Presentació
Aquesta web es va crear per anar 'més enllà del bloc'. Però no va funcionar. Els blocs, les xarxes socials... es mengen el dia a dia i deixen les webs obsoletes. Per tant dedico aquest espai als vells records d'infantesa...

icona rss Rss

INTRODUCCIÓ

Com dic a la presentació, aquesta web la dedico a fer de contenidor d'aquells elements d'infància que ens transporten a llocs, emocions, experiències viscudes, persones... de fa molts, molts anys. Concretament parlo de mitjans dels 70 fins finals dels 80. Fins aquella edat on un ja ha deixat de ser nen i ha esdevingut un projecte d'adolescent. Bé, el propòsit d'aquesta web és semblant al de tantes similars que hi ha per la xarxa, és a dir, a través dels nostres 'objectes' reviure uns temps passats, oblidats... amb la voluntat que aquest record sigui positiu i pugui transmetre la felicitat que m'ha transmès a mi reviure certs passatges de la meva infància a través de trossos de paper o joguines mig trencades... El títol de la web fa esment a un dels primers llibres de text del qual guardo bon record.

TRES I NO RES - LLIBRE 2 EGBRECORDS D'INFANTESA. Adaptació del post penjat al bloc de Tinet l'11/06/2010

A finals de l'any passat, fent neteja a les golfes, van començar a sortir, d'entre les caixes de cartó atrotinades, certs elements que desprenien olor a nostàlgia. Em refereixo a joguines, 'tebeos', treballs escolars, 'cuentus', llibres de text... de la infància. Això, sumat al fet d'haver superat la barrera dels 35 anys, va fer detonar un efecte-nostàlgia diferent del tipus de nostàlgia que fins aleshores havia sentit. Va començar a brollar una font inacabable de records que creia oblidats.
Algun cap de setmana pujo a aquella petita habitació de les golfes, on, d'esquitllevi, cau el sol de la tarda, i mentre miro alguns d'aquests vells objectes de les darreries dels 70 i començaments dels 80, medito sobre les emocions que em provoquen i els records que de manera fugaç apareixen de la memòria adormida.

És positiu o és negatiu recordar amb nostàlgia? Li he donat voltes, i de fet en un altre post ja he parlat d'aquest assumpte. El cert és que les emocions sempre han estat positives, d'enyor però no per alguna cosa que va ser i no tornarà (que ho és) sinó d'alegria per haver viscut aquells temps i que, confrontats amb els temps actuals, guarden la innocència d'aquell qui encara no comprenia el món adult (on tot es complica una mica).

I, perquè aquesta nota ara i aquí? Doncs perquè hi ha un paio un parell d'anys més gran que jo, de Bilbao que va començar a fer una llista d'objectes, records, sentiments... i d'allà va sorgir un projecte que ja porta dos llibres i en preparació un tercer. A més, el seu treball ha inspirat a molta altra gent que fa el mateix en els seus respectius blocs i webs. Suposo que un boom dels 80, com explotava aquell anunci de la Coca-Cola de fa un o dos anys. I m'hi he afegit.

A través dels objectes recuperar els records adormits.

No tant recordar com em divertia amb els clics o com patia amb el Marco o la Heidi, sinó recordar també les persones, els moments, aquells caps de setmana al mas dels padrins, les xocolatines Nestle que portava la tieta de Valls, els matins de diumenge al llit dels pares, els moments amb els amics d'infantesa, mullant les patates xip a la Coca-Cola al bar de la Remei, mentre miràvem una pel·lícula del Bruce-Lee, aquella excursió al Zoo de Barcelona a tercer d'EGB, comprant amb ma mare pel carrer de la Cort de Valls (sempre queia un 'pitufo')... Pensava que havia oblidat tot això, però pels qui tenim mala memòria, sort en tenim d'aquests 'trastos' que ens retornen els records i les persones que ja no hi són. Gràcies, mama, per no llençar-ho tot ;-)

P.D. Alguns dels menús de la web estan inspirats en el llibre 'Papel y plástico' de l'editorial Astiberri.
P.D. Segurament tots els elements publicats tindran el seu copyright. He de dir que tot el que publico és escanejat d'elements propis (en cas contrari ho indico).
P.D. A banda dels records propis segurament incorporaré els dels meus germans, especialment el petit doncs ens portem més anys i algunes coses que li molaven doncs a mi ja no tant.