Creus que la guerra civil espanyola i llurs conseqüències...

Enquesta:

Exposició de peces autèntiques de la batalla de l'Ebre (1938)

CORBERA D'EBRE - Terra Alta

La Trinxera és una iniciativa de Pere Sanz, col·leccionista i restaurador a qui li agrada la història i l'arqueologia bèl·lica. S'ha especialitzat en la Batalla de l'Ebre (25 de juliol al 14 de novembre del 1938) i és qui us conduirà a través de la història de forma molt amena i entretinguda.

La Trinxera és una exposició de material i peces d'època autèntiques. És el resultat d'anys de pacient recerca en els mateixos indrets on va esdevenir la batalla, de donacions altruistes, d'intercanvis i també d'algunes adquisicions.
A La Trinxera, trobareu material bèl·lic com: bombes de mà, d'aviació, obusos, munició, baionetes, projectils, material quirúrgic, estris d'ús quotidià dels soldats, uniformes, cascos, banderes, mapes, fotografies, carnets, cartes, monedes, utensilis de cuina i, tot allò que feia falta per viure a les trinxeres.

El material està distribuït en vitrines il·luminades que fan que el visitant pugui comtemplar els objectes d'una manera còmoda, entretinguda i a la vegada que es pot gaudir d'unes projeccions amb imatges i cançons de l'època.