::Inici >Què és La Pell del Llavi?

Què és La Pell del Llavi?

Durant la Tardor Literària de 2004 es va crear "La Pell del Llavi. Acció i Sensació", un cicle d’accions poètiques que han estat dutes a terme per joves de la ciutat. Els objectius del programa són fer conèixer la poesia als ciutadans a través del filtre corporal, visual, vocal i imaginatiu d’aquests joves creadors, és a dir, a través de la seva interpretació personal. Des d'aleshores ençà, el cicle ha esdevingut una plataforma per donar sortida a les propostes i treballs dels joves creadors de Tarragona.

"Això és La Pell del Llavi, compartir poesia; no som actors que només donen el seu espectacle: pretenem fer partíceps els ciutadans a través de l’impacte i la intromissió en llurs vides, i d’aquesta manera, bescanviar una mica de cadascun a través de la literatura, la poesia i la paraula."

Ana María Caballero, membre de La Pell del Llavi

Perquè La Pell del Llavi?

El nom que ha rebut el cicle respon al fet que la pell del llavi és potser la pell més sensible, aquella que capta amb més detall els canvis de temperatura, les textures, els gustos i les variacions de l’aire, de manera, que, com la literatura i les arts, és un baròmetre d’emocions i sensacions.

 


"La poesia és latent: vol sortir de les gàbies on dia rere dia resta en podrides biblioteques. La poesia és recerca, veritat, amor, provocació, qualitats que la fan massa útil, massa alliberadora. I la Pell del llavi s’ha erigit com a estandard de la resistència i la llibertat de la literatura, de l’agitació moral i intel.lectual."

Nacho Ruiz, membre de La Pell del Llavi