CICLE C

 Ev del dia

 

Contemplar el Evangelio de hoy - homilías católicas del Evangelio del día
Evangelio del día - Suscríbase
 Dia nn

 1.- Falten pocs dies pel gran aconteixement que es prepara amb motiu de la jornada mundial de la joventut a Madrid. Grans multituds. Presència del Papa. Desplegament extrarodinari dels mitjans. Molts voluntaris generosos. Una gran multitud de creients a la vista de força agnòstics o no creients.


2.- També fa dos mil anys grans multituds seguien a Jesus. Jesús parlant a aquella gent era un gran pedagog. Era un mestre excepcional. I com que la gent no estava preparada per entendre tota la riquesa del seu ensenyament, els parlava en paràboles.


3.- Aquesta Jornada Mundial de la Joventut també pot ser una paràbola per a molts. La paràbola és un llenguatge molt planer per explicar coses molt altes. Molts es prguntaran: ¿Què significa tot això? D’altres diran com Judes: A què ve tanta despesa, no seria millor donar-ho als pobres? D’altres  experimentaran sense buscar-ho un xoc espiritual. I d’altres trobaran allò que han estat buscant tota la seva curta o llarga vida: trobaran al mateix Jesucrit.


4.- No tothom ni veurà ni viurà de la mateixa manera aquest aconteixement tan gran que es prepara a Madrid. Però podem fixar-nos en les dos grups de persones.


5.- Les persones del primer grup són com aquell home de la paràbola de l’evangeli d’avui que  troba casualment un tresor amagat en un camp. L’home que el troba el deixa amagat i content de la troballa se’n va a vendre tot el que  tè i compra aquell camp. Després agafa el tresor i l’amaga en un altre lloc, no en el mateix camp (com diuen alguns comentaristes). Aquest grup són aquells joves o persones grans que davant d’aquest aconteixement extraordinari tindran, casualment, es a dir sense haver-ho buscat expressament,  l’experiència d’un contacte íntim i amorós amb la persona de Jesucrist, que els farà millorar molt en el camí de la seva vida davant Déu. Serà una gràcia molt gran per a ells. Serà un gran tresor amagat trobat i aprofitat.

6.- Les persones del segon grup són  aquell comerciant que buscava perles fines i que les va trobar perquè les buscava expressament. Aquests joves o no tant joves busque la VERITAT. I com el comerciant de la paràbola tenen la sort de trobar-la: La Veritat del Món és Jesucist. Es troben directament amb Jesucrist.
7.- Tant l’home que compra el camp com el comenriant que compra les perles es desfan de tot el que els priva de tenir aquest contacte personal amb Jesucrist. Venen allò de menys valor, saben prioritzar l’únic valor que respona le snostres aspiracions: Jesucrist.
8.- Jesucrist està a l’abast de tothom. Això sí, quan el trobem, l’hem d’estimar i d’acariciar com aquell camperol que va trobar el tresor amagat en el camp.  Aquest tresor, aquest Jesucrsit que hem trobat -tothom el pot trobar- l’hem d’acariciar posant-lo en un lloc privilegiat, dintre del nostre cor.