Portada
Actuació que forma part del Pla Educatiu d’Entorn del Departament d’Educació de la Generalitat i de l’Ajuntament de Tortosa, per donar a conèixer a tota la població el valor de la diversitat lingüística i fomentar el respecte per totes les llengües.

Nou web de la Gimcana


Si heu arribat fins aquí esteu veient la versió del web de la Gimcana de les Llengües de Tortosa corresponent a les edicions 2007 i 2008. Des de la edició del 2009 ens podeu trobar a www.gimcanatortosa.cat.

Gràcies per la vostra col·laboració i participació!La Gimcana de les Llengües es referma com la més participativa del país

Jordi Duran Suàrez, director del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

La segona edició de la Gimcana de les Llengües de Tortosa es va tancar amb un nou èxit de participació. Aquest joc va aconseguir l'interès de més de 2.300 persones durant les sis setmanes en què es va celebrar, la qual cosa la referma com la gimcana lingüística més participativa de tot Catalunya.

[més informació]Acte de cloenda

acte de cloendaSegona Gimcana de les Llengües de Tortosa

portada 2008 
Ens han visitat:
Comptador de Visites Gratuït
yahoopersonals.com countersLa Gimcana de les Llengües diu adéu a la gent de Tortosa

Després de 6 setmanes el divendres 9 de maig es va posar el punt i final a la Segona Gimcana de les Llengües de Tortosa.

Divendres 9 de maig es va tancar la segona edició de la Gimcana de les Llengües de Tortosa que s’havia començat el 28 de març. Han estat 6 setmanes de preguntes i respostes que ens han fet adonar de la gran diversitat lingüística de la ciutat i que han tornat a posar a prova el nivell de cohesió social entre la ciutadania.

[+ informació]Full Informatiu del Servei Educatiu del Baix Ebre

Número 12, Abril 2008

[+ informació]Més de 2100 persones continuen engrescades amb la Gimcana de Llengües de Tortosa

Divendres 11 d’abril va començar la tercera setmana de la Gimcana.

Més de 2100 participants ja saben que cap en romanès és, com en català, la part del cos on ens posem el barret i que el caló o romaní és la llengua que parla el poble gitano. Si a Tortosa diem guai , a la Cava mano meu, a la Ribera barraca al Perelló diuen a fe de Déu.

[+ informació]L'Ajuntament engresca a conèixer altres llengües a través d'un concurs

L'ebre, divendres 4 d'abril del 2008

Divendres de la setmana passada, l'Ajuntament i el departament d'Educació de la Generalitat van posar en marxa la segona edició de la Gimcana de les Llengües, un concurs que, mitjançant un joc de preguntes i respostes, vol fomentar l'interès per les diferents llengües i cultures amb l'objectiu de promoure el respecte i la cohesió social.

[ + informació]Participa-hi!

L’any passat la gimcana de llengües a Tortosa va ser tot un èxit. Amb aquest referent i aprofitant que l’UNESCO ha declarat aquest 2008 l’any Internacional de les Llengües, el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Tortosa, dins del Pla Educatiu d’Entorn, tornen a organitzar la gimcana a la nostra ciutat per continuar donant a conèixer el gran valor de la diversitat lingüística i la importància de fomentar el respecte per totes les llengües. ¿No us agradaria saber més sobre la nostra cultura, sobre la nostra llengua o sobre la nostra identitat, o com tot plegat es relaciona amb altres cultures? Tornarem, doncs, a aprofundir en les nostres arrels, buscant, furgant i remenant entre tot allò que ens pugue donar resposta. Aprendrem, coneixerem i tornarem a fer de Tortosa un espai comú de debat, de cerca activa i d’intercanvi d’informació, de col·laboració entre equips, de cooperació, on tothom pugue dir la seua. En aquest moment, a Tortosa hi ha persones de 99 nacionalitats diferents! ¿Saps quantes llengües suposa això? Doncs, almenys, un nombre superior a 100. Un dels principals objectius de la gimcana és la cohesió social, i això, vista l’experiència de l’any passat està garantit. L’altre, és donar a conèixer la gran diversitat, primer social i després lingüística, de totes les ciutadanes i ciutadans que convivim actualment a la ciutat.

Perquè la història ens diu, que som un referent cultural i torna a ser el moment de demostrar-ho; perquè amb les ganes i l’entusiasme de totes i tots aquesta gimcana tornarà a ser un èxit. Per tot això, participa-hi, perquè les llengües si que compten!Què?

La Gimcana és un concurs obert a tothom. Cada divendres es proposen 5 proves, que corresponen a les diverses categories de participants. Cadascú ha de resoldre la prova que li toque abans del divendres de la mateixa setmana. Els participants acumulen punts fins al final de la Gimcana.Quan?

La Gimcana té una durada de 6 setmanes. Comença el 28 de març i acaba el 9 de maig. Si quan ha començat no heu sigut a temps us hi podeu incorporar en qualsevol moment. No és necessari fer cap inscripció.Com?

Per participar-hi n’hi ha prou de contestar una pregunta, que apareixerà setmanalment a les bústies de la Gimcana, a la web i als mitjans de comunicació locals. La butlleta de resposta es pot dipositar a les bústies o, millor, respondre’s des de la web.On?

Hi ha bústies de la Gimcana en tots els centres escolars de Tortosa, a l’Ajuntament, als Serveis Territorials d'Educació (C. Providència, 5-9) i al Centre de Formació Ocupacional (Plaça Sant Joan). La Biblioteca Marcel·lí Domingo té una bústia fixa i un punt d'informació dedicat a la Gimcana.Qui?

La Gimcana és oberta a tothom, per això esperem, una vegada més, la participació de totes i tots. Hi ha 5 categories de participants:

Categoria A:     grups d'alumnes del cicle inicial de primària (1r i 2n)

Categoria B:     grups d'alumnes dels cicles mitjà i superior de primària

Categoria C:     grups d'alumnes d’ESO, cicles formatius, i altres programes de formació

Categoria D:     grups no escolars: famílies, entitats, amics i amigues, estudiants...

Categoria E:     categoria individualPer què?

Perquè us agradarà, perquè xalareu molt, perquè despertarà la vostra curiositat, perquè descobrireu coses noves i insospitades, perquè us enganxarà, perquè us farà veure el món d’una altra manera, perquè l'any passat us vau quedar en ganes o perque voleu repetir; i, és clar, perquè hi haurà premis sorpresa!