Modest Gené: l' escultor

UN GENI DE L A NOSTRA TERRA POC CONEGUT I POC RECONEGUT.

Modest Gené fou un artista en moltes disciplines (pintura, dibuix, escultura...) però que va dominar sobretot l'art de l'escultura. Nascut a Reus, i reconegut mundialment les seves peces estan per tot el món i en canvi molts de nosaltres no el coneixem i ni hem sentit a parlar. És per això que la seva filla s'encarrega de que el geni del seu pare no quedi en l'oblit.

 

L'obra de Gené té fases molt marcades i diferenciades que il·lustren molt bé la realitat actual on la diversitat és present i on tots ens podem sentir partíceps: les obres fetes a Reus i a Catalunya on hi ha imatges religioses, folklòriques, monumentista i d'encàrrecs privats on es reflexa l'època i l'entorn més immediat de l'artista; la seva época per Espanya i Europa on hi podem destacar la part sevillana; i més tard l'època àrab del Marroc i nord d'Àfrica per finalitzar amb la seva època a la Guinea Espanyola on el món africà pren vida a l'obra de Gené.

 

foto1


Us detallem ara un resum de la seva biografia i us oferim una mica de bibliografia, webgrafia i videoteca existent sobre l'escultor per qui vulgui ampliar la informació sobre l'artista i endinsar-se una mica més en la seva obra:EXPOSICIÓN EN REUS
Modest Gené
EXPOSICIÓN EN REUS