Miquel Plą Ruera

Miquel 2012.03

Va néixer a Vila-seca el 1996 dins d’un entorn musical. El seu primer contacte amb la música orientat cap a la seva formació fou als cinc anys a mans de la professora Sílvia Gil-Pérez amb el Mètode Williems. L’any següent començà l’estudi del violí amb la professora Anna Enfedaque. El 2002  ingressà a l’Escola i Conservatori Municipal de Música de Vila-seca on ha realitzat tot el grau elemental  amb el professor Josep Maria Ferrando, obtenint altes qualificacions i sent el Primer de la Promoció a les Proves d’Accés a Grau Professional el Juny del 2007.

 

 

La seva trajectòria artística està vinculada a tota l’activitat escolar dins el centre que engloba  actuacions en audicions d’alumnes i amb les orquestres pedagògiques del centre: l’Orquestra Lully en el grau elemental i l’Orquestra Corelli i l'Orquestra Händel en el grau professional.

A l'any 2011 va participar a la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT) com a primer violí i fou escollit com a reserva a la JONC Alevins en l'instrument de violí. L’any 2012 quedà finalista en el concurs de composició Frederic Mompou i aquest any també ha quedat finalista en el concurs de composició Fernando Pesoa.
 

El juny passat va finalitzar el Grau Professional obtenint una qualificació d’excel·lent a l’examen i Menció d’Honor als Premis Extraordinaris. Actualment continua la seva formació amb el professor Josep Maria Ferrando.

Puntualment també ha rebut classes magistrals amb els mestres Evelio Tieles, Félix Ayo, Corrado Bolsi, Kai Gleusteen, Marc Oliu i Krzysztof Smietana entre altres.

Des de l'any 2008 participa en el concert que ofereix la Lliga Contra el Càncer Comarques de  Tarragona i Terres de l'Ebre a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

 Videos

Videos