      En tot això cal sumar-hi l’aposta d’instaurar un punt informatiu a la zona, al que permeti als clients conèixer el que hi ha al centre ciutat. Aquesta juntament amb la implantació de la línia de bus s’estaran fins el 8 de gener, moment en que es decidirà si és rendible mantenir-ho.

Tarragona, 5 d'octubre del 2010EL DIA 8 LES PORTES DE EL CORTE INGLES S'OBRIRAN A TARRAGONA

EL CENTRE ESTÀ ULTIMANT ELS ÚLTIMS DETALLS

El Corte Inglés panel informatiu      El Corte Inglés està a punt d’obrir les seves portes a la ciutat de tarragonina, es per això que el gran centre està ultimant totes les coses perquè el dia 8 s’obrin les portes sense cap problema. Durant els darrers dies molts ciutadans han percebut la nova senyalització de guia al Corte Ingles o incloses les obres realitzades a la zona del centre (millores a la plaça Generalitat, canvis als passos de zebra). Demà, Sergi de los Rios, conseller Promoció Econòmica i Estratègies de la Ciutat, i Carles Castillo, conseller Seguretat Ciudadania i Mobilitat, realitzaran una roda de premsa per tal d’informar sobre la repercussió del Corte Inglés a la ciutat de Tarragona. Es així que el compte enrere per que la Rambla de Lluís Companys s’ompli de ciutadans per veure el centre, ja ha començat.

Tarragona, 4 d'octubre del 2010LA VUELTA ESPANYA 2010 SORTIRA EL 7 DE SETEMBRE DES DE TARRAGONA

ES DIRIGIRAN CAP A VILANOVA I LA GELTRÚ

Presentació La Vuelta     Tarragona tornarà a gaudir enguany d’una sortida de la Vuelta Espanya que aquest cop es dirigirà cap Vilanova i la Geltrú i tindrà un recorregut de 175 quilòmetres. L’esmentada jornada es celebrarà el dia 7 de setembre just un dia després del dia de descans, el dia 6, la convocatòria d’equips serà als voltants de les 12h i la sortida a les 13.10h.

Tarragona 15 d'agost del 2010PRESENTADA LA RESTAURACIÓ DEL BALCÓ

LA OBRA HA TINGUT UN COST DE 228.457,91€

balco restaurat     El balcó del Mediterrani restaurat ja ha estat presentat, així ho han fet avui a les 12h del matí l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i el conseller d’Espais Públics, Antonio Rodríguez. La restauració dels 60 metres de balcó ha tingut un cost total de 228.457,91€ i ha durat 6 mesos.

Tarragona, 31 de març del 2010CINEMES NOUS EL 2011

EL NUCLI DE TARRAGONA COMPTARÀ L'ANY VINENT AMB UNES NOVES SALES DE CINEMA

Presentació cinemes tarragona      Tarragona comptarà la primavera que ve amb unes sales de cinema al nucli de la ciutat. Així ho ha fet públic avui l’alcalde de la ciutat i el gerent del Parc Central, Pere Pairó, lloc on aniran situats els cinemes.
 
      El projecte presentat avui preveu començar passat l’estiu 2010 i ser inaugurat durant la primavera del 2011, cal dir que el consistori ja ha facilitat totes les llicencies de construcció. D’aquesta manera amb la realització d’aquest projecte es passarà de les 6 sales, que hi havia anteriorment, a 10. El que no s’ha desvetllat en cap moment es quina companyia operadora se’n farà càrrec del cinema, però ja s’ha anunciat que s’està negociant amb les principals de l’Estat. Aquesta que se’n faci càrrec ja serà la que decidirà les característiques tècniques (número de sales, 3D, places...).
 
     Amb l’elaboració d’aquestes sales de cinema s’iniciarà doncs la primera fase d’ampliació del Parc Central. Aquesta fase ampliarà 2500 metres quadrats dels 8000 metres quadrats que es pretenen ampliar, aquesta inicial ampliació es realitzarà a la zona superior d’aparcament del centre comercial.

Tarragona, 29 d'abril del 2010DURANT EL 2009 ES VAN DUR A TERME 128 ACTIVITATS AL PALAU FIRAL I DE CONGRESSOS

EL RECINTE VA TANCAR L'ANY AMB UN IMPACTE ECONÒMIC DE 6.225.450€

Logotip Palau      Avui, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Estratègies de Ciutat, Sergi de los Rios i el president de l’EMDET, Pau Ricomà, han fet balanç de l’activitat del 2009 del Palau Firal i de Congressos. El Palau tanca l’any amb uns números bastant bons, en total s’han organitzat 128 activitats (15 de congressos, 6 de fires, 52 de jornades/reunions, 29 concerts, 19 gales, 4 altres i 3 d’exposicions) que han tingut un total de 108.910 visitants i han deixat un impacte econòmic de 6.225.450€.

      A part del balanç, també s’han fet públiques algunes de les activitats concertades per aquest any 2010. De moment s’han confirmat 12 congressos, 5 fires, 3 exposicions, 8 concerts i 3 gales.

Tarragona, 22 de gener del 2010PROTECCIÓ CIVIL TARRAGONA AMB HAITÍ

ELS SIS REPRESENTANTS TARRAGONINS JA HAN TORNAT

Roda de premsa Protecció Civil     L'Ajuntament de Tarragona va rebre als integrants de la secció canina que van estar quatre dies a l'illa. Tot i que no van poder entrar a Haití van estar en La Fortaleza, un municipi de la República Dominicana molt proper a la frontera. Allà van poder comprovar com tot estava col·lapsat. La metge de l'expedició va explicar que va haver de fer-se càrrec de 200 pacients ja que no hi havia ningú més. La situació, doncs, és alarmant.

     També han hagut de tornar sense haver pogut arribar al nucli més crític ja que l'ajuda internacional, essencialment d'aliments i medicaments, costa molt repartir-la ja que les autoritats del país estan del tot col·lapsades. De fet un dels tarragonins va haver d'ajudar a fer els protocols d'actuació.

Roda de premsa Protecció Civil     Així doncs han demanat a la ciutadania tarragonina que col·labori amb tot, especialment amb les festes per recaptar diners, aliments i medicaments que es faran aquest cap de setmana al Palau de Congressos i a la Colla Jove.

Tarragona, 22 de gener del 2010L'ALCALDE, BALLESTEROS HA PRESENTAT EL PLA TARRAGONA 2022

EL PLA DEFINEIX UNA CONCEPCIÓ GLOBAL DE TARRAGONA A PARTIR D'UN ANÀLISI A FONS DE DIFERENTS SECTORS.

Alcalde de Tarragona     L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha realitzat avui una conferència al col·legi de Periodistes. L’acte que ha anat sota el títol de “Tarragona davant una dècada decisiva” ha servit per a què l’alcalde fes públiques les línies bàsiques a seguir durant la propera dècada.
La conferència s’ha dividit en tres blocs:

      Primerament, l’alcalde ha fet un resum de la gestió municipal del 2009.

      En segon lloc, s’ha dedicat ha analitzar els projectes d’aquest 2010, fent especial atenció a “la transformació de la Tabacalera en una Ciutat de la Cultura; l’aprovació provisional del POUM; la inauguració del Teatre Tarragona; l’inici de les obres del Mercat Central; l’entrada en funcionament de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana i del Corte Inglés; la Ciutat Esportiva; i la redacció de l’estudi informatiu de la Façana Marítima”. Fent un petit parèntesis, l’alcalde també ha aprofitat el moment per disculpar-se de les molèsties que causen les obres del mercat. Evidentment, també s’ha parlat del tema econòmic, on ha volgut fer referència a el important paper de l’Ajuntament de Tarragona, ja que el govern ha congelat l’IBI, IAE, l’Impost de Vehicles, la recollida d’escombraries, entre d’altres, a més de permetre que 8.000 escolars viatgin gratuïtament amb l’autobús.

     I per última, l’alcalde ha parlat del futur de la ciutat i ha deixat ben clar “Tarragona ha de deixar de ser la ciutat dels projectes per ser un projecte de ciutat”, per aquest motiu necessita la ciutat un canvi de ritme i es concreta en un projecte nou: Tarragona 2022. Es tracta d’un pla de plans que aglutinarà per primera vegada els 16 plans estratègics que conviuen a la ciutat. “El Pla Tarragona 2022 defineix una concepció global de Tarragona a partir d’un anàlisi a fons dels diferents sectors econòmics; del medi ambient; de la cultura; de la qualitat de vida i l’entorn urbà; del potencial demogràfic; de les infraestructures; o de la col·laboració entre el sector privat i les administracions públiques. També de la projecció exterior”, ha afegit l’alcalde.

Tarragona, 22 de gener del 2010

 DEMÀ CONCENTRACIÓ EN DEFENSA DE LA CAPITALITAT

AL PLA DE LA SEU A LES 13H

      Gran mobilització per la concentració en defensa de la capitalitat de Tarragona que porta per nom Tarragona som tots, Tarragona capital, que es celebrarà demà a les 13h al Pla de la Seu. L’acte que es celebrarà demà iniciarà amb la lectura del manifest, per part de la ballarina tarragonina Arantxa Sagardoy, seguit de la intervenció de l’ex rector de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Martí Castells. La presidenta del Mou-te, Anna Gispert, també adreçarà als assistents unes paraules per, finalment, cloure l’acte l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Les quatre colles castelleres de la ciutat tancaran la concentració.

      Cal dir, que avui el regidor de Relacions Ciutadanes, Manolo López Pasca, ha lliurat en nom de l’Ajuntament de Tarragona i altres entitats de la ciutat les al·legacions per modificar l’avant-projecte de llei de vegueries. El regidor ha destacat “la implicació de la societat tarragonina en la campanya. La concentració de demà ha de servir per defensar el sentiment de capitalitat”.

Tarragona, 29 de desembre del 2009EL SENAT TARRAGONÍ ES REUNEIX, DEMÀ

LA REUNIÓ TRACTARÀ DOS TEMES PRINCIPALS: TARRAGONA 2017 I INFRAESTRUCTURES

Tarragona 2017      El Senat tarragoní es reunirà demà, dissabte 5 de setembre a les 10h del matí, per tal de celebrar una reunió que tracti principalment dos temes. El primer tema és la Candidatura dels Jocs del Mediterrani 2017, on els membres de la candidatura faran una breu explicació de la mateixa, i en següent tema, el tinent d’alcalde de Territori, Xavier Tarrés, farà una exposició sobre l’estat de les infraestructures a la ciutat que obrirà un debat entre els assistents.

Tarragona, 4 de setembre del 2009S'INTAL·LEN 80 PLACES D'APARCAMENT DE BICICLETES

JOSÉ COSANO: "LA INICIATIVA TÉ COM A OBJECTIU PROMOCIONAR L'ESPORT"

Presentació bicicletes      El conseller d’Esports José Cosano i el tinent alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat han presentat, aquest matí, el pla iniciat de la instal·lació d’aparcaments per a bicicletes a diferents punts de la ciutat. En aquest pla s’han col·locat 10 mòduls que compten amb 8 espais, sumen un total de 80 places per aparcar bicicletes a la ciutat. El pressupost total d’aquesta actuació és de 8.000 €. El conseller d’Esports, José Cosano ha explicat que “la iniciativa té com a objectiu promocionar l’esport, connectar la ciutat i que la bicicleta esdevingui un mitjà de transport més”.
 
L’ubicació dels 10 mòduls ha estat la següent:
5 als equipaments esportius de la ciutat
·         Complex Esportiu de CampClar
·         Piscina del Serrallo i Part Baixa
·         Piscina de Bonavista
·         Piscina de Sant Pere i Sant Pau
·         Complex esportiu de Sant Salvador
5 a altres punts de la ciutat:
·         Plaça de la Font
·         Passeig de Sant Antoni, 100
·         Carrer de les Coques, 3
·         Plaça de la Pedrera davant estació de RENFE
·         Passeig platja de la Savinosa

Tarragona, 18 d'agost del 2009AUGMENTA EL NOMBRE DE VISITES A LA CIUTAT

L’INCREMENT HA ESTAT D’UN 23% MÉS QUE L’ANY PASSAT

S. Rios presentació      Tarragona ha incrementat el seu nombre de visitants, això fa que la ciutat es consolidi com una destinació turística. Aprofitant aquests bons número i per tal de millorar el servei envers als turistes el Patronat Municipal de Turisme ha instal·lat quatre tòtems d’informació, tres a l’estació d’autobusos (un a l’interior i dos a l’exterior) i un a l’estació de trens, majors punts d’arribada dels visitants que arriben a la ciutat. L’objectiu és que els turistes disposin d’un plànol tan bon punt arriben perquè es puguin orientar.

Tarragona, 11 d'agost del 200926 AGENTS NOUS A LA GUÀRDIA URBANA

AMB AQUESTA PROMOCIÓ S'AUGMENTA UN 11,5% LA PLANTILLA

Agents Guàrdia Urbana      A partir d’avui, la Guardia Urbana compta amb 26 agents nous. Aquestes noves incorporacions permetran reforçar la policia de proximitat. Els nous agents formen part de la 22ª promoció, composada per 23 homes i 3 dones, amb una mitjana de 28 anys. Amb aquesta promoció s’augmenta un 11,5% la plantilla de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Cal dir, que abans de finals d’any s’esperen incorporar 15 agents nous més. Ens aquests moments la plantilla queda composada per 228 efectius (3 intendents majors, 5 sotsinspectors, 4 sergents, 28 caporals i 188 agents).

Tarragona, 8 de juliol del 2009CIBERÀGORA 2009

AVUI S'HAN INAUGURAT LES JORNADES

Ciberàgora 09      Ja està inaugurada la Ciberàgora, Jornades de Seguretat Informàtica i Estratègica que se celebren fins demà al Palau de Congressos. Les esmentades jornades tracten de la relació de l’aplicació de les noves TIC a la protecció de la seguretat ciutadana. Cal recordar, que aquestes jornades estan incloses al programa de la Universitat d’Estiu de la Rovira i Virgili.

Tarragona, 2 de juliol del 2009OBERTA AL PÚBLIC L'EXPO SALUT I BENESTAR

AHIR EL VAN OBRIR I ESTARÀ OBERT FINS EL DIUMENGE 26 D'ABRIL

Inauguració Expo Salut i Benestar     L'Expo Salut i Benestar és, segons paraules del mateix Sergi de los Rios, "un saló dels que Tarragona necessita, nou i específic". Aquest és la primera vegada que es celebra a la ciutat i pretén consolidar l'oferta del Palau Firal amb salons especialitats. A la inauguració van assistir alguns jugadors del Nàstic com Jordi Alba o Ruben Perez.

Tarragona, 25 d'abril del 2009TANCADA CONTRA EL PLA BOLONYA A L'URV

UNA VINTENA D'ALUMNES HAN PASSAT LA PRIMERA NIT AL CAMPUS CATALUNYA

bologna     Després d'una jornada de protestes que va comptar amb menys participació de la que és habitual es va decidir en assemblea secundar una tancada. D'aquesta manera les i els estudiants volen criticar algunes de les conseqüències que ja està tenint la implantació del pla a l'URV. Per una banda creuen que el currículum dels nous Graus són del tot insuficients, obligant a l'alumnat a crusar màsters una vegada finalitzats els mateixos. Un dels punts, també, conflictius és el fet de deixar la porta oberta a l'entrada de capital privat.

Tarragona, 29 d'abril del 2009PRIMER DE MAIG

CO.BAS DENÚNCIA QUE ELS TREBALLADORS D’EL CORTE INGLÉS TREBALLEN 5 HORES DE MÉS

 manifestació obres El Corte Inglés    Ahir el sindicat Co.Bas amb altres organitzacions juvenils van intentar aturar les obres d’”El Corte Inglés”. El sindicat va denunciar que els treballadors d’aquesta fan cinc hores de més cada dia. La protesta es va avançar als actes de demà en motiu de l’1 de maig.         

     Com va sent habitual a les 12h hi haurà la manifestació dels dos sindicats majoritaris: CCOO i UGT. I a les 19h, en canvi, serà el torn de la resta de sindicats com CO.BAS, AJT, SEPC, Endavant, etc.

Tarragona, 30 d'abril del 2009COMENÇA LA RESTAURACIÓ DEL PONT DEL DIABLE

LES OBRES DURARAN 26 MESOS I TINDRAN UN PRESSUPOST DE 2,5M€

pont del diable     Després de netejar la vegetació del voltant avui s’ha començat a col·locar la bastida que permetrà la seva restauració. L’aqüeducte de les Ferreres, conegut popularment com el Pont del Diable, no es taparà de manera completa ja que primer s’actuarà per una de les bandes i després per l’altre, permetent així la visita al monument.

     Una de les principals novetats que s’apreciaran després de la restauració és que tornarà a passar aigua pel canal. Això sí, una fina capa que continuarà permetent la visita del mateix. Segons ha assegurat l’arquitecte encarregat del projecte, Joan Albert Adell, no es faran més que les actuacions necessàries. Tot plegat, a més, permetrà fer un estudi per datar quan es va construir.

Tarragona, 20 de maig del 2009PRESENTADES 12 MOTOCICLETES

LES NOVES MOTOCICLETES REFORÇARAN LA PRESÈNCIA DE LA GUÀRDI URBANA, SEGONS HA ANUNCIAT CARLES CASTILLO

Presentacio motocicletes       L’alcalde de la ciutat acompanyat del Tinent d’Alcalde de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Carles Castillo i el cap de la Guàrdia Urbana, Rafel Comes. Han presentat les noves 12 scooters, que 10 aniran destinades al servei que desenvolupen agents de Mobilitat i les 2 restants aniran destinades a la Unitat de Proximitat. Durant la presentació, Carles Castillo ha remarcat que “aquest és un gran pas, ja que permetrà reforçar la presència de la Guàrdia Urbana als barris”.

      Aquestes 12 noves scooters són de la marca Suzuki i pertanyen al model Burgman. Les noves motocicletes lluiran la nova imatge de l’Ajuntament de Tarragona juntament amb la de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Tarragona, 2 d'abril del 2009EL MERCAT CENTRAL TINDRÀ APARCAMENT SOTERRANI

EL PÀRQUING TINDRÀ UN TOTAL DE 330 PLACES

Mercat Central      Després d’haver-se analitzat tècnicament el projecte amb cinc empreses especialistes en estructures, d’haver fet un càlcul de costos i de completar detalls constructius. Es decideix que el Mercat Central si pot tenir dues plantes d’aparcament, una altre pel supermercat i una altre per la logística.

      Les dues plantes d’aparcament tindran un total de 330 places (23.000€ cadascuna aproximadament). Les noves plantes aniran connectades al pàrquing ja existent, situat a la plaça Corsini. Ambdós pàrquing constituiran en total 753 places. Les despeses totals de la construcció del mercat i les plantes tindran el valor de 34,7M €. D’aquesta manera aquesta construcció serà més simple i alhora no caldrà construir el pàrquing de la Rambla Nova, que s’havia anunciat anteriorment, tot i així aquest pàrquing no és descarta totalment.

Tarragona, 31 de març del 2009QUÈ FER AMB CA LA GARSA?

L'AJUNTAMENT OBRE UN CONCURS D'IDEES ADREÇAT ALS ARQUITECTES

ca la garsa     Després de permetre que bona part de Ca la Garsa caigués per la mala conservació van començar els treballs arqueològics. Aquests han permès trobar interessants restes ceràmiques i determinar que l'edifici formaria part d'un conjunt eclesiàstic dels segles V i VII.

     L'Ajuntament ha obert ara un concurs de idees adreçat als arquitectes municipals per decidir que fer amb el que és el vestigi jueu més important de la ciutat. Mentrestant s'ha decidit tapar els elements excavats i deixar només aixecats els arcs gòtics que resten subjectats per una estructura de formigó provisional per evitar la seva degradació.

Tarragona, 26 de març del 2009LA MINISTRA D'IGUALTAT VISITA L'AJUNTAMENT DE TARRAGONA

L'ALCALDE LI HA LLIURAT UNA NINA D'IVORI

Alcalde i la Ministre de Igualtat      La ministra de Igualtat, Bibiana Aído, ha visitat avui l’Ajuntament de Tarragona i el refugi antiaeri. L’alcalde i diferents consellers han rebut la ministra. Bibiana Aído ha mostrat molt de interès en el Pati Jaume I, el Saló de Plens i el refugi Antiaeri. Seguidament, l’alcalde li ha lliurat una Nina d’Ivori, com a record de la ciutat.
 
Tarragona, 21 de març del 2009EL REFUGI ANTIAERI DE L'AJUNTAMENT

ESTARÀ OBERT DE DIMARTS A DIUMENGE FINS EL 30 D'ABRIL DE 9.00H A 13.45H

refugi antiaeri     Aquesta activitat entra dintre de les que l'Ajuntament està organitzant en el desagradable 70è aniversari de l'entrada de les tropes feixistes a Tarragona. A més anirà acompanyada de l'exposició "Plouen Bombes" sobre els bombardejos que va patir Catalunya en la Guerra Civil. On podran trobar-se dades acurades sobre la ciutat de Tarragona realitzades pel Servei d'Arxiu i Documentació Municipal.

Tarragona, 21 de març del 2009PRESENTATS 10 AUTOBUSOS NOUS DE L'EMT

ELS AUTOBUSOS ANIRAN BATEJATS AMB ELEMENTS DEL SEGUICI

Presentació Autobusos EMT      Aquest matí, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i president de l’EMT, Carles Castillo i la consellera de Cultura, Sandra Coloma, han presentat deu autobusos nous que s’incorporen a la flota de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). L’EMT ja té un flota de 69 autobusos, inclosos aquests deu autobusos nous. La incorporació d’aquests suposa que la flota tingui una antiguitat de 4,2 anys. Cal dir, que els nous autobusos disposen de tots el sistemes d’adaptació per als discapacitats.

      La incorporació d’aquests autobusos es deguda a la modificació de la xarxa que es va realitzar el pasta dilluns. Els nous autobusos estaran decorats durant el primer mes amb elements del seguici (Gegants, Nanos, Grup de Foc, Bèsties...).

Tarragona, 20 de març del 2008
 ELS PREUS DEL TRANSPORT PÚBLIC AUGMENTEN

EL BITLLET SENZILL AGUMENTA FINS 1,20€

EMT Tarragona      Fa pocs dies es van presentar les noves tarifes del Transport Públic de Tarragona, els nous preus que entraran en vigor el més d’abril han augmentat gairebé un 9%. A més a més també han aparegut nous abonaments. Per tant, el preu del bitllet senzill passarà de valer 1.1€ a valer 1.2€.

Tarragona, 5 de març del 2009EL C/COLOM ES REOBRE EL DILLUNS (9 de febrer)

LES LÍNIES: 3, 6, 7, 11, 35, 54 I 86, TORNEN AL CARRER CRISTÒFOR COLOM

EMT mapa línies c/Colom      El proper dilluns es reobre l’accés al carrer Colom, així mateix ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Estratègies de ciutat i president d’Espimsa, Sergi de los Rios i el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i president de l’EMT, Carles Castillo. Sergi de los Rios ha anunciat “no tenia cap sentit que el carrer Colom continués tancat, donat que les obres no engegaran fins a finals d’any o principis del 2010” i a més a més ha volgut afegir “calia reobrir la zona pel manteniment de la vida comercial en aquests carrers”. També s’ha anunciat que es crearà una zona blava de 40 places darrera del Mercat Central (davant del Col·legi Roig).
 
       Per tant les línies quedaran de la següent manera:
-Retornen al c/Colom les línies: L-3, L-6, L-7, L-11, L-35, L-54 i L-86.
-Mantenen la seva ubicació:
-L2: parada Rambla Nova (parada davant llibreria Adserà)
-L97: parada de Rovira i Virgili (parada davant edifici. Atlàntic)
-L5 i L85: parada de Prat de la Riba (parada davant Busquets)
 
EMT torna al c/Colom      A part del moviment de parades d’autobús, també hi haurà canvis als carrils del C/Colom el carrer tindrà 3 carrils: un carril per les parades d’autobús, el carril del mig per autobús i taxi i el tercer carril per els turismes.

Tarragona, 6 de febrer del 2009TARRAGONA PRESENTA EL CATÀLEG "TARRAGONA - GAUDEIX-LA COM VULGUIS"

LA PRESENTACIÓ S'HA DUT A TERME A LA FIRA "FITUR" I HA ESTAT PRESIDIDA PER SERGI DE LOS RIOS

Presentació a la fira "FITUR"      Avui, s’ha presentat el nou catàleg de la ciutat de Tarragona que té com a títol “Tarragona – gaudeix-la com vulguis”. La presentació ha estat presidida pel tinent d’Alcalde de l’Àrea de Promoció i Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior i president del Patronat de Turisme, Sergi de los Rios. A més a més, l’acte ha comptat amb la presència de membres del Consell Rector. El catàleg conté en el seu interior atractius turístics de la ciutat com la cultura, la gastronomia, el golf, el submarinisme, el festival Tarraco Viva, el concurs de Focs Artificials i la natura, entre d’altres, a més d’incloure 22 paquets turístics que tenen en comú una estada, com a mínim d’una nit i com a màxim de sis, i una visita guiada per la ciutat.

Tarragona, 29 de gener del 2009TARRAGONA A LA FIRA "FITUR"

DEMÀ ES PRESENTARÀ EL CATÀLEG QUE HA EDITAT EL PATRONAT MUNICIPAL DE TURISME

amfiteatre tarragona      Tarragona està present a la fira dedicada al món del turisme més important de l’estat espanyol. El Patronat Municipal de Turisme hi presentarà el catàleg que ha editat amb el títol “Tarragona – gaudeix-la com vulguis”, la presentació del catàleg es durà a terme aquest dijous, 29 de gener, a les 12h al Pavelló 7 de l’estand Catalunya. El catàleg destaca en el seu interior la cultura, la gastronomia, el certament Tarraco Viva, el concurs de Focs Artificials, etc. A més a més d'incloure rutes turístiques per conèixer la ciutat i les ciutats més properes.
 
      Tarragona disposa del seu espai propi dins del pavelló de Turisme de Catalunya. L’estand té una superfície de 30 metres quadrats i està identificat amb una imatge de l’amfiteatre romà.

Tarragona, 28 de gener del 2009L'EMT PROHIBIRÀ ALS MENORS DE 10 ANYS VIATJAR SOLS

LA MESURA ES PREN DESPRÉS DE L'AUGMENT DE NENES I NENS QUE VIATJEN AMB LA TARJETA GRATUÏTA

EMT Tarragona      Des de setembre tots els menors de 12 anys de la ciutat poden viatjar en autobús gratis amb la targeta dels Tarraconins. Aquesta mesura ha provocat que hagi augmentat notablement el nombre de nens i nenes que viatgen sense anar acompanyats dels seus tutors. El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Carles Castillo, ha anunciat que “nosaltres donem la possibilitat individual als escolars de pujar al bus gratuïtament, sota la responsabilitat dels seus pares i mares, que són els que signen prèviament el permís corresponent” i d’aquesta manera, “aprofitant la línia ordinària, els apropem als col·legis corresponents, però de cap manera entenem que és un transport col·lectiu”. El mateix conseller va anunciar que l'Ajuntament alertarà en breu amb missatges en els vehicles abans de prendre mesures com la retirada de la targeta a qui incompleixi les normes i la convenient denúncia dels inspectors que vetllaran per la seguretat dels més petits.

Tarragona, 27 de gener del 2008LA CATEDRAL ACULL LA CLOENDA DE L'ANY JUBILAR

EL CARDENAL JULIÁN HERRANZ HA OFICIAT L'EUCARISTIA AMB LA PRESÈNCIA DE DIVERSES AUTORITATS

any jubilar (recepció)     José Montilla, president de la Generalitat i present a l'ofici, ha celebrat la bona relació, "fluida i cordial" segons paraules seves, existent entre la institució catalana i la catòlica. L'eucaristia, que ha servit de punt i final a l'any Jubilar de Sant Fructuós, ha estat oficiada pel representant papal, Julián Herranz, que ha començat en català, disculpant-se tot seguit per no ser capaç de fer-la de manera íntegra en la llengua de Mossèn Cinto Verdaguer.

any jubilar (tancament porta)     En la seva Homilia ha celebrat l'èxit i la importància de l'any jubilar per la ciutat, però també ha tingut paraules pels descreguts, els quals, segons paraules seves, viuen "enganyats sent esclaus del diner, el sexe, la droga". A més ha destacat la invalidesa del matrimoni homosexual davant de la veritable família. Tot plegat davant de la presència de representants polítics com el mateix president de la Generalitat, l'Alcalde de la ciutat o el president de la Diputació.

     També han assistit diversos representants eclesiàstics, com l'Arquebisbe de Tarragona i primat de les Espanyes Jaume Pujol Balcells, el Cardenal i antic arquebisbe de Tarragona Lluís Martínez Sistach, diversos bisbes catalans, els abats de Poblet i Montserrat i representants de l'església Ortodoxa.

Tarragona, 25 de gener del 2009EL VENT OCASIONA DIVERSES DESTROSSES

EL PARTIT DEL NÀSTIC-EIBAR S'HA SUSPÈS PER PRECAUCIÓ

    L’Ajuntament de Tarragona va haver d'activar el Pla d’emergència Municipal degut a la situació climatològica de les fortes ratxes de vent. Des de l’Ajuntament es va demanar i recomanar als veïns que en la mesura del possible evitessin sortir al carrer i  utilitzar els vehicles a no ser què fos d’extrema necessitat.

     Imatges dels danys:
ventventvent

Tarragona, 24 de gener del 2009EL CARDENAL JULIÁN HERRANZ VISITA TARRAGONA

L’EMISSARI PAPAL TANCARÀ ELS ACTES DE L’ANY JUBILEU

Cardenal firmant llibre     L’alcalde ha rebut el Cardenal Julián Herranz a les escales del Palau Municipal en mig d’alguns xiulets i adjectivacions contràries a la presència del representant del vaticà, per part d’alguns joves. Josep Félix Ballesteros ha acompanyat al Cardenal fins el seu despatx, pel camí li ha ensenyat obres com el quadre de Dalí. Després ha signat el llibre d’honor de la ciutat i l’Alcalde li ha fet entrega d’una reproducció de la Nina d’Ivori.
 
Cardenal parlant amb Alcalde      En la posterior roda de premsa Herranz s’ha mostrat content d’estar a la ciutat, la qual ja coneixia, i de portar amb ell un escrit del mateix Papa. El Cardenal ha destacat la importància de les arrels cristianes europees destacant-les com a les vertaderament unificadores.
 
      Pel que fa a la valoració de l’any jubilar, i després d’alguns dubtes de qui havia de respondre, l’alcalde ha dit que les farà el Tinent d’Alcalde, Sergi de los Rios dilluns. Tot i així ha dit que ha estat un èxit, malgrat i el que s’ha estat dient des dels mitjans de comunicació. Tanmateix d’optimista s’ha mostrat l’Arquebisbe Pujol, el qual ha dit que s’ha complert tot el previst “ha estat un any jubilar fet des del cor i per donar a conèixer els nostres màrtirs”.

Tarragona, 23 de gener del 2009"LA FIRA EL TEU DIA" DEL 23 AL 25 DE GENER, AL RECINTE FIRAL

EL SALÓ COMPTA AMB MÉS DE 50 EXPOSITORS

Fira        Ja està inaugurada la Fira el Teu Dia, el saló de cerimònies i celebracions, la fira restarà oberta fins el dia 25 de gener a les 21h. El saló que es troba al recinte firal de Tarragona comptarà amb més de 50 expositors. El preu de l’entrada al recinte és de 3 euros, l’entrada inclou la degustació del coktail de la fira El Teu Dia.
 
      I com ha novetat d’enguany, la fira organitza un sorteig d’un viatge a Tunísia per 2 persones. Per participar al sorteig solament s’hauran d’introduir les dades en el Robot Roinbot, un prototip dissenyat per una empresa creada a la URV.
 
Tarragona, 23 de gener del 2009EL BELÉN BANCAJA ES VISITAT PER 101.203 PERSONES

EL PESSEBRE HA TINGUT UNA MITJA DE 2.530 VISITES CADA DIA

Belén Bancaja      El Belén Bancaja va tancar el dia 6 les seves portes. El pessebre ha tingut més de 100.000 visites amb una mitjana de 2.530 visites cada dia. Els dies que s’ha visitat més el Belén Bancaja han estat els caps de setmana i els dies festius de Nadal. La procedència de les vistes eren sobretot de Tarragona i els voltants, però també ha rebut nombroses visites de Barcelona, Lleida i Castelló. Al llarg dels 40 dies que ha estat obert el pessebre a Tarragona, Bancaja ha volgut distingir als visitants 50.000 i al 100.000 amb un catàleg del pessebre. A més també s’ha celebrat el sorteig del naixement que s’ha l’endut  Carlos Brull, veí de Tarragona.

Tarragona, 9 de gener del 2009LA GUÀRDIA URBANA CARREGA CONTRA ELS ANTISISTEMA

L'AJUNTAMENT HA DEFENSAT LA DURA RESPOSTA DEL COS POLICIAL

     Coincidint amb l'inici de les rebaixes d'hivern diversos col·lectius de joves tarragonins, encapçalats per la plataforma feminista “Cau de Llunes” es van manifestar en contra del consumisme abusiu i la utilització de la imatge de la dona com una màquina de compra compulsiva. La concentració feta davant d'una coneguda franquícia de roba va comptar amb una dura càrrega policial.

     Els diversos col·lectius van denunciar immediatament els fets on alguns joves van quedar ferits i d'altres van ser detinguts. Les imatges que es van poder veure a través de TV3 deixen constància dels cops realitzats per diversos agents i com després són tancats en un portal.

Tarragona, 8 de gener del 2009CAP D'ANY ACCIDENTAT

DESAPAREIX EL RÒMUL I REM DEL PASSEIG ARQUEOLÒGIC

lloba capitulina tarragona     Divendres, quan els treballadors del Museu d'Història es disposaven a obrir el passeig arqueològic, es van adonar que havien desaparegut les dues figures de bronze de Ròmul i Rem de la Lloba Capitulina. Els actes vandàlics, però, també van ocasionar destrosses en diversos punts de llum i de reg. En total l'Ajuntament ha estimat les pèrdues en 16.000€ (4.000 dels quals correspondrien al cost de les figures).

Tarragona, 3 de gener del 2009PARC DE NADAL

DEMÀ S'INAUGURA EL PARC DE NADAL

Quadríptic del Parc de Nadal      Demà dimecres 24 de desembre s’inaugura el Parc de Nadal de Tarragona, a les 13h l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la regidora de Cultura, Joventut i Cooperació, Sandra Coloma, realitzaran una visita pel Parc i en acabar l’inauguraran acompanyats de la música del grup Don Simon i Telefunken. El parc enguany té com a eix “Tots els universos que imaginis” i compta amb la instal·lació de la Plaça Major: una zona d’experiments i un laboratori d’artistes creat per l’artista italià Antonio Catalano. A banda de tot això, també es pot gaudir de més de 35 tallers.

Tarragona, 23 de desembre del 2008EL PESSEBRE DELS XIQUETS JA ESTÀ OBERT

LA COLLA ESPERA ARRIBA ALS 20000 VISITANTS

cartell Xiquets pessebre      Aquest any la colla espera que el pessebre arribi a les 20000 visites, ja que l’any passat és van quedar a les 18000. Cal dir, que el pessebre presenta una nova composició, ja que s’incorpora un nou element, un aqüeducte. El pessebre ocupa 38 metres quadrats i s’han utilitzat 600 litres d’aigua; uns 500 quilos de pedra; 200 sacs de terra... A més compta amb un complex muntatge electrònic (per contemplar els moviments d’una sínia i d’un molí, o bé el fum que surt d’una olla). El pessebre és podrà visitar fins el 5 de desembre al local de la colla situat al Carrer Santa Anna número 1. Els horaris són els següents:
      -Laborables: de 18h a 21h.
      -Dissabtes i festius: de 12h a 14h, i de 18h a 21h.
     -Nadal i Sant Esteve: de 12 a 14h, i de 19.30h a 21h.
     -Dia 5 de gener: obert només de 12h a 14h.

Tarragona, 23 de desembre del 2008EL NEN DELS NASSOS SORTIRÀ EL DIA 31 DE DESEMBRE

DEL PLA DE LA SEU FINS AL PARC INFANTIL DE NADAL

L'Home dels Nassos      El dimecres 31 de desembre, sortirà al carrer el Nens dels Nassos, personatge creat el 1968. El Nen dels Nassos “té tants nassos com dies te l’any”. Aquest any per primer cop sortirà al carrer després de que el treballador i rotulista de la brigada, Alexandre Ayxendri el restaurés. El personatge sortirà a les 12h des del Pla de la Seu fins al Parc Infantil de Nadal.

Tarragona, 19 de desembre del 2008L'ALCALDE HA FET UN RECORREGUT PER LA CIUTAT

EL RECORREGUT HA SERVIT PER INAUGURA DUES NOVES FONTS

recorregut alcalde per la ciutat      L’alcalde de Tarragona, ha realitzat un recorregut pels carrers de la ciutat arranjats recentment. El recorregut ha començat al carrer Pere Estubes de la Part Alta ha continuat al Passeig de Sant Antoni i ha acabat a la Rambla de Lluís Companys i a la Rambla de President Macià. En aquests trams de Rambla l’alcalde ha inaugurat dues noves fonts ornamentals.

Tarragona, 8 de desembre del 2008LA MARATÓ DE TV3

LA CBT HI DONARÀ SUPORT

La marató de TV3      El CBTarragona, s'afegeix al gran projecte de la Marató de TV3, que aquest any, estarà dedicada a les malalties mentals greus. D'aquesta manera, el proper partit del equip LEB contra el Gijón Baloncesto, s’haurà de pagar un euro com a mínim a l'entrada del Serrallo, tota la recaptació de la cita, anirà directament cap a la fundació de la Marató de TV3.

Tarragona, 10 de desembre del 2008A LA RECERCA DEL LLEGAT JUEU TARRAGONÍ

FA UNES SETMANES ES VAN INICIAR LES EXCAVACIONS A CA LA GARÇA

call juau tarragona     La campanya arqueològica que s'està duent a Ca la Garça, el centre neuràlgic de les poques restes que ens han quedat de l'antic call jueu tarragoní, s'han iniciat fa un parell de setmanes gràcies a l'interès de la comunitat jueva per trobar els vestigis de l'antiga sinagoga.

     A dia d'avui els treballs s'estan centrant en la troballa d'una claveguera. A més les excavacions han permès trobar peces ceràmiques provinents de diversos punts de la Mediterrània. Segons declaracions d'una de les arqueòlogues que treballen en el jaciment assegura que és “difícil que es pugui arribar a trobar qualsevol resta que pugui assegurar que allà es trobava la sinagoga”. Tot i així assegura que “les troballes ceràmiques ja són de per sí molt importants”.

Tarragona, 10 de desembre del 2008EL PARC DE NADAL

DEL 24 DE DESEMBRE AL 4 DE GENER

Cartell de Nadal     Avui, s’ha presentat el programa del Parc de Nadal que tindrà lloc al recinte firal del Palau de Congressos de Tarragona del 24 de desembre al 4 de gener. Durant la presentació Sandra Coloma ha anunciat “Busquem un canvi d’estil. Aquest any el consistori aposta per un Parc de Nadal que fomenti la participació ciutadana de totes les edats, trencant així, amb la denominació de Parc Infantil de Nadal”.

      Els horaris del parc seràn els següents:
Laborables: 10.30 a 14 h i de 16.30 a 21 h
Festius: De 10.30 a 14 h i de 17.30 a 21 h
Vigília de cap d’any: tancament a les 20 h
El dia 25 al matí i l’1 de gener tot el dia el parc estarà tancat
 
      El preus de les entrades, que és podrán aconseguir a les mateixes taquilles del Parc de Nadal, són els següents:
-Preu: 3 € (de 2 a 16 anys)
-Abonament tarifa plana (per a tots els dies): 12 €
· Aquest abonament inclou l’accés lliure d’un acompanyant
· Número d’abonaments limitat fins a exhaurir-ne
-Grups organitzats : 2 € (concertat prèviament)
-Adult acompanyant (a partir de 17 anys): 1 €
-Menors de 2 anys, majors de 65 o persones amb discapacitat: gratuït
-Soci del Club dels Tarraconins: entrada lliure el dia 27 prèvia recollida d’invitació a les taquilles del Teatre Metropol.
 
      El parc tindrà 35 tallers dels quals 14 seràn novetat.

Tarragona, 10 de desembre del 2008S'ENCENEN LES LLUMS

EL CONSUM DE LES LLUMS SERÀ DE 340.000 W

cartell Xiquets pessebre      Tarragona ja ha encès les seves llums, aquest any l'estalvi d'energia serà de més d'un 50% respecte a l'any passat. La il·luminació està composada per 613 figuretes penjades, i que s'encendran de les 17h a les 24h. D'altre banda, el pessebre dels Xiquets de Tarragona ja és pot visitar del 7 de desembre al 11 de gener, els horaris són els següents:
 

-Laborables: de 18h a 21h.

-Dissabtes i festius: de 12h a 14h, i de 18h a 21h.

-Nadal i Sant Esteve: de 12 a 14h, i de 19.30h a 21h.

-Dia 5 de gener: obert només de 12h a 14h.

El pessebre està exposat al Carrer Santa Anna, número 1, i aquest any s'espera rebre més de 20000 visites, ja que l'any passant van ser 18000 les persones que van passar pel local. 

Tarragona, 8 de desembre del 2008

 JA ES POT VISITAR EL BETLEM "BANCAJA"

ES POT VISITAR DEL 29 DE NOVEMBRE AL 6 DE GENER AL MERCAT CENTRAL DE TARRAGONA

Belén Bancaja      Ahir, a la nit es va inaugurar el pessebre “Belén Bancaja”, a l’acte hi van assistir el president de Bancaja, el president de la Cambra de Comerç, l’Alcalde de Tarragona, l’Arquebisbe de Tarragona i  entre d'altres representants de l’Ajuntament. El "Belén Bancaja" que cada any s’exposa en un indret diferent, arriba aquest any a la ciutat celebrant el seu dotzè aniversari. Es podrà visitar a l’interior del Mercat Central del dia 29 de novembre al 6 de gener, l’horari per visitar-lo és de dilluns a diumenge de 10h a 21h, excepte els dies 25 i 26 de desembre, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, el dia 31 de desembre, de les 10 a les 18 h i l’1 de gener, de les 12 a les 21 h. L’entrada és gratuïta i lliure.
 
Belén Bancaja      El que cal destacar d'aquest pessebre són les seves xifres, el pessebre ha estat muntat gràcies a 50 operaris, s’han necessitat 14 trailers per transportar tot el material, el pessebre està compost per més de 1200 figures fetes per escultors coneguts (José Luis Mayo i José Luis Catalá), té gairebé 2500 litres d’aigua, s’han tardat 6 anys a construir-lo, és a dir, unes 10000 hores de treball,... El Belén Bancaja realitza un recorregut dels primers anys de la vida de Jesús amb les escenes de: l’anunciació a Natzarè, el naixement de Jesús, l’adoració dels Reis Mags i la escapada a Egipte. Podeu veure més imatges del Belén Bancaja aquí.
 
Tarragona, 29 de novembre del 2008LA FIRA DE L’OLI JA HA COMENÇAT

DIVERSOS ESTANDS DE DIFERENTS COOPERATIVES PRESENTEN EL SEU OLI

Fira de l'oli      La Fira de l’Oli ja s'ha iniciat. Es pot visitar a la Rambla Nova (davant del col·legi les Teresianes) el divendres 28  i el dissabte 29, allà múltiples estands presenten el seu oli de la collita d’aquest any. Ahir, l’alcalde i representants de l’Ajuntament de Tarragona, van visitar estand per estand i van donar per iniciada la fira de l’oli.

Tarragona, 29 de novembre del 2008ARRIBA EL NADAL

DEMÀ OBREN ELS ESTANDS DE LA FIRA DE NADAL

Botigues Pessebres      Dissabte 29 de novembre s’obrirà la Fira de Nadal, que aquest any estarà situada als carrers Colom, Governador González i Reding. Els estands estaran oberts fins el 24 de desembre, amb l’horari de dilluns a diumenge de 9:30h a les 21:30h. I a partir del dia 5 de desembre s’obriran els estands de la Fira d’Artesans, estands que restaran oberts del 5 de desembre al 6 de gener, amb l’horari diari de 10h a 22h.

Tarragona, 28 de novembre del 2008AFANOC FARÀ DIUMENGE LA FESTA DEL “POSA'T LA GORRA”

SERÀ EL MATÍ D'AQUEST DIUMENGE A LES INSTAL·LACIONS DE PORT AVENTURA

afanoc tarragona     La campanya “posa't la gorra” arriba un any més amb la intenció de recaptar fons i donar a conèixer l'associació AFANOC de nens i nenes amb càncer. La festa es celebrarà a Port Aventura i per entrar-hi només caldrà comprar la gorra de l'associació que val 12€ i que ja porta enganxada gratis l'entrada al parc.

     Les gorres més les entrades es poden comprar tots els dies al local de l'associació que tenen a la Rambla Vella (7bis 4t 3a), a l'estand el dijous al matí a l'hospital Joan XXIII o el dissabte tot el dia al Parc Central (plaça dels cinemes). En l'escenari que l'organització tindrà instal·lat en la plaça de la Xina amb diversos tallers lúdics actuaran, entre d'altres, el Mag Lari i Macedònia.

més informació a: http://www.afanoc.org/cat/index.htm


Tarragona, 24 de novembre del 2008"L’ARCHIVO DE LA EXPERIENCIA" ARRIBA A TARRAGONA

S’INSTAL·LA A LA CIUTAT DEL 24 DE NOVEMBRE AL 3 DE DESEMBRE

      L’”Archivo de la Experiencia” estarà a Tarragona del 24 de novembre al 3 de desembre, l’”Archivo de la Experiencia” s’instal·larà a la ciutat per tal de que la gent gran expliqui les històries, anècdotes i records davant d’unes càmeres. Marxa Red.es (entitat del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç) és la que ha posat en marxa la campanya. La campanya te com objectiu recopil·lar la història d’Espanya a partir de les vivències explicades, alhora s’intentarà fomentar l’accés de les persones grans a Internet i generar continguts educatius a partir d’aquest material.

Tarragona, 13 de novembre del 2008AVUI S'HA REALITZAT LA REUNIÓ DE GRUP CIUTAT PATRIMONI DE LA HUMANITAT D’ESPANYA

EL GCPHE ESTÀ FORMAT PER 13 MUNICIPIS

roda de premsa de el GCPHE      Avui s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Tarragona la reunió de Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya. A la reunió hi han assistit els alcaldes de Tarragona, Alcalá de Henares, Ávila, Cáceres, Cuenca, Eivissa, Santiago de Compostela i Toledo, així com consellers dels ajuntaments de Córdoba, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna i Segovia. Seguidament, l’Alcalde de Tarragona ha presidit una roda de premsa acompanyat de l’alcaldessa d’Eivissa, Josep Fèlix Ballesteros ha valorat el conjunt de les ciutats que participen en aquest projecte com un “grup selecte i de qualitat”. Després, i per finalitzar l’acte, l’Ajuntament ha organitzat un passeig amb vaixell per poder contemplar Tarragona des del mar. Cal dir, que el GCPHE està format per 13 municipis i té com a principal objectiu actuar conjuntament en la defensa del patrimoni històric.

Tarragona, 7 de novembre del 2008PER FI, ELS MOSSOS A TARRAGONA

A PARTIR DE L'1 DE NOVEMBRE ELS MOSSOS JA PATRULLEN PEL CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L'EBRE

Mossos d'Esquadra2      Actualitat> A partir de les 00:00h del dia 1 de novembre els Mossos ja patrullen per la província de Tarragona. Amb l'arribada dels Mossos d'Esquadra s'inauguren 11 comissaries i suposa l'entrada de 1547 agents per atendre a una població de més de 600 mil persones. A un dels llocs on és va poder veure el desplagament dels Mossos va ser ahir al Nou Estadi que fins ara depenia de la Polcia Nacional.

Tarragona, 2 de novembre del 2008LA GENERALITAT DECIDIDA A REOBRIR LA NECROPOLIS

DESPRÉS DE MOLTS ANYS TANCADA S'ESPERA QUE ES PUGUI OBRIR DESPRÉS D'UN ESTUDI DEL MNAT

necropolis tarragona     El govern català ha encarregat al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona un estudi que permeti reobrir la Necròpolis Paleocristiana, una de les més importants de l'època, i que resta tancada des de fa anys. La reobertura, però, no es faria efectiva, si es complissin tots els terminis, fins d'aquí dos anys.

     Aprofitant aquest anunci, Xavier Sabaté, ha assegurat que el Teatre Romà també tindrà el seu projecte per tal d'adequar el solar on es troba, descobrir noves graderies i instal·lar plafons informatius.

     Ambdós projectes són algunes de les assignatures pendents de la ciutat, els quals ja veurem si mai veiem complerts.

Tarragona, 29 d'octubre del 2008EL PAS SOTERRAT DE LA PLAÇA DELS CARROS JA TÉ PROJECTE

LES OBRES ES REALITZARAN EN DUES FASES

Vies de tren      El tinent alcalde de Territori, Xavier Tarrès, ha informat la necessitat de suprimir el pas de nivell de la plaça dels Carros, i que l’Ajuntament ja ha estudiat el projecte del pas soterrat presentat pel Ministeri de Foment. L’informe ha estat elaborat pels serveis tècnins municipals. El projecte alternatiu es realitzarà en dues fases: el pas soterrat de vianants i el pas soterrat de vehicles.

      -Primera fase: es  construirà un pas exclusiu per  a vianants, ciclistes i persones amb mobilitat reduïda de molt curt recorregut i poca fondària, amb escales mecàniques, escales fixes, etc.

      -Segona fase: es  construirà un pas per a vehicles de motor fora de la “Plaça dels Carros”.

      Amb aquest present projecte s’aconsegueix un tractament més urbà, i alhora eliminar el pas de nivell.

Tarragona, 23 d'octubre del 2008CARLES FRANCINO EN DIRECTE

"BUENOS DIAS, SON LAS 8, LAS 7 EN CANARIAS, DES DEL TEATRE METROPOL DE TARRAGONA"

carles francino tarragona     El programa líder dels matins a Espanya, "Hoy por hoy" de la cadena SER i dirigit pel tarragoní Carles Francino, ha emès avui des del Teatre Metropol. Les referències a la ciutat han estat contínues, de fet sol parlar de Tarragona al seu programa. La crítica , però, se l'ha emportat la insòlita ubicació de l'estació de l'AVE del Camp de Tarragona, de mans de Paco Nadal, el qual també s'ha encarregat de fer una radiografia de la ciutat, el camp i les terres de l'Ebre per aquells que no les coneixen.

En el reguitzell de col·laboradors i convidats que han passat per un Teatre Metropol ple , on també estava la mateixa mare i el germà del Carles, cal destacar noms com el  dels Especialistas Secundarios; el d'Andreu Buenafuente, reusenc que ha volgut posar pau entre Reus i Tarragona; o els Estopa que també han compartit micròfon amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. Per la seva banda Luís del Val s'ha encarregat d'acomiadar el programa amb un emotiu escrit des del balcó del Mediterrani, on ell va veure la mar per primera vegada.


Tarragona, 17 d'octubre del 2008PORT TARRACO ACOLLIRÀ TRES CREUERS

TOTS DURANT AQUEST MES D'OCTUBRE, TOT I QUE S'ESPEREN 15 EN TOT L'ANY

Port Tarragona2     Tarragona, rebrà aquest diumenge 5 d'octubre, el primer dels 3 creuers que atracaran a "Puerto Tarrraco". El personal del Patronat antendrà des de les ofcines d'informació que s'instalaràn cada vegada que un creuer faigi parada al Port de Tarragona. De tal manera que els turistes puguin tenir el material sobre els principals atractius turístics de la ciutat.

      El creuer que atracarà demà és el "Seabourn Legend"  que prové de Barcelona i que té com a destí Palamós.  L'11 d'octubre el "Windsurf" arribarà al Port de Tarragona procedent de Palma amb destí a Barcelona i l'últim creuer que arribarà aquest mes serà el 16 d'octubre, el creuer "Adriana" procedent de València i amb destí Niça. Cal dir, que durant aquesta temporada està previst que 15 creuers més faigin parada a Tarragona.

Tarragona, 4 d'octubre del 200844 NOUS AGENTS MÉS A LA GUÀRDIA URBANA

L'ALCALDE HA PRESENTAT ELS AGENTS QUE AMPLIARÀN LA PLANTILLA DE LA GUÀRDIA URBANA

agents nous       Avui a la tarda, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha presentat 44 nous agents més. 9 d'aquests agents es dedicaran al trànsit, altres 6 s'integraran immediatament a les funcions de la Guàrdia Urbana -ja que, provenen d'altres cossos- i els 29 restants iniciaran la seva formació a Mollet del Vallés, al Institut de Seguretat Pública. L'acte també ha estat acompanyat del Tinent Alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo. El regidor ha volgut expressar que "amb l’entrada d’aquests 44 nous agents donem compliment a una de les promeses electorals".

      També cal dir que la conselleria de Seguretat Ciutadana ha augmentat el pressupost amb un 10% més que l'any 2007, i 50 més agents més que l'any passat.

Tarragona, 8 de setembre del 2008INAUGURADA LA NOVA OFICINA DE L'EMT

LA NOVA OFICINA ESTÀ UBICADA A L'INTERIOR DE L'ESTACIÓ D'AUTOBUSUS DE TARRAGONA

EMT Tarragona     Avui al migdia l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat de regidores com Carme Crespo o Maria Rossell, ha inaugurat la nova oficina de l'EMT, situada a l’interior de l’estació d’autobusos. A més de poder comprar els bonos urbans serà la seu del transport del Camp, on es pretenen centralitzar i homologar els preus, per tal de facilitar el que és ara una difícil mobilitat entre les localitats del Camp.

Tarragona, 1 de setembre del 2008EL PÀRQUING DE JAUME I NO SERÀ ROBOTITZAT

COSTARÀ DEU VEGADES MÉS

jaume I      El pàrquing que havia de ser robotitzat, no ho serà després de que l'ajuntament es negués a tirar endavant el projecte. Finalment el pàrquing, serà convencional, tindra solament 200 places de 600 que n'havia de tenir, costarà set vegades més (de 3.9 milions € a 30 milions €), i s'haurà d'esperar 2 anys més en convertir-lo en un pàrquing convencional, degut a que s'haurà de desmuntar tot el muntatge que hi ha actualment. L'alcalde va anunciar també que l'ajuntament creara una comissió per analitzar quins van ser els autors d'aquestes errades, ja que Tarragona pagarà un crèdit d'aquest pàrquing durant més de 20 anys

Tarragona, 29 d'agost del 2008TARRAGONA AMB MÉS TURISTES

TOT I LA CRISI LA CIUTAT SUPERA LLEUGERAMENT LES XIFRES DE L'ANY PASSAT

balco mediterrani     Si a la Costa Daurada en general les dades són inferiors a Tarragona l'ocupació es manté, de fet és superior, i a la primera quinzena del juliol s'ha arribat al 80% del total de places hoteleres, mentre que els càmpings es mantenen al 50%.

     Precisament les places hoteleres han estat a debat aquesta setmana, concretament les de luxe i és que s'han reprès les converses per la llicència de l'hotel de cinc estrelles que aniria al pla de la Seu. Segons l'Ajuntament el projecte actual sí que respecta el palau de l'antiga Rectoria, i s'obriria el soterrani al públic, mentre que la planta baixa acolliria un restaurant de luxe. Per la seva banda ja s'han escoltat algunes veus crítiques en que un palau gòtic del segle XIV es destini a aquests usos.


Tarragona, 23 de juliol del 2008BENVINGUTS I BENVINGUDES A TARRAGONA, CATALUNYA

D'AQUESTA MANERA UN SEGUIT D'ENTITATS DE LA CIUTAT REBRAN ELS TURISTES

benvinguts a tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La campanya pretén obrir la realitat nacional de Catalunya a un col·lectiu com és el turisme que malgrat i conviure uns dies a les nostres terres desconeixen aquesta realitat, fins i tot després d'haver-ne estat.

     El portaveu de la campanya, Francesc Marco, ens ha assegurat que la intenció de la mateixa és triple, ja que no només vol ser pedagògica pel turista que arriba i podrà difondre-la al seu país d'origen, sinó també pel ciutadà tarragoní que agafarà consciència amb la mateixa, a més, de permetre que les entitats i joventuts polítiques sobiranistes de la ciutat treballin juntes.

     Pel moment ja s'ha aconseguit que les joventuts de partits tan distants en altres temes com Joves d'Esquerra Verda o la Joventut Nacionalista de Catalunya signin el manifest, a més de Joves d'Esquerra Republicana de Catalunya. Altres entitats que també han mostrat el seu suport han estat: Decideixo Decidir, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Sobirania i Progrés i la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya.

     La campanya s'ha presentat aquest dijous i ja tenen activada una pàgina on poder trobar la informació bàsica de la mateixa en un total de 7 idiomes: http://usuaris.tinet.cat/welcome

Tarragona, 26 de juny del 2008TARRAGONA VOL SER LA SEU D'UNA L'OFICINA DE CIUTATS EUROPEES AGERMANADES

SERIA L'ENCARREGADA DE COORDINAR ELS TREBALLS DE LES 6 CIUTATS AGERMANADES AMB TARRAGONA

ciutats agermanades tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Les seves funcions serien estrictament culturals, acadèmiques, i mediambientals, els tres pilars en el que es sostenen els agermanaments. La idea ha sorgit des de l'Ajuntament tarragoní, motiu pel qual Tarragona seria la seu permanent de l'organisme, en el que participen les ciutats d'Avinyó, Orleans, Alguer, Pompeia, Klagenfurt i Stanfford.

     Per tal de fer-ho possible la setmana vinent s'han organitzat unes jornades amb representants de les 6 ciutats, a més de Pancevo (Sèrbia), que assistirà com a ciutat amiga. Aquesta proposta s'ha rebut amb bons ulls des de la Unió Europea. A més, des del Consistori s'ha anunciat que ciutats del Brasil, la Xina, Turquia i Rússia han mostrat el seu interès en agermanar-se amb Tarragona.

Tarragona, 20 de juny del 2008NOU CANAL PÚBLIC DE TELEVISIÓ AL CAMP

EL SETEMBRE DEL 2009 COMENÇARAN LES EMISSIONS PER TDT

ajuntament de tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Set Ajuntaments del Tarragonès, de l'Alt Camp i la Conca de Barberà crearan el que serà el primer canal de televisió públic d'aquestes comarques i que completarà els quatre canals locals de la TDT, juntament amb Canal Català Tarragona, CAT 4 TV i Tele Taxi Televisió. La inexperiència de tots els Ajuntaments assegura Ballesteros, president del Consorci televisiu, que servirà per crear un mitjà modern i jove.

     Està previst que els estudis centrals estiguin a Tarragona, però amb delegacions a totes les comarques. A més encara queda concretar les quotes de cada Consistori i quins seran els continguts, on Ajuntaments com el de Salou aposten per una televisió enfocada al turisme.

Tarragona, 15 de juny del 2008DISSABTE 7 ES DISTRIBUIRÀ L'ÚLTIM CROMO A L'AMFITEATRE

JUBILADES, JUBILATS, XIQUETS I XIQUETES HAN ARRIBAT A FER MÉS D'UNA HORA DE CUA

iubilaum - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original     Molts rumors corren per Tarragona al voltant dels cromos editats per la Cambra de Comerç sobre l'any jubilar, fins i tot, abans de que s'hagi distribuït l'últim cromo, es parla d'una senyora que poques hores després d'arribar de viatge els ha aconseguit tots. El que sí és cert és que la Guàrdia Urbana ha hagut de fer d'intermediària en algunes disputes acalorades, que s'han concentrat desenes de persones per intercanviar-los, que han protagonitzat l'últim ple de l'Ajuntament on CiU acusava de que una funcionaria de l'Ajuntament repartia el cromo del PSC, que certs establiments van patir el passat cap de setmana més d'una hora de cua...

     Potser, l'any jubilar, només, es recordarà per aquestes enganxines de la Pilarín Vallès.

fòrum de la notícia | Tarragona, 5 de juny del 2008ROMANO PRODI RECULL EL PREMI INTERCULTURAL DE LA MEDITERRÀNIA 2007

L'EX-PRIMER MINISTRE ITALIÀ HA CRIDAT AL DIÀLEG ENTRE EL SUD I EL NORD

romano prodi - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El premi ha estat atorgat per l'URV i l'UNESCO en una primera edició on se l'han concedit al que va ser president d'Itàlia i de la Comissió Europea. En l'acte d'entrega Romano Prodi ha parlat de les necessitats d'obrir ponts entre el sud i el nord mediterrani, però ha fugit de les preguntes que li demanaven una valoració de l'enduriment de les polítiques migratòries a Europa i en especial al seu propi país, Itàlia, emparant-se a que tan sols fa dues setmanes que era ell, el president italià.

     Ho cert és que han estat moltes les idees per agermanar universitats, establir ponts físics en el transport, etc., que ha donat, però que han estat mancades de propostes concretes, i és que ell coneix millor que ningú l'ús que s'està fent de la immigració a Europa. De fet el centre-esquerra italià, refundat en el Partito Democratico de Walter, no va poder fer res davant d'una dreta italiana molt dura precisament en aquest tema, on situava la immigració en el principal causant dels mals italians i on es defensaven posicions d'orgull nacional i patriòtic. Una dada que es visualitza molt més clarament si veiem l'augment de l'ultra-dreta de la Lega Nord i la desaparició en parlament i en el senat dels comunistes i els verds, en el refundat partit la Sinistra-l'Arcobaleno.

     Finalment Sergi de los Ríos, tinent alcalde, ha demanat a Prodi que faci d'ambaixador de la ciutat com ho va fer el mateix Cèsar August, recordant-li les candidatures de Tarragona 2016 i 2017, per la capitalitat de la cultura europea i pels jocs de la mediterrània respectivament.

Tarragona, 31 de maig del 2008L'AUDITORI DEL CAMP DE MART ES RENOVARÀ

HUMITATS, CAMERINOS FETS TRASTER, ACCESSOS POC ACCESSIBLES

auditori tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     L'Ajuntament ha anunciat que s'acceleraran les obres de millora que van començar fa uns mesos per adequar l'Auditori a un equipament cultural de primer ordre. La prioritat és millorar els accessos al recinte, els quals fa quaranta anys que no es toquen.

     A més, el que havien de ser els nous camerinos, actualment, són trasters de la Brigada Municipal, i és que aquests mai es van acabar, deixant els camerinos útils en un cert grau de descuit. També es pretén millorar la part posterior de l'escenari, per tal de poder-la fer útil, però sense concretar quina actuació es durà a terme.

     El Camp de Mart, juntament amb la recent renovació del Teatre Metropol, de la construcció del Teatre Tarragona i de la ciutat de la música (que inclouria l'Escola de Música, el Conservatori i un Auditori) l'Ajuntament els vol convertir en l'eix vertebrador de la candidatura a la Capitalitat Europea de la Cultura 2016.

Tarragona, 29 de maig del 2008EL TRASPÀS DEL MNAT

AVUI CONSELLER I MINISTRE REPRENEN LES NEGOCIACIONS

mnat - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona és l'únic museu català que encara manté la titularitat Estatal, malgrat i que fa temps que la Generalitat el gestiona. Avui el Conseller, Josep Maria Tresserras, i el Ministre, César Antonio Molina, reprenen les negociacions que permetran el trasllat del museu a la Tabacalera.

     Les negociacions es van aturar a principis d'any per la proximitat amb el període electoral, ja que també s'han de negociar aspectes com el trasllat dels papers de Salamanca. Una vegada la Generalitat obtingui la titularitat té previst iniciar els tràmits per traslladar el museu a la tabacalera i crear un museu al nivell d'una ciutat que és Patrimoni Mundial.

Tarragona, 27 de maig del 2008UN NOU PARC

12 HECTÀREES DE ZONA VERDA

riu francol&icute; parc - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat l'encarregat d'inaugurar la nova zona del riu Francolí. Aquesta zona verda serà una de les més importants a la ciutat de Tarragona. Amb les 12 hectàress, que conté el parc, s'hi plantaran 2500 arbres i 50000 arbustos, on suposaran 140 espècies de vegatació diferents. S'han dissenyat diferentes zones, com: espais per a gossos, un auditori què dona cabuda a més de 800 persones, zona infantil, etc.

Tarragona, 19 de maig del 2008 TARRAGONA CENTRE TINDRÀ AUTOBUSOS NOCTURNS AMB ELS BARRIS

FUNCIONARAN DIJOUS, DIVENDRES I DISSABTES DE 22:40h A 06:30h

EMT Tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Aquest cap de setmana entrarà en servei, aquesta setmana de manera gratuïta. Hi haurà, doncs, dues noves línies, una primera que unirà La Canonja, els barris de Ponent, la plaça Imperial Tàrraco i l'Arrabassada, mentre que la segona connectarà Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i la part Baixa, amb parada, també, a la Imperial Tàrraco.

Tarragona, 14 de maig del 2008UN TEMPORAL COM FEIA TEMPS

EL CAMP DE TARRAGONA HA CONCENTRAT GRAN PART DE LES TEMPESTES DE LA LLEVANTADA MÉS DESTACABLE DELS ÚLTIMS ANYS

sequera - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     La pluja ha permès donar una treva a la pertinaz sequera. Tot i així es mantenen les mesures contra ella ja que no es garanteixen les reserves per la tardor. A més la violència del vent que va acompanyar algunes de les tempestes del dissabte va fer que la Guàrdia Urbana efectués fins a un centenar de sortides, majoritàriament per la caiguda d'arbres.

     Els trens que van circular entre Tarragona i Barcelona també van patir incidents a causa de la caiguda d'un arbre a la catenària de la via 1, a l'alçada de Torredembarra, i de diversos talls elèctrics a la via 2.

Tarragona, 12 de maig del 2008TV3 A LA ROMANA

UN ESPAI DIVULGATIU QUE SEMETRÀ DESPRÉS DE LA SÈRIA "LA VIA AUGUSTA"

     La nit dels dijous a TV3 serà romana. Després del programa satíric "Polònia" s'emetrà "La via augusta" i tot seguit "A la romana" un programa de 15 minuts de durada que pretendrà demostrar que en 2.000 anys no hem canviat tant. La direcció anirà a càrrec de Joaquim Oristrell, la presentació per Enric Calpena amb la participació d'Alexandra Palomo i d'Oriol Grau, que torna a la cadena després de popularitzar la cançó "Murallas de Tarragona" pel seu pas per El Terrat i haver col·laborat en l'especial cap d'any "Romans a la catalana". Cada programa hi haurà la presència d'un personatge de prestigi, des de Oriol Jonqueras a Rosa Regàs.

Tarragona, 25 d'abril de 2007LA PART ALTA ENTRA EN LA LLEI DE BARRIS

LA GENERALITAT DE CATAUNYA HA PRESSUPOSTAT 6.000.000€ EN LA REMODELACIÓ DEL CASC ANTIC

circ tarragona - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Les actuacions es centraran en regenerar físicament i urbanísticament el barri alhora que hi ha prevista una dinamització econòmica, cultural i turística per tal d’adequar-la a les demandes dels visitants i veïns. Cal destacar actuacions com una futura zona verda en la plaça de Ripoll i una nova reurbanització general.

Tarragona, 30 de juny del 2007LA TÀRRACO IMPERIAL A TV3

EL 26 D'ABRIL S'ESTRENARÀ "LA VIA AUGUSTA" UNA SÈRIE QUE NARRARÀ LA VIDA DEL METGE DE JULI CÈSAR

tarragona tv3 - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Els dijous, després del "Polònia", a partir del 26 d'abril, la Tàrraco Imperial s'obrirà pas a la graella de TV3. La sèrie narra la història de Pompeu Caius Escipió, el metge personal de Cèsar August, a partir que es trasllada a Tàrraco després que el seu pacient ho hagi fet prèviament. Aquest compartirà casa amb una família d'esclaus que han comprat al mercat. Mentre uns lluiten per prosperar a ombra de l'emperador, els altres ho fan per la llibertat.

     La idea original ha estat de Joaquim Oristrell (Majoria Absoluta), els guions els ha coescrit amb Enric Gomà, la direcció serà a mans de Sonia Sánchez (Jet Lag) i serà coproduïda per ovideo amb supervisió històrica d'Oriol Jonqueres (El Favorit). Tot plegat en dotze capítols que en tot moment faran referència al present, i es que Juli Cèsar ha arribat a Tàrraco per comprovar com van les obres de la Via Augusta, tal i com fan els nostres polítics 2.030 anys després. L'equip artistic estarà representat entre d'altres per Jordi Bosch, Ferran Rañé o Anna Lizarran.

més informació: www.tv3.cat/laviaaugusta

Tarragona, 1 d'abril de 2007ES DESTRUEIX PATRIMONI EN LA CONSTRUCCIÓ DEL GARATGE CATEDRAL

EL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT HO FA SABER EN UN INFORME DEMANAT PEL JUTJAT 2

escorxador - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

     Una cisterna, fragments de marbre i una llosa funerària han estat destruïts en la construcció del polèmic garatge situat a l'antic col·legi Jaume I. D'aquesta manera després de la polèmica per l'estructura de formigó armat que trenca amb la fisonomia del Casc Antic i les grans pèrdues econòmiques solucionades amb diners públics de l'Ajuntament, se li ha de sumar un nou capítol. Tal i com el Departament de Cultura ha fet saber en un informe demanat pel Jutjat número 2 de Tarragona.

     Des de l'informe es culpa directament a l'empresa constructora, i ara caldrà saber quines mesures es prenen, perquè les peces havien estat considerades <<d'alt valor històric>>. La Plataforma Veu Ciutadana ja ha presentat una querella al mateix jutjat.

Tarragona 25 de novembre de 20061,9 MILIONS D'EUROS PER LA CATEDRAL

LA RESTAURACIÓ ES REEMPENDRÀ AMB EL PRESSUPOST MÉS ALT DE CATALUNYA

catedral - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

      Les tasques de millora de la seu tarragonina es reprendran després d'un acord entre la Generalitat i l’Arxidiòcesi catalana, en el qual compartiran costos al 50%. D'aquesta manera es restauraran 97 edificis amb un pressupost de 36 milions d'euros en quatre anys a tot Catalunya. A més es contempla el pressupost del tram de muralla malmès pels aiguats.

      A aquest acord se li ha de sumar en el que en el seu dia va signar l'Arquebisbat amb l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona per tal de reduir les humitats existents en el temple. Tots aquests acords no contemplen, però, els museus i arxius, ja que tan sols es tenen en compte els aspectes arquitectònics.