Presentaciˇ
Setmana del Comic de Tarragona, promoguda per l'Associacio Ariadna i la revista Deliropolis. Ja estem preparant la 2a!

icona rss Rss

Web mem˛ria 1a Setmana del C˛mic de Tarragona 2008

Cartel vertical con logos

La idea de fer una Setmana del còmic arrenca de fa 4 anys, amb el número 0 de la revista Deliròpolis. Des de l’Associació Cultural Ariadna ben aviat vam admirar i recolzar aquesta iniciativa, per sintonia amb els seus principis i la seva execució. Un buit molt gran hi havia en aquesta matèria. La proposta de col·laboració va ser la recerca de recursos per a què no morís aquest lloable projecte.
De les múltiples visites a les diferents institucions, es va anar forjant aquesta Setmana. Hem d’agrair a l’Ajuntament de Tarragona com a promotor principal, no només en lo econòmic, sinó que en cadascun dels seus interlocutors hem trobat la sintonia per arribar a la realitat que ja és.
L’ideari de la Setmana del Còmic de Tarragona es fonamenta en:
 
  • Que tingui un caràcter propi.
  • Enaltir la disciplina del còmic com ART.
  • Fer cadascuna de les activitats amb il·lusió, per amor al còmic.
  • Crear un esperit d’estudi seriós i promoció de l’art seqüencial com expressió amb potencial didàctic, cultural i experimental.
 
El còmic és art i un art complert, doncs aplega la vessant visual del dibuix, la seqüencialitat del cinema, la part literària de la narració i els diàlegs. Creiem que Delirópolis juga amb tots aquests components, doncs és filla d’aquesta intenció artística, i dins dels estils diversos dels autors, tots comparteixen el gust pel dibuix treballat, les temàtiques profundes i reflexives. És una manera de fer allunyada dels cànons estètics que imperen a les vies comercials, inundades de manga japonès o assimilats, amb temàtiques estereotipades tipus futurista infantilitzat i apocalíptic. Delirópolis en canvi es podria dir que fa còmic “a la occidental”.I això d’occidental dit en un sentit ampli i molts matissos, doncs dins la revista ens trobem tant dibuixants europeus (tarragonins la majoria, italians, francesos) i de l’altra banda de l’Atlàntic (Estats Units i Canadà), que intercanvien deliris mitjançant l’agrupació internacional “deviantART”. I també "occidental" com una manera d'entendre el còmic.
 
En resum: un material artístic i humà de primera, que pot ser el fil conductor de moltes inquietuds, i que tan sols necessita una empenta per trobar un públic fora de l’esfera freak, que de ben segur agrairà la proposta. A més, un material que pot enllaçar-se amb moltes arts: dibuix, pintura, literatura, cinema…
Amb aquestes idees, volem ser el punt de trobada dels qui dibuixen, els qui estimen el còmic i els qui tenen interès per conèixer aquesta disciplina artística. Estem oberts a tothom que comparteixi les idees que ens mouen.
Així que si tens alguna proposta, no dubtis en acostar-te i proposar en llibertat.
Ja estem preparant la segona Setmana. Molt aviat tindràs informació.
Sigui aquesta web el nostre punt d'informació.
 
Ariadna i Deliròpolis

general2.jpg
 portada Deliròpolis