Hist˛ria de Tarragona
Fes teva la Hist˛ria de Tarragona. La colĽlecciˇ vol oferir, en 6 volums, una nova visiˇ de la hist˛ria de la ciutat, combinant informaciˇ i interpretaciˇ. Redactada per 13 historiadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

icona rss Rss

Fes teva la Hist˛ria de Tarragona

PagŔs Editors

La nova col·lecció vol oferir als lectors una nova visió de la història de la ciutat, amb una combinació necessària entre informació i interpretació, i escrita pensant en un públic ampli, més enllà de la comunitat científica. Per això s’ha utilitzat un llenguatge entenedor, àgil i atractiu. Tanmateix, s'hi ha incorporat les últimes corrents i tendències en l’anàlisi historiogràfic, amb metodologies innovadores. Una història escrita des d'una perspectiva local que s'enriqueix, com a part integrant, del context històric universal. Redactada per tretze historiadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Una obra especialitzada i d'alta divulgació que inclou més de 1.200 il·lustracions en color i prop de 100 gràfics, mapes i quadres totalment actualizats.

Volum I. Tàrraco Clàssica i Prehistòrica
Autors: Robert Sala Ramos, Jordi Diloli Fons, Ricardo Mar Medina i Joaquín Ruiz De Arbulo

Volum II. Tarragona medieval, capital eclesiàstica i del camp
Autors: Maria Bonet Donato i Amancio Isla Frez

Volum III. L’Edat Moderna a Tarragona. Una època de contrastos
Autors: Salvador-J. Rovira Gómez i Josep Fàbregas Roig

Volum IV. L’època de les revolucions, les guerres i el reformisme borbònic
Autor: Salvador-J. Rovira Gómez

Volum V. República, franquisme i democràcia
Autors: Montserrat Duch Plana i Tomàs Carot Giner

Volum VI. Cap al segle XXI
Autors: Santiago Roquer Soler, José Ignacio Muro Morales i Josep Oliveras Samitier


ATENCIÓ:
·Volums publicats fins al moment: I ,II,III i IV
·Presentació volums V i VI: gener-febrer 2012
·Opció de pagament a terminis

 ISBN: 978-84-9975-103-0
 2.200 pàgines
 abril 2011
 Tapa dura amb sobrecoberta   19 x 27 cmPresentaciˇ dels darres volums de la Hist˛ria de Tarragona

NOT═CIES

El proper mes de gener del 2012 tindrà lloc la presentació dels volums V i VI de la Col·lecció Història de Tarragona. Amb aquests dos darrers exemplars es dóna per tancada aquesta col·lecció que arriba fins l'actualitat.

D'altra banda, el passat mes de setembre va tenir  lloc la presentació del quart volum de la col·lecció a la Sala d'Actes de  l'Antiga Audiència de Tarragona (Plaça del Pallol 3). A l'acte hi van assistir l'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el Rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau; i l'Editor de la col·lecció, Lluís Pagès (Pagès Editors).

La presentació va anar a càrrec de Montserrat Duch, Catedràtica de la URV i directora del projecte, qui va explicar l'experiència d'aquest projecte.