Presentació
Pàgina web dedicada a la història del comtat de les Muntanyes de Prades i baronia d'Entença en època medieval i a les mines de plata de Falset-Bellmunt del Priorat al segle XIV.

___________________________________________________

LES MINES DE PLATA DEL COMTAT DE LES MUNTANYES DE PRADES I BARONIA D'ENTENÇA DURANT LA BAIXA EDAT MITJANA

 INTRODUCCIÓ

      L'any 1324, quan el rei Jaume II va crear el comtat de les Muntanyes de Prades, el castell i la vila de Falset, dins de la baronia d'Entença, van passar a formar part dels dominis del nou comte Ramon Berenguer. I, de fet, es van convertir en el centre polític i administratiu de la nova senyoria, la qual es denomina "comtat de les Muntanyes de Prades i baronia d'Entença".
     En aquest context, tot i que la riquesa minera de la zona es coneixia d'abans, no va ser fins a l'arribada del comte Pere, l'any 1342, que no es va potenciar l'explotació minera de l'argent que hi havia al terme de Falset; el qual, en època medieval, incloïa els actuals termes municipals de Falset i de Bellmunt del Priorat. Amb la qual cosa, aquesta activitat va adquirir especial rellevància i una magnitud considerable durant les dècades centrals del segle XIV ...


 

Darrera actualització: 30/08/2013
Data de creació: 01/08/2007