Presentació
Farem proves per preparar la revista

Vista

Ja torna a ser aquí la nostra “Mòbila”. Ja veieu que hi ha novetats importants, una és la impressió a tot color! (malgrat la crisi ho hem aconseguit!).

 

EDITORIAL

 

 portada resolucio

Heu llegit l’apartat de col·laboradors? Aquí hi ha la part més valuosa de la revista: la monumental participació d’alumnes. Per tant podem dir que la revista l’han feta els alumnes  per als alumnes. Esperem que així sigui del vostre gust!

 

Enguany hem tingut l’oportunitat d’entrevistar el nostre estimat Joan Guinjoan, que des de casa seva a Barcelona, ens va rebre amb els braços oberts i on ens vam adonar de la magnitud de la seva obra i de l’excel·lència de la seva persona.

 

Als autors i autores dels articles ens haureu de disculpar si us l’hem retallat, perquè hi ha escrits molt ben fets i que hauran suposat una feinada de fer-los, però era del tot impossible encabir-los sencers. 

 

I finalment, moltes fotos, però cal llegir també la lletra, d´acord?

 

Ei, i no intenteu llegir-la de cop! Cal fer-ho a estones, ben escarxofats al sofà... assaborint-la...

 

Elena Baró

Coordinadora de “La Mòbila”

 

 Viperbot

El robot indispensable

robot30

 

El robot de navegació autònoma VIPERBOT 1.0 (vigilant personal robòtic) té la funció de vigilar la casa quan dormim o no hi som, sense cap mena d’instal·lació (a diferència de les alarmes convencionals). A més de vigilar la casa, pot controlar la temperatura del domicili, per avisar en cas d’un possible incendi.

 

El VIPERBOT 1.0 es passeja per casa sense xocar amb parets, mobles ni cap possible obstacle que pugui trobar en un entorn domèstic, gràcies a la seva capacitat de navegació autònoma. Quan es passeja fa mesures de temperatura i escaneja l’entorn a la recerca d’intrusos o incendis. En cas que detecti algú, demanarà el codi de quatre lletres, i si no se li introdueix salta l’alarma.

 

Consta de diversos sensors: sensor de distàncies per ultrasons i infrarojos per detectar possibles obstacles quan passeja per casa com un autèntic (encara que molt menys intimidador) guarda de seguretat, sensor d’escales (per no caure-hi), sensor de presència de persones, sensor brúixola (per aconseguir una major precisió en els girs) i finalment el sensor de temperatura (per detectar els incendis).

 

En definitiva l’alarma del futur ja és aquí, amb un disseny compacte i elegant, amb totes les funcions necessàries per garantir la seguretat a les nostres llars i sense cap instal·lació complexa ni costosa. Només cal activar-lo i a vigilar!

 

Ivan Fernández López