Secció en preparació



Bibliografia recent sobre la Primera Guerra Mundial.

Ja se que no és massa freqüent, però si algú està realment apurat i no sap quin llibre comprar-se per sant Jordi, cal que sàpiga algunes cosetes: a) que hi ha llibres que parlen de coses que hem fet i hem estudiat a la classe de socials b) que, encara que us sembli totalment increïble, a més a més, hi ha persones que compren aquest tipus de llibres (potser algun freaky?) c) que per al·lucinant que us pugui arribar a semblar alguna d'aquesta gent se'ls llegeix... i a més li agraden d) com que el vostre "profe" és un d'aquests estranys individus, ha cregut convenient donar-vos el nom de dos llibres molt interessants -i relativament nous- sobre el tema de la Primera Guerra Mundial.


 Micheal HOWARD, La Primera Guerra Mundial, Crítica, 2003. Tot el que hem explicat a classe sobre la guerra ben explicat i a fons. Novetat interessant que recull les darreres recerques sobre la guerra del 1914.





Hew STRACHMAN, La primera Guerra Mundial, Crítica, 2004. Basat en una sèrie de documentals fets per la BBC (la televisió anglesa) sobre la guerra. Molt bo i amb les primeres (i úniques) fotografies en color de la guerra.



La revolució russa.

Aquí teniu uns quants enllaços on podeu trobar interessants cosetes sobre la revolució russa. Recordeu que una bona forma de fer una cerca sobre el tema és clicant "Revolució russa" sobre la barra del Google i tafanejant totes les pàgines que us surtin. També us recordo que, per tal de buscar fotos, us serveixen pàgines en anglès francès o l'idioma que sigui: per tant poseu també al Google "Russian revolution" o "Revolution russe" a veure que surt. Jo ja m'he avançat i he descobert els enllaços següents: Una pàgina web amb moltes fotografies de moments concrets de la revolució, dels protagonistes i dels fets més detaclables és la de l'Albert Rhys Williams que podeu consultar clicant sobre l'enllaç. Per aconseguir una línia dels temps, o més ben dit, totes les dates importants per fer una línia del temps cliqueu Russian Revolution in dates... hi és tot. Finalment, en anglès, un directori de links de la revolució, el títol de la pàgina és obvi: the russian revolution. Per a les pàgines en català i castella busqueu als llocs habituals, és a dir la pàgina de la història, la de buxaweb, o la de artehistoria (entre moltes altres). Vinga que internet n'està plagat de pàgines sobre la revolució, sobre Lenin, el tsar, els bolxevics, Stalin, 1917, etc... només cal que les aneu a buscar. ENDAVANT!!!



Inagurem la nova web de les cičncies socials

Traspassem els continguts del nostre blog a una nova web de recent creació.

A partir d'avui, dimecres 10 de maig de 2006, inagurem la nova web de les ciències socials, on trspassem els continguts fins ara publicats a www.elblogdelescienciessocials.blogspot.com adreçat als estidians de ESO i Batxillerat de l'IES Gabriel i Ferrater de Reus.